Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze do Podhalański z "falą" pod Poznaniem

pAo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nareszcie ktoś, kto stawia na drzewo. Mi już czasem nudno oglądając te wszystkie murowańce. Tak naprawdę są też piękne, ale dla mnie jakieś takie sztuczne? Chyba za bardzo nowoczesne. Wnętrza też piękne, ale jak dla mnie za nowoczesne. Uwielbiam domy drewniane z klimatem w środku. Funkcjonalność, nowoczesne technologie ukryte pod płaszczykiem starego stylu. Dom przepięknie się zapowiada, tylko nie schrzańcie wystroju wnętrz, ale mam przeczucie, że macie wyczucie. :lol: Wspaniała działka i idealnie dobrany dom (technologia budowy). Nic się z niczym nie gryzie. My też wybraliśmy projekt domu pracowni z południa Polski, a mieszkamy na podlasiu. Tylko technologię budowy z bala zmienimy na cegłę w ścianach konstrukcyjnych, elewacja oczywiście szalówka drewniana, żeby zachować wizualizację projektu jako domu drewnianego. Będzie piękny. Projekt na stronie http://www.moj-dom.pl, projekt nr L-80. Tylko jak narazie od roku nie możemy znaleźć działki. Jesteśmy wybredni, albo za mało starych drzew w okolicy, albo za głośno itp. itd.

kurcze kurcze kurcze!!!! jak to zaj.... wygląda, działka mmmm.... my takiej nie znaleźlismy choć chcielismy tez w lesie, ale nie narzekamy (tez ta sama puszcza... :) ) gratuluje odwagi bo my zrobilismy tak samo. bez grosza przy duszy niedługo ruszamy z budową! bedziemy śledzić wsza postępy. no i pokarzemy wasz dziennik znajomym Bo. bo oni także chcą drewniaka z bali. powodzenia!!!!

pozdrawiam świercz

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
Kurcze, super wygląda ten Wasz drewniany. Inne domy w tradycyjnej technologii na tym etapie budowy straszą, a u Was już się chce przyciągnąć choćby jakiś materac i tam mieszkać. No i te rzeźbienia :o :o :o Będziecie tam mieli niezły klimacik :D Na górze, rozumiem, jeszcze staną ścianki działowe? Ile w sumie metrów użytkowej ma Wasz domek?

Kurcze, super wygląda ten Wasz drewniany. Inne domy w tradycyjnej technologii na tym etapie budowy straszą, a u Was już się chce przyciągnąć choćby jakiś materac i tam mieszkać. No i te rzeźbienia :o :o :o Będziecie tam mieli niezły klimacik :D Na górze, rozumiem, jeszcze staną ścianki działowe? Ile w sumie metrów użytkowej ma Wasz domek?

W zupelnosci sie zgadzam :D I dom z zewnatrz i wnetrza wygladaja juz rewelacyjnie :D Iwuś a tobie zycze powodzenia i popieram. Trzeba znalezc takadzialke ktoraspelni wszystkie wasze wymagania, a przynajmniej wiekszosc :wink:

Dzięki iga9 :D. Znaleźliśmy działkę w pradolinie rzeki Hańcza, i jesteśmy na etapie wydzielenia naszej działki z pola sołtysa :D. Klimat okolicy suuuuuper, a do granicy miasta ... 4 km :o :o To miejsce chyba poprostu na nas czekało. Miejscowość leży akurat po tej stronie miasta, gdzie nikt nie pędzi ani turyści, ani tiry więc... kompletna wieś. Muszę się wyrobić z notariuszem bo za 1,5 m-ca rodzę :lol: :lol:

Świercz - chyba naprawdę zaczynasz przeżywać ciążę żony. A co do działki to wlaśnie dziś dowiedzieliśmy się w urzędzie gminy, że będziemy mogli się tam budować. Dziś umawiamy się z geodetą i gazem do sołtysa na krojenie.

Iga - mam raczej nadzieję, że zdążę przed rozwiązaniem na podpisanie dokumentów. A potem mogę spokojnie załatwić sprawę rodzenia - na luzie :wink:

Jak tylko będę właścicielką tego kawałka ziemi zakładam dziennik, żeby nie bazgrać nie na temat w komentarzach do nieswojego dziennika :wink:

Pozdrawiam.

działka i dom wspaniałe, jesteśmy z mężem po wielkim wrażeniem

jeśli można to ja chciałabym zapytać jaki jest metraż Waszego domu? i jakie rozmieszczenie pomieszczeń?

no i jeśli można zapytać to jaki wyszedł koszt postawienia domu przez górali w surowym stanie?

dom z bala marzył nam się od zawsze, a od niedawna kiełkuje w głowach :)