Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nareszcie ktoś obalił mity o oknach PCV

Rafter

Recommended Posts

Bo już nie mogłem słuchać argumentów tradycjonalistów z wypowiedziami na temat wyższości okien drewnianych.

Tak samo z tynkami tradycyjnymi.

Teściowi gadają starzy murarze, że nie ma jak tynki wapienno-cementowe. I ten mi zawraca gitarę, że nie ma jak takie tynki.

A dla mnie ci murarze są jak producenci lamp naftowych, do których nie dociera, że są już lampy halogenowe.

• Odpowiedzi 55
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

On 2003-01-28 23:00, Rafter wrote:

Bo już nie mogłem słuchać argumentów tradycjonalistów z wypowiedziami na temat wyższości okien drewnianych.

Tak samo z tynkami tradycyjnymi.

Teściowi gadają starzy murarze, że nie ma jak tynki wapienno-cementowe. I ten mi zawraca gitarę, że nie ma jak takie tynki.

A dla mnie ci murarze są jak producenci lamp naftowych, do których nie dociera, że są już lampy halogenowe.

święta prawda :smile:Każdy nagina tak aby to jemu pasowało.Są tacy co nie uwzgledniaja argumentacji drugiej strony ,tylko uparcie obstają przy swoim zdaniu a trzeba być elastycznym .

pozdrawiam

Tak dobry marketing to podstawa. Szczególnie w wydawnictwie Murator które wciśnie ciemniakom wszystko, a oni się jeszcze cieszą i dziękują.

Zachodni producencie wyprodukowałeś jakiegoś budowlanego bubla, niezgodnego z normami i standardami dzwoń do muratora !

Skuteczność 100%

:grin: ANONYMUS co masz na myśli = czyżbyś prosił żeby podać okna -buble niespełniające podstawowych wymagań, odpady przemysłowe z Zachodu, ich poronione pomysły które trzeba wcisnąć "ciemniakom" z Polski żeby sobie odbić straty.

Można podać ale raczej na priva.

MURATOR ich nie reklamuje [na szczęście].

Dzięki za opinie.

Bo nie chcę robić reklamy temu forum poprzez zwiększanie liczby zarejestrowanych użytkowników.A także udostępniać tej firmie mojego adresu mailowego i ewentualnych danych.

A te nagonki, żeby się rejestrować to sobie daruj, chyba że jesteś tu w pracy.

Myślę, że takich artykułów jak Jurka P. powinna Redakcja zamieszczać dużo, dużo więcej. Na to, czy będą chętni, żeby z dobrych rad korzystać i przede wszystkim - czy będą się kierować opiniami fachowców, Redakcja wpływu mieć raczej nie będzie, ale na pewno zyska na wiarygodności. No i wdzięczności wszystkich budujących, którzy unikną błędów i pomyłek. Serdeczne pozdrowienia i podziękowania dla JP.

:grin: Mam ciekawy artykuł o historii okien w dziejach Ziemi aż do współczesności - kończę na PVC - po pewnych przeróbkach puszczę go do publikacji - jest długi ma 30 stron - jak są chętni do poczytania to proszę o e-mail.

Z tymi oknami-bublami to jest taki problem, że [niestety] są tanie i produkowane masowo. Ich producenci donoszą [ślą skargi] jak się ich obsmaruje i ujawni, że te ich okna to knoty.

Już miałem kłopoty.

W każdym razie jestem czujny i jak na Forum ujawnia się jakiś bubel to staram się ostrzec ewentualnego [nieświadomego] nabywcę.

Występuję wtedy jako anonimus - niestety.

Najlepszy sposób na te knoty to po prostu zażądać aprobaty technicznej ITB. Chociaż niestety znam już przypadek, że aprobata została podrobiona [podrobiono pierwszą stronę].

Uważny ewentualny nabywca spostrzegł oszustwo bo widizał, że aprobata to nie jedna strona ale kilkadziesąt.

Jak się podrabia pieniądze to podrobienie aprobaty nie jest takie trudne.