G2 29.01.2003 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2003 kupilem dziake do ktorej okazalo sie nie ma dojazdu, moze ktos zna prawo czy gmina powina mi wyznaczyc dojazd poprzez sasiadujaca dzialke bo co jak bedzie pozar w budynku to ktoredy straz pozarna dojedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek 30.01.2003 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 Wydaje mi sie że nie można kupić działki bez dojazdu . więc albo ktoś cię zrobił w balona , albo tylko ci się wydaje że kupiłeś działkę . Jak zawsze wszyscy dobrze radzili , przed kupnem działki należy zamówić sobie w urzędzie gminy warunki zabudowy , tam by było napisane że to nie jest działka budowlana , a z drugiej strony że notariusz przepchnął coś takiego , też dziwne .Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G2 30.01.2003 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 na tej dziace stoi budynek godpodarczy, a ta ziemie kupilem od przedsiebiorstwa w likwidacji GS, takze moze mnie wrobili a moze ktos tu jednak musi wyznaczyc droge dojazdowa. takze pytanie nadal jest to samo czy do kazdej posesji musi byc dojazd wyznaczony przez urzad czy ni e musi bo jak nie to zaprzestane placenia podatku od ziemi, bo na co w koncu place, chyba na utrzymanie drog itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woreczek 02.02.2003 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2003 Jeżeli GS, czy jego likwidator dokonywał podziału nieruchomości powienien także zadbać o drogi dojazdowe, czy przynajmniej służebności dojazdu. Jeżeli nie to masz problem. Trzeba wystąpić o ustalenie drogi koniecznej, chyba do sądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 02.02.2003 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2003 O służebności i drodze koniecznej znajdziesz wszystko w jednym z zezłorocznych muratorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G2 02.02.2003 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2003 PDziekuje bardzo za wszystkie odpowiedzi. Poszedlem do burmistrza miast i zaputalem co zrobic by droge wyznaczyl mi a on odemnie ni ekupowales to idz do tych co ci sprzedali! czy w takim wypadku musze wnoscic wniosek do sadu? moze ktos zna dobrego adwokata z polnocnych regionow warm-maz.bo mi sie nie chce z tym bawic! pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.02.2003 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2003 Sprawa w sadzie trwa moment bo z mocy ustawy sluzebnosc byc musi.Pogadaj jeszcze z tymi co sprzedali i zobacz w geodezji jaki jest podzial Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G2 26.03.2005 04:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2005 Sprawa w sadzie trwa moment bo z mocy ustawy sluzebnosc byc musi. Pogadaj jeszcze z tymi co sprzedali i zobacz w geodezji jaki jest podzial No tak ale w ustawie jest napisane ze od drogi sluzebenj moze ten z graniczacej dzialki pobierac sobie oplate. A sasiad troszke niemily facet i w sumie nie ma nic przeciwko temu ale 5 tys chce na rok. Gdzie znalezc stare mapki sprzed podzialu bo tam byl budynek gospodarczy(skup) i droga zawsze byla. Ktos zle odebral chyba geodeta z gminy. A ciekawy jestem tego ze podatek musze placic a drogi nei ma burmistrz mi dwa razy juz odpisal ze to nei jego sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts