milka-nowa 06.02.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Szukamy okien do naszego domku jednorodzinnegoByłem w Jezierskim w LekominieI rozczarowała mnie następująca sytuacjaNa wszystkich materiałach reklamowych oraz poglądowych rysunkach dotyczących profili swoich okien pokazują profile w których stalowe wzmocnienie w ościeżnicy okna jest zamknięte, a to w skrzydle otwarte, ale z takim wygiętym kołnierzem usztywniającym - piszą o tym jako o jednej z zalet swoich okien. Obejrzałem wszystkie profile w biurze firmy i w każdym z nich wzmocnienia nie były takie jak na rysunkach - w żadnej ościeżnicy nie było zamkniętego wzmocnienia, a w żadnym skrzydle nie było takiego z kołnierzem, ponadto wszystkie wzmocnienia były z cieńszych przekrojów stalowych niż na schematach. Jak spytałem o to handlowca - sprawiał wrażenie zaskoczonego że ktoś to zauważył. Spytałem go wprost, dlaczego na reklamach i wszystkich materiałach są inne wzmocnienia niż te których używają w rzeczywistości - a on odpowiedział że takie wystarczają zgodnie z polską normą i naszym klimatem. Dlaczego więc podają jako zaletę swoich okien coś - czego w nich tak naprawdę nie ma.Czy do szyby P2 powinno być może inne wzmocnienie w ramie i skrzydle ?Czy do takiej szyby powinny być użyte inne okucia ?Bardzo zależało by mi aby dowiedzieć się jakie jest zdanie pchełka na powyższy temat oraz co sądzi o oknach z Jezierskiego Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/47845-okna-jezierskiego-zale%C5%BCy-mi-na-waszym-zdanie-na-ich-temat/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts