jurand79 09.08.2006 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 RANY!!! Już mieszkacie!!! GRATULKI!!!! :D:D Ja mam ambitny plan wprowadzki do moich bali w październiku... Jasne, że chcę pytać!!! Jak się mieszka w drewniaku, jaka atmosferka, jak się "oddycha" w takich ścianach? No i fotki, fotki fotki!!! Prosimy o zdjęcia wszystkiego!!! Zwłaszcza rozwiązań w prowadzeniu wszelkich instalacji, sposobu montażu kominka (jeśli macie) itp itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 09.08.2006 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 I kolejne pytanie - jak i jakie okna montowaliscie? Macie moze jakies fotki z tych prac? CHetnie bym obejzal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blumens 18.08.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2006 pokażcie jakies zdjęcia Waszego domku bardzo mi sie on podoba z wczesniejszych zdjęćco to za projekt? ile metrów ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 13.09.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 ... a pytania nadal pozostają bez odpowiedzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pAo 27.11.2006 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Przepraszam wszystkich za tak długą ciszę. Niestety nie mamy na razie sensownego dostępu do internetu w domu, i oswojenie się z domem pochłaniało 120% energii. Obiecuję że uzupełnię wątek w dzienniku, bo też trochę się działo. Odpowiadając na szybko: @blumens: 155m2, projekt indywidualny, ok 2tys za m2 wykończony @jurand79: 1. okna z fabryki (nazwy nie pamiętam w tej chwili) montowane przez ekipę górali. Przykręcone na śruby do bali z boków, z 3 stron zapiankowane, od góry wełna mineralna, na to "obódowa" z desek 2. mieszka się super. Ostatnio ktoś mnie zapytał czy jeszcze raz gdybym zaczynał... PEWNIE ŻE TAK! Od piątku do soboty mam urlop co tydzień. Jest bardzo ... swojsko. 3. zdjęcia instalacji itp. postaram się zrobić stronę i podam link @Iwuś: z przyjemnością pokażemy fotki, ale chyba na osobnej stronie. Ciągle się urządzamy, bo pieniądze z kredytu w całości poszły na budowę, więc stan obecny odbiega od założonego. Ścianki działowe były planowane, ale teraz szkoda nam tej przestrzeni i chcemy ją podzielić ustawiając meble odpowiednio i odpowiednie @Shakespear: górali polecałem, ale już tego nie zrobię. Jestem coraz bardziej rozczarowany poziomem wykończenia, szczególnie ocieplenia, więcej na stronie dziennika wkrótce. @Olkalybowa: Czerwonych Kapturków nie widziałem, ale są sarny, dziki i ptactwo wszelakie. Dopóki nie postawimy porządnego płotu mamy też przystanek przed domem wszystkich przejeżdzających @Lusia200: Można wszystko, tylko nie na raz @iga9:chyba jusz finiszujecie? Pozdrawiam wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonde 27.11.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Witam Jak juz pisalem (przez niewiedze na stronie dziennika) pyszna chatka. Troche sie zmartwilem tymi wykonczeniami, od nich sporo zalezy jesli chodzi o efekt koncowy ale takim spryciulom pomyslow nie zabraknie zeby bylo piknie. My stawiamy na bale okragle. Mamy dwie firmy do ktorych chcemy poslac projekt do wyceny. Wasze 2kpln za metr jest do ogarniecia. A jak ogrzewacie to cudo? Nasza lokalizacja w okolicy Dabrowki Koscielnej Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pAo 29.11.2006 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 A jak ogrzewacie to cudo? Kominek Jotul Panorama 18 plus rekuperator + podłogówka w łazience. Przy dobrej izolacji domu (poprawnie osadzone okna i drzwi, bale dopasowane i uszczelnione na węgłach, porządnie zrobiony dach) nie ma problemu z ogrzaniem domu, bo ciepło, które wyprodukujesz ogrzewa powietrze w domu a nie mury i jest komfortowo. U mnie niestety to co w nawiasie jest do poprawy - góralom się spieszyło albo nie zależało i teraz poprawiam szczelność domu ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 21.08.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Witajcie..domek cudny!!juz chyba kiedys do WAS pisalam, ale jakos bez odzewu...podajcie mi prosze wasze wymiary tych 3okien salonowych-...a raczej OKNO-drzwi!!!??? zalezy mi na wiadomosci bo nie wiemy czy zrobic 2czy 3 w salonie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pAo 15.12.2007 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2007 Witajcie.. domek cudny!!juz chyba kiedys do WAS pisalam, ale jakos bez odzewu... podajcie mi prosze wasze wymiary tych 3okien salonowych-...a raczej OKNO-drzwi!!!??? zalezy mi na wiadomosci bo nie wiemy czy zrobic 2czy 3 w salonie!!! 3.80 szerokości i 2.40 wysokości Pozdrawiam P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonde 24.02.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Hej Witają "sąsiedzi" z Puszczy Z. Też postawiliśmy na drewno, ale inna technologia.A jak się mieszka? Macie pewnie sporo doświadczeń z drewnem. Zapraszamy do nas na dziennik "Dom z Baji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonde 13.03.2008 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 pAo Potrzebuję namiar na tego rzeczoznawcę od palności bali. Czy wykorzystałeś ta ekspertyzę w ubezpieczalni? Jeśli tak, to, która wzięła to pod uwagę? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shirly1 06.05.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Witam. Wciąż zbieram opinie posiadaczy domków z drewna i tak jeszcze do lipca Chciałam i tu poprosić o pomoc w mojej pracy magisterskiej poprzez wypełnienie ankiety http://webankieta.pl/ankieta/w1hpw40e16is. To naprawdę nie potrwa długo a większość pytań jest tylko na zaznaczenie bądź wymaga krótkiej odpowiedzi. Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts