Nefer 06.02.2006 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2006 Czy ktoś buduje/budował w tej okolicy ? Pozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EFKAkonewka 09.02.2006 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Joł! a kogo stać na działkę w tej okolicy!?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lubicz68 25.02.2007 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 Można miec starą nie zagospodarowana dotychczas działkę.Nie koniecznie trzeba kupowac.Cho ceny rzeczywiście są kosmiczne.Ja mam zamiar zacząc w tym roku.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 23.03.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Witajcie Ja zamierzam budować na Targówku - ale na tym tańszym ( fabrycznym czy przemysłowym- różnie mówią)... Również szukam bratniej duszy z okolic pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 23.03.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 I jeszcze jedno: Lubicz68, gdzie Ty zaczynasz się budować? Nefer a Ty gdzie dokładnie jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lubicz68 23.03.2007 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 To będziemy sąsiadami,bo ja mam działkę na pograniczu Zacisza i Elsnerowa, wiec do Targówka Fabrycznego wystarczy przejść przez tory.PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.03.2007 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Na tyłach McDonalda - równoległa do Młodzieńczej. P.S. Nie kupiłam tej działki - jest od lat "w rodzinie" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lubicz68 23.03.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 P.S. Nie kupiłam tej działki - jest od lat "w rodzinie" :) To dokłądnie tak jak u mnie Pzdr Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 23.03.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 To miło, że ktoś będzie blisko. Zazdroszczę Wam tych działek "w rodzinie od lat" bo ja od roku poluję na kawałek ziemi na Targówku... Piotrze może macie kawałek działki za dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lubicz68 26.03.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 To miło, że ktoś będzie blisko. Zazdroszczę Wam tych działek "w rodzinie od lat" bo ja od roku poluję na kawałek ziemi na Targówku... Piotrze może macie kawałek działki za dużo? Niestety nie. Nawet to co mam jest bardzo małe bo zaledwie 478 metrów. Faktem jest, że ceny zwariowały. Tu jest link do ciekawego artykułu na temat cen na Zaciszu: http://www.zacisze.info/viewmore.php?nid=98&latest Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 27.03.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Dzięki za link, zmroziło mnie strasznie... Na szczęście mnie interesowała ta gorsza strona - czyli po drugiej stronie torów. Tam leży tyle ziemi a ludziska nie mogą dojść do porozumienia, żeby to sprzedać ( spotkałam się z sytuacją gdzie dla 1 działki było 20-tu spadkobierców-i w dalszym ciągu się nie dogadali Piotrze, czy wybrałeś już projekt? Ja będę budowała Praktycznego D07, polecam forum w dziale projektów "D07" Tani i prosty domek. pozdr Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lubicz68 27.03.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Robię projekt indywidualny. Mam poprostu bardzo wąską działkę i muszę dobudować sie do już istniejącego budynku. Niestety żaden standardowy projekt nie pasował mi.Co do nieuregulowanych stanów prawnych to w otoczeniu mojej dzialłki jest to powszechne, sam regulowałem stan prawny swoje działki przez 10 lat. Jedyna nadzieja, że wizja setek tysięcy zwycięży nad konfliktami rodzinnymi i wzajemna zawiścią. PozdrPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 27.03.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 A masz już ekipy? Robiłeś rozeznanie w okolicy? Może znasz tych ludzi, którzy jesienią wybudowali przy Bukowieckiej ale po drugiej stronie torów? Muszę tam podjechać i pogadać z nimi... może podzielą się doświadczeniem.pozdrSylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lubicz68 27.03.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Nie, nie mam jeszcze ekipy.Jestem na etapie opracowywania projektu, projekt poszedł do przeliczeń do konstruktora.Wstępnie rozmawiałem ze znajomym który buduje domy ale ostateczna rozmowa tj. z wyceną muszę poczekać aż, będę miał pełny projekt.Ekipy która budowała na Bukowieckiej nie znam, bo do tej pory nie bywałem tam zbyt często i dopiero ostatnio wziąłem się ostro za sprzątanie działki.Problem w tym, że mieszkam po drugiej stronie Warszawy i każda wizyta na działce to prawdziwa wyprawa. A przy okazji nie nacie jakiejś firmy która może posprzątać działkę: wyciąć drzewa, wywieźć śmieci, wyrównać teren.PozdrawiamPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 28.03.2007 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Mam wycenę od jednej firmy na sprzątanie mojej działki, u mnie dochodzi jeszcze wyburzenie budynku... prześlę Ci namiar Czy w późniejszym terminie mogę liczyć na namiar na Twojego znajomego od budowy? Wczoraj czytałam forum budującej grupy z Marek, oni mają dużo doświadczeń i nie są tak daleko, myślę, że warto ich poprosić o konkretne namiary pozdr Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lubicz68 12.04.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 CZeś byłem bardzo zajęty i nie miałem czasu pisac. A więc w telegraficznym skrócie. Mam projekt domu, jak dopadnę skaner to może coś wrzucę na stronkę. Musze zrobic projekt wjazdu na działkę a w Urzędzie Gminy mówią co innego niż u Inżyniera ruchu Musze wziąśc urlop i porozmawiac z nimi osobiście. Sylwia, oczywiście dam ci kontakt, ale jak podpiszę umowę z moim fachowcem, bo inaczej możesz mnie przebic, cenowo. . Pzdr Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 15.04.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Witaj Gratuluję postępów! Może już czas żebyś założył dziennik Dziękuję Ci za chęć podzielenia się kontaktem na ekipę i uwierz mi, że nie chcę budować za każdą cenę. Będziemy budować blisko, może pociągną dwie budowy, mój domek jest bardzo prosty (taka mała stodoła dlatego mam nadzieję, że zapłacę rozsądną cenę. Kiedy chcesz zacząć? Czy sam będziesz zajmował się zaopatrzeniem czy zlecasz pełne wykonawstwo? A macie gaz po tamtej stronie? U mnie to się tak okropnie wlecze, może w tym tygodniu podpiszemy wreszcie tą przedwstępną- papiery już złożone jeszcze tyko jakiś jeden dokument . Ale jestem pozytywnie naładowana, bo byłam u Forumowicza, który wybudował dom z tego samego projektu, który ja wybrałam. Bardzo mi się podobało, wiem, że dobrze wybrałam. Czekam z niecierpliwością na skan Twojego projektu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 15.04.2007 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 CZeś byłem bardzo zajęty i nie miałem czasu pisac. A więc w telegraficznym skrócie. Mam projekt domu, jak dopadnę skaner to może coś wrzucę na stronkę. Musze zrobic projekt wjazdu na działkę a w Urzędzie Gminy mówią co innego niż u Inżyniera ruchu Musze wziąśc urlop i porozmawiac z nimi osobiście. Sylwia, oczywiście dam ci kontakt, ale jak podpiszę umowę z moim fachowcem, bo inaczej możesz mnie przebic, cenowo. . Pzdr Piotr Właśnie odbieram w poniedziałek uzgodnienie wjazdu od Inżyniera ruchuna Solcu - jakbyś coś potrzebował pytaj. Złożyłam 19 marca :) Więc trwa to miesiąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylviaW 15.04.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Czy to uzgodnienie wjazdu jest potrzebne za każdym razem, czy tylko jeśli zajmie się część jezdni? Jeśli kupuję działkę zabudowaną z ogrodzeniem i bramą to chyba już nie muszę o to występować? Dzięki za podpowiedźpzdrSylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 15.04.2007 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Czy to uzgodnienie wjazdu jest potrzebne za każdym razem, czy tylko jeśli zajmie się część jezdni? Jeśli kupuję działkę zabudowaną z ogrodzeniem i bramą to chyba już nie muszę o to występować? Dzięki za podpowiedź pzdr Sylwia Pod warunkiem, że nie zmieniasz miejsca wjazdu. Ja też mam teren ogrodzony z bramą i wjzadem - ale przesuwam bramę w inne miejsce. I dlatego musze zrobić uzgodnienie. Gdyby została tam gdzie jest to nie ( w WZ było napisane, że nie ma takiej potrzeby) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts