veechu 06.02.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Bardzo prosze o wpisywanie swoich komentarzy tutaj. Czasami jak dopadnie nas ponury nastroj i bedziemy w dołku inwestorskim to bedziemy szukac tu słow pocieszenia lub rady z konstruktywnych uwag . Budujemy Nastke - to największe wyzwanie w naszym zyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnboro 18.02.2006 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 "Taki Thermopor 30cm +15cm styropianu wydaje sie byc najlepszym dla mnie rozwiązaniem...." My budowaliśmy z Porothermu 24 i zgodnie z projektem daliśmy 14cm styropianu. W hurtowniach pytali co to za wymiar na ocieplenie, ze niby ludzie daja 10-12cm a 14 nie slyszeli, ale...klient nasz Pan. Zrobili 14cm. A ja umiescilem te kawalki na scianach dla lepszego ciepelka. Teraz gdybym budował jeszcze raz dałbym 12 cm !!!! A w przypadku 30cm muru 12 jest tymbardziej uzasadniona. Podobno do 10cm grubość styropianu ma znaczenie. Powyzej tej grubosci to podobno bez znaczenia No pewnie jakbym dal 30cm styropianu to mialoby to znaczenie dla ciepelka....ale.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 19.02.2006 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2006 Dzieki johnboro za pierwszy wpis Na obecnym etapie planowany jest thermopor 25cm i styropian 15cm. Nie chciałbym cienszego bo tak radzi wykonawca a ten jak niewielu wie co mowi ale jeszcze raz dzieki za rade i pewnie duzo racji w tym co mowisz zwlaszcza ze juz wybudowałes Pozdrawiam Veech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kingau 20.02.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Witam, mam na imię Kinga i właśnie zaczynamy wykańczanie naszej Nastki, czy dobrze zrozumiałam... że ktoś już wybudował Nastkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 21.02.2006 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Witam, mam na imię Kinga i właśnie zaczynamy wykańczanie naszej Nastki, czy dobrze zrozumiałam... że ktoś już wybudował Nastkę? My bedziemy budowac w tym roku A wasza gdzie stoi chetnie bym zobaczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yossarian 11.04.2006 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 gratuluje wyboru projektu, jak juz zaczniesz wrzuc jakies zdjecia. my juz zaczelismy budowe. lawy zalane, od wczoraj bloczki fundamentowe ida w gore.powodzeniamy budujemy z silikatu plus styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yossarian 07.06.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Podaj imie pana z openfinance, ciekawe czy to ten sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 07.06.2006 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Na imie ma Andrzej. Mysle ze podstawowym naszym bledem bylo całkowite zostawienie spraw w rekach posrednika. Takie sprawy trzeba jednak nadzorowac samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 17.07.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 A wydawałoby się, że Warszawa to taka aglomeracja w której same domy, a tu popatrz zieleń i domów nie widać, gratulacje wyboru miejsca i domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 17.07.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Witam, mam na imię Kinga i właśnie zaczynamy wykańczanie naszej Nastki, czy dobrze zrozumiałam... że ktoś już wybudował Nastkę? Pozdrowionka A co u Ciebie, kiedy się wprowadzasz ? Napisałabyś coś początkującym Nastkowiczom. Niestety jesteś chyba jedyna, no może druga, na tym etapie, a i tak nikt więcej się nie odzywa. Za to w tym roku ruszyły już cztery budowy. Zapraszam na moje forum. Pozdrów Kazia. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=53690&highlight=nastka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 08.09.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Hej Veechu Bardzo ładnie Domek Ci rośnie. Musze przyznac, że okolica mnie zauroczyła. A mówią, że Warszawa taka paskudna A jakie plany na wykończeniówkę? W tym roku, czy zostawiasz stan surowy na zimę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszek2307 08.09.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Rośnie, rośnie wygląda prawie tak samo jak mój, powiedz mi jakie dałeś kotwy do murłaty i co ile : w projekcie fi 10 co pół metra, i u mnie urodził się jeszcze jeden problem z murłatą koło komina, bo według projektu prawie wchodzi do komina i nie wiem jak to rozwiązać, najlepiej w tym miejscu byłoby wyciąć murłątę, ale moi budowniczowie akurat na środku komina zrobili kotwę i się trochę skomplikowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorcha 08.11.2006 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Witaj Jestem pod wrażeniem Twojej budowy. Tempo błyskawiczne, porządek na budowie, domek piękny (w moim guście), okolica śliczna. Coż......tylko zazdrościć Bedę śledziła Waszą budowę i oczywiście zazdrościła W takim tempie budując zapewne wiosną juz zamieszkacie Trzymam kciuki Dorota tez Wawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 09.11.2006 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Witaj Jestem pod wrażeniem Twojej budowy. Tempo błyskawiczne, porządek na budowie, domek piękny (w moim guście), okolica śliczna. Coż......tylko zazdrościć Bedę śledziła Waszą budowę i oczywiście zazdrościła W takim tempie budując zapewne wiosną juz zamieszkacie Trzymam kciuki Dorota tez Wawa Dziekuje za słowa uznania. Stan surowy rzeczywiscie powstał sprawnie i ekipa trzymała porzadek. Nie jest juz tak słodko z wykonczeniowka a wszegolnosci tynki nas powalily. Dotyka nas problem emigracji robotnikow na zachod i z tego powodu druga juz ekipa tynkarska odwołała zaplanowane prace Wiosna ??? byłoby pieknie ale to niemozliwe. Nasz plan to przeprowadzka w Sierpniu 2007. Niestety zatrzyma nas zima gdyz nie mamy wylewek i ogrzewania. Nie ma jednak tego złego coby na dobre nie wyszło gdyz w tym czasie zastanowimy sie na wieloma rzeczami na spokojnie i znajdziemy (mam nadzieje ) odpowiednich ludzi. A Ty rowniez budujesz sie pod Wawą ??? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaworzyna 11.03.2007 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 Veech'u czekamy na nowe zdjęcia Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 13.03.2007 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 postaram sie wkleic cos w nadchodzacy weekend. Bedzie widac postepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abumba 20.04.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Jak wyżej... Na razie kupiliśmy projekt i jesteśmy w trakcie adaptacji. Podobno teraz jest najgorszy czas na ruszanie z budową- ceny materiałów diametralnie ruszyły w górę i nie wiemy czy wyrobimy się w 500 000 pod klucz. Budowa ma ruszyć na jesieni.Zmiany, jakie wprowadziliśmy: PARTER:- powiększenie garażu o 1,5 m. Garaż w projekcie jest mały a my mamy długi i szeroki samochód, no i jeszcze musi zmieścić się motocykl Będzie to kosztem zmian konstrukcyjnych i powierzchnia użytkowa zwiększy się o jakieś 20 m2- wydłużenie garażu o 1 m- dodanie jednego okna w garażu (kwadratowego, o takiej samej wielkości jak reszta okien)- poszerzenie łazienki na parterze o 30 cm- wydłużenie łazienki o 50 cm (by się zmieścił bidet)- "Wbicie" komina w bryłę budynku- chcemy mieć ogrzewanie kominkowe z rozprowadzeniem ciepła do in.pomieszczeń- likwidacja łuku w oknach z wyjściem na taras- dodatkowe okno w salonie (150x150)- likwidacja wyjścia/ okna na parterze (znajdującego się przy kominie)- dodatkowe okno w gabinecie- schody żelbetowe (w projekcie są drewniane) - wejście do piwnicy z domu- likwidacja wejścia do piwnicy od zewnątrz- zamiana schodów zabiegowych na dwubiegowe (z półpiętrem)- bo jest chyba 7 trójkątnych, więc nie będzie można z nich zbiegać, mamy też małe dzieci a takie schody nie są najbezpieczniejsze- zmiana wielkości okna na klatce schodowej (luksfery???), może okno dachowe (pociągniecie linii dachowej do daszku nad salonem?)-do przemyślenia PODDASZE:- zamiana miejsca łazienki z pok. 4- niestety mamy front od południa- likwidacja jednego okna dachowego w łazience i dodanie 1 okna umiejscowionego bliżej schodów (tam, gdzie ma być suszarnia)-łazienka na górze będzie duża, więc spokojnie zmieści się suszarnia- zamknięcie ściany między pok. 5 (obecnie łązienka) a suszarnią- likwidacja ścianki między pok. 2 a obecną suszarnią (wydzielenie garderoby, w której znajdowało by się okno dachowe)- 2 okna dachowe w pok. 5 (obecną łazienką)- 2 okna dachowe w pok. 2 STRYCH: prostokątne okno Poza tym będziemy budować z silikatów i ocieplać wełną, okna plastikowe, wentylacja mechaniczna z rekuperatorem. Dom będzie stał w Rembertowie.Niestety też mamy duży problem z hipoteką- działka jej nie ma. wniosek złożyliśmy w lipcu tamtego roku i jeszcze nie mamy księgi-porażka.Piszemy ciągle jakieś pisma z ponagleniem,skargi itp. ale na razie nic.Warszawski sąd... :-/Pozdrawiam!KasiaMN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaworzyna 21.04.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Veech'u widzimy, że parapetówa blisko!!!!! Drzwi - odważne!!!! Budowlane pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaruś 26.05.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Vechu śliczna ta Wasza Nastka, bardzo podoba mi się zestawienie kolorystyczne. Zdradź proszę jaki masz kolor okien i tynku zewnętrznego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 28.05.2007 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Dziekuje za miod wlany w serce inwestora ) Tynk to Kreisel 132 a okna sa w kolorze sipo (wyszlo cieplo pomaranczowo na sosnie, na dębie wychodzi bardziej jak koniak ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts