Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOMENTARZE DO DZIENNIKA Budujemy NASTKE Veech i jego Kamanda

Recommended Posts

Witam Nastkowiczów :D

Jesteśmy na etapie adaptacji projektu; bardzo podoba się nam wykusz w jadalni pokazany na zdjęciach,proszę o podanie przybliżonych wymiarów .Pomysł z zaadaptowaniem strychu-antresoli jest również kuszący,jaka jest wysokość w szczytowym punkcie?

Z niecierpliwością oczekuję dalszej fotograficznej dokumentacji postępów w wykańczaniu Nasteczki.Nie ukrywam,że to dla nas duża inspiracja.!Pozdrawiam serdecznie :wink: :p

Witam :D

Z wykusza jestesmy dumni - to naprawde bardzo dobra decyzja

Jego wymiary wewnetrzne to 320cm szer i 160cm głebokosc.

Jest to polowa szesciokata nieregularnego (srodkowe okno jest szersze od bocznych o 20cm i ma 120cm a wysokosc 230cm.

Tworzy piekna oswietlona jadalnie ktorej w wersji podstawowej bardzo brakuje.

Prosze pamietac jednak o konsekwencjach wynikajacych z dobudowania wykusza.

Na gorze tworzy sie piekny balkon, ale jest on ulokowany nad pomieszczeniem ogrzewanym, wiec technologicznie trudny i kosztowny.

Poza ociepleniem i koniecznoscia wylania go ok 25cm ponizej gornej posadzki wymaga baaardzo solidnego zabezpieczenia przeciwwilgociowego. Dobre preparaty sa piekielnie drogie i trzeba to zrobic bardzo solidnie.

Strych jest dobry jako strych. Odradzam rozwiazanie z wysokimi sufitami az po dach. To nie jest dobre rozwiazanie z wielu powodow. Od podlogi strychu do najwyzszego punktu jest ok 230cm i da sie swobodnie chodzic ale srodkiem :lol:

Zycze powodzenia w tworzeniu własnej Nastki.

• 3 weeks później...

Bardzo dziekuje ale ...

Oj nie jest jeszcze tak rozowo :-?

Na zewnatrz

Brak wykonczenia kostka podjazdu i tarasu , brak podbitki i cokołu oraz wykonczenia schodow zewnetrznych

oczywiscie ogrod w calosci do zrobienia ale to juz inna bajka

wewnatrz

glazury rozpoczete, parter i lazienki

podlogi na poddaszu i w gabinecie

wykonczenie i malowanie wszystkich scian lacznie ze strychem i pomieszczeniami gospodarczymi

brak drzwi wewnetrznych i schodow (oblozenie drewnem schodow betonowych)

i takie kosztowne detale jak

meble kuchenne i lazienkowe

szafy w zabudowie

o pozostalych "ruchomosciach nie wspomne bo moge spac na materacu

:D

Nadal twierdzę, że tempo rewelacyjne. Tak bym chciała aby u mnie tak szło. Zaczynamy dopiero w sierpniu, czytam sobie dzienniki i podziwiam wszystkich budowniczych, zdaję sobie sprawę, że to nie takie proste :roll: .

Dziś wyczytałam, że budowa domu jest trudniejsza niż przybicie galaretki do ściany :D - nie powiem by mnie to zmartwiło, raczej rozbawiło wielce :lol:

Życzę powodzenia w dalszych realizacjach budowlanych, teraz to już z górki - urządzanie to sama przyjemność, przynajmniej tak teraz mi się wydaje :roll:

Pozdrawiam

• 2 months później...

Veech'u, no fakt ja się buduję, dwa dni temu wróciłam do pracy, po urlopie mało wypoczynkowym, ale u mnie to w porównaniu do Ciebie, to nic się nie dzieje :roll:

Nie możesz mówić, że przyjemność mocno rozciąga się w czasie - przecież 14-cie miesięcy temu w ruch poszła piersza łopata - łyżka raczej :D , a dziś to Ty juz mieszkać możesz :o . Pięknie, schody urocze, a jaka przestrzeń, cudne okno, nie no wogóle - serdecznie gratuluję, gratuluję, gratuluję!

Tak bym chciała już mieć schody i okna i glazury :-?

Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów.