Poleczka 12.06.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Witam Nastkowiczów Jesteśmy na etapie adaptacji projektu; bardzo podoba się nam wykusz w jadalni pokazany na zdjęciach,proszę o podanie przybliżonych wymiarów .Pomysł z zaadaptowaniem strychu-antresoli jest również kuszący,jaka jest wysokość w szczytowym punkcie? Z niecierpliwością oczekuję dalszej fotograficznej dokumentacji postępów w wykańczaniu Nasteczki.Nie ukrywam,że to dla nas duża inspiracja.!Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 12.06.2007 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Witam Z wykusza jestesmy dumni - to naprawde bardzo dobra decyzja Jego wymiary wewnetrzne to 320cm szer i 160cm głebokosc. Jest to polowa szesciokata nieregularnego (srodkowe okno jest szersze od bocznych o 20cm i ma 120cm a wysokosc 230cm. Tworzy piekna oswietlona jadalnie ktorej w wersji podstawowej bardzo brakuje. Prosze pamietac jednak o konsekwencjach wynikajacych z dobudowania wykusza. Na gorze tworzy sie piekny balkon, ale jest on ulokowany nad pomieszczeniem ogrzewanym, wiec technologicznie trudny i kosztowny. Poza ociepleniem i koniecznoscia wylania go ok 25cm ponizej gornej posadzki wymaga baaardzo solidnego zabezpieczenia przeciwwilgociowego. Dobre preparaty sa piekielnie drogie i trzeba to zrobic bardzo solidnie. Strych jest dobry jako strych. Odradzam rozwiazanie z wysokimi sufitami az po dach. To nie jest dobre rozwiazanie z wielu powodow. Od podlogi strychu do najwyzszego punktu jest ok 230cm i da sie swobodnie chodzic ale srodkiem Zycze powodzenia w tworzeniu własnej Nastki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arti13 29.06.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2007 Bradzo bym prosił o podanie mniej wiecej ile cegły klinkierowej zostało zakupione na kominy , po moich obliczeniach na kominy wychodzi około 2600 szt czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 04.07.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 No coś nieprawdopodobnego, Veech'u, toż to cudo, a tempo, zgranie w czasie - logistyka na medal, gratuluję, gratuluję ! I niech mi ktoś powie, że w rok się nie da Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 04.07.2007 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Bardzo dziekuje ale ... Oj nie jest jeszcze tak rozowo Na zewnatrz Brak wykonczenia kostka podjazdu i tarasu , brak podbitki i cokołu oraz wykonczenia schodow zewnetrznych oczywiscie ogrod w calosci do zrobienia ale to juz inna bajka wewnatrz glazury rozpoczete, parter i lazienki podlogi na poddaszu i w gabinecie wykonczenie i malowanie wszystkich scian lacznie ze strychem i pomieszczeniami gospodarczymi brak drzwi wewnetrznych i schodow (oblozenie drewnem schodow betonowych) i takie kosztowne detale jak meble kuchenne i lazienkowe szafy w zabudowie o pozostalych "ruchomosciach nie wspomne bo moge spac na materacu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 04.07.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Nadal twierdzę, że tempo rewelacyjne. Tak bym chciała aby u mnie tak szło. Zaczynamy dopiero w sierpniu, czytam sobie dzienniki i podziwiam wszystkich budowniczych, zdaję sobie sprawę, że to nie takie proste . Dziś wyczytałam, że budowa domu jest trudniejsza niż przybicie galaretki do ściany - nie powiem by mnie to zmartwiło, raczej rozbawiło wielce Życzę powodzenia w dalszych realizacjach budowlanych, teraz to już z górki - urządzanie to sama przyjemność, przynajmniej tak teraz mi się wydaje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 06.09.2007 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Przyjemnosc rozciaga sie mocno w czasie .... hm i niektorzy chca ja koniecznie troche popsuc. Niek sie nie wpisuje ? no cóż wszyscy buduja ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 06.09.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Veech'u, no fakt ja się buduję, dwa dni temu wróciłam do pracy, po urlopie mało wypoczynkowym, ale u mnie to w porównaniu do Ciebie, to nic się nie dzieje Nie możesz mówić, że przyjemność mocno rozciąga się w czasie - przecież 14-cie miesięcy temu w ruch poszła piersza łopata - łyżka raczej , a dziś to Ty juz mieszkać możesz . Pięknie, schody urocze, a jaka przestrzeń, cudne okno, nie no wogóle - serdecznie gratuluję, gratuluję, gratuluję! Tak bym chciała już mieć schody i okna i glazury Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
veechu 06.09.2007 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Dziekuje , dziekuje moze troche klopoty przeslaniaja powody do radosci, ktorych to jest wiele (i jednych i drugich) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 06.09.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Kłopoty ma każdy, jeden mniejsze, drugi wieksze , ale skoro budowa idzie do przodu, tzn. - że nie jest źle , a po efektach widzę, że nawet super Więc głowa do góry, bo masz powody do radości Życzę szybkiego uporania się z problemami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts