Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Targówek - Zacisze ???? Może......

Nefer

Recommended Posts

• Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 year później...
  • 4 weeks później...
To miło, że ktoś będzie blisko. Zazdroszczę Wam tych działek "w rodzinie od lat" bo ja od roku poluję na kawałek ziemi na Targówku... Piotrze może macie kawałek działki za dużo? :wink:

Niestety nie.

Nawet to co mam jest bardzo małe bo zaledwie 478 metrów.

Faktem jest, że ceny zwariowały.

Tu jest link do ciekawego artykułu na temat cen na Zaciszu:

http://www.zacisze.info/viewmore.php?nid=98&latest

Pozdrawiam

Piotr

Dzięki za link, zmroziło mnie strasznie... Na szczęście mnie interesowała ta gorsza strona - czyli po drugiej stronie torów. Tam leży tyle ziemi a ludziska nie mogą dojść do porozumienia, żeby to sprzedać ( spotkałam się z sytuacją gdzie dla 1 działki było 20-tu spadkobierców-i w dalszym ciągu się nie dogadali :(

Piotrze, czy wybrałeś już projekt? Ja będę budowała Praktycznego D07, polecam forum w dziale projektów "D07" Tani i prosty domek.

pozdr

Sylwia

Robię projekt indywidualny. Mam poprostu bardzo wąską działkę i muszę dobudować sie do już istniejącego budynku. Niestety żaden standardowy projekt nie pasował mi.

Co do nieuregulowanych stanów prawnych to w otoczeniu mojej dzialłki jest to powszechne, sam regulowałem stan prawny swoje działki przez 10 lat.

Jedyna nadzieja, że wizja setek tysięcy zwycięży nad konfliktami rodzinnymi i wzajemna zawiścią.

Pozdr

Piotr

Nie, nie mam jeszcze ekipy.

Jestem na etapie opracowywania projektu, projekt poszedł do przeliczeń do konstruktora.

Wstępnie rozmawiałem ze znajomym który buduje domy ale ostateczna rozmowa tj. z wyceną muszę poczekać aż, będę miał pełny projekt.

Ekipy która budowała na Bukowieckiej nie znam, bo do tej pory nie bywałem tam zbyt często i dopiero ostatnio wziąłem się ostro za sprzątanie działki.

Problem w tym, że mieszkam po drugiej stronie Warszawy i każda wizyta na działce to prawdziwa wyprawa.

A przy okazji nie nacie jakiejś firmy która może posprzątać działkę: wyciąć drzewa, wywieźć śmieci, wyrównać teren.

Pozdrawiam

Piotr

Mam wycenę od jednej firmy na sprzątanie mojej działki, u mnie dochodzi jeszcze wyburzenie budynku... prześlę Ci namiar

Czy w późniejszym terminie mogę liczyć na namiar na Twojego znajomego od budowy?

Wczoraj czytałam forum budującej grupy z Marek, oni mają dużo doświadczeń i nie są tak daleko, myślę, że warto ich poprosić o konkretne namiary :wink:

pozdr

Sylwia

• 3 weeks później...

CZeś byłem bardzo zajęty i nie miałem czasu pisac.

A więc w telegraficznym skrócie.

Mam projekt domu, jak dopadnę skaner to może coś wrzucę na stronkę.

Musze zrobic projekt wjazdu na działkę a w Urzędzie Gminy mówią co innego niż u Inżyniera ruchu :evil: :evil: :evil: :evil:

Musze wziąśc urlop i porozmawiac z nimi osobiście.

Sylwia, oczywiście dam ci kontakt, ale jak podpiszę umowę z moim fachowcem, bo inaczej możesz mnie przebic, cenowo. :roll: :roll: .

Pzdr

Piotr

Witaj

Gratuluję postępów! Może już czas żebyś założył dziennik :)

Dziękuję Ci za chęć podzielenia się kontaktem na ekipę i uwierz mi, że nie chcę budować za każdą cenę. Będziemy budować blisko, może pociągną dwie budowy, mój domek jest bardzo prosty (taka mała stodoła :lol: dlatego mam nadzieję, że zapłacę rozsądną cenę.

Kiedy chcesz zacząć? Czy sam będziesz zajmował się zaopatrzeniem czy zlecasz pełne wykonawstwo?

A macie gaz po tamtej stronie?

U mnie to się tak okropnie wlecze, może w tym tygodniu podpiszemy wreszcie tą przedwstępną- papiery już złożone jeszcze tyko jakiś jeden dokument :-? .

Ale jestem pozytywnie naładowana, bo byłam u Forumowicza, który wybudował dom z tego samego projektu, który ja wybrałam. Bardzo mi się podobało, wiem, że dobrze wybrałam.

Czekam z niecierpliwością na skan Twojego projektu

pozdrawiam

CZeś byłem bardzo zajęty i nie miałem czasu pisac.

A więc w telegraficznym skrócie.

Mam projekt domu, jak dopadnę skaner to może coś wrzucę na stronkę.

Musze zrobic projekt wjazdu na działkę a w Urzędzie Gminy mówią co innego niż u Inżyniera ruchu :evil: :evil: :evil: :evil:

Musze wziąśc urlop i porozmawiac z nimi osobiście.

Sylwia, oczywiście dam ci kontakt, ale jak podpiszę umowę z moim fachowcem, bo inaczej możesz mnie przebic, cenowo. :roll: :roll: .

Pzdr

Piotr

Właśnie odbieram w poniedziałek uzgodnienie wjazdu od Inżyniera ruchuna Solcu - jakbyś coś potrzebował pytaj. Złożyłam 19 marca :):) Więc trwa to miesiąc :(

Czy to uzgodnienie wjazdu jest potrzebne za każdym razem, czy tylko jeśli zajmie się część jezdni? Jeśli kupuję działkę zabudowaną z ogrodzeniem i bramą to chyba już nie muszę o to występować?

Dzięki za podpowiedź

pzdr

Sylwia

Pod warunkiem, że nie zmieniasz miejsca wjazdu. Ja też mam teren ogrodzony z bramą i wjzadem - ale przesuwam bramę w inne miejsce. I dlatego musze zrobić uzgodnienie. Gdyby została tam gdzie jest to nie ( w WZ było napisane, że nie ma takiej potrzeby)