magda72 26.07.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 cyt.:Wolę w tym miejscu mieć odpowiedni klimat - muzyka, świece, zapach kadzidełka zamiast błyskającego pudła, które podaje kolejne szczegóły katastrofy czy gęby kaczorów zaglądające mi pod kołdrę... Kwestia kilku dni choroby (jeśli takowe się zdarzą) także jest w moim przypadku rozwiązana - wezmę lapka i projektor z piwnicy, powieszę prześcieradło na ścianie naprzeciw łóżka i po sprawie Niestety kiedy ruszy u nas światłowód, przerzucimy się na kabel i wtedy będę musiała uczestniczyć w forum lub odrabiać pańszczyznę, w przypadku choroby, opatulona w koce w gabinecie, bo uparłam się właśnie, że sypialnia, to .....sypialnia. Jedno gniazdko więcej by się przydało, w awaryjnych momentach. Oczywiście internetowe, a nie tv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 26.07.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Dzięki Wam wszystkim za odpowiedzi Po tym co przeczytałam...też bym nie zrobiła TV w salonie. Ale mam już kable... szkoda, że tak późno znalazłam ten temat Teraz to już tego chyba nie da się odkręcić A co do sypialni...też macie rację..ale w moim przypadku.. ja chodzę spać dużo wcześniej niż mój małżonek... więc Tv w sypialni dla mnie musi być. ALe cieszę się, że przedstawiliście swój punkt widzenia...dało to mi trochę do myślenia. Szkoda, że mój mąż nie lubi kadzidełek i świec..... ja je uwielbiam... ...więc pozostaje mi TV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 27.07.2007 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Niestety kiedy ruszy u nas światłowód, przerzucimy się na kabel i wtedy będę musiała uczestniczyć w forum lub odrabiać pańszczyznę, w przypadku choroby, opatulona w koce w gabinecie, bo uparłam się właśnie, że sypialnia, to .....sypialnia. Jedno gniazdko więcej by się przydało, w awaryjnych momentach. Oczywiście internetowe, a nie tv. Proponuję inne rozwiązanie. Laptopy są coraz bardziej popularne. Osobiście polecam moim klientom takie rozwiązanie, o ile w domu nie ma jakiegoś zapalonego gracza komputerowego. Kup lapka, zainstaluj w domu bezprzewodowy punkt dostępowy (dziś kupuje się to za grosze) i nie będziesz potrzebować żadnych kabli do neta w sypialni. Co więcej - skorzystasz z neta bez kabla także w salonie, na tarasie czy gdziekolwiek w domku (przy dobrym umiejscowieniu nadajnika). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 27.07.2007 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Podrzucę jeszcze trochę fotek mojego przyszłego salonu: Oto sprzęt wykorzystany "na próbę" http://212.160.102.66/foto/av.jpg http://212.160.102.66/foto/proj.jpg A tak wyglądało Pulp Fiction na moim ekranie: http://212.160.102.66/foto/pulp.jpg ....i taaaaakie biusty!!!! Yyyyy.... Przepraszam - takie piękne kobiety! http://212.160.102.66/foto/cycki.jpg Pod ekranem będzie niska zabudowa, na której staną głośniki przednie i centralny, z lewej strony natomiast będzie regał na sprzęcik typu amplituner, DVD, tuner N-ki, komp stacjonarny itp. Może w końcu znajdę trochę czasu na skonstruowanie wzmacniacza lampowego - chodzi to za mną od 3 lat i jakoś ciągle nic. A praktycznie wszystkie komponenty mam już zgromadzone - lampy, trafa, kondensatory.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymeq 27.07.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Tak czytam i co osoba to inna opinia - oczywiste . Ja w chwili obecnej mam TV w salonie jakies 3-4 m w bok od kominka.... po zimie jestem zdania, że TV należy przestawić/zmienić z sofami - aby sofy były bliżej kominka a TV na przeciwnej ścianie. Dzisiejszy układ TV w salonie jest wygodny - dziecko jest na "widoku" jak ogląda bajkę, babcia nie musi latać- siedzi w bujanym foteliku . Jak wykończe pokój "imprezowy" to może tam przeniosę całe audio-video ..... Mamy tez tv w sypialni .... czasem - jak mamy czas- oglądamy różne programy - ja na dole, żona na górze .... Ja wychodze z założenia, ze jest czas na tv i jest czas na bara bara - żadne pudło mi nie przeszkodzi . Co do spotkań ze znajomymi w salonie - poprostu nie włączamy Tv choćby błagali na kolanach - jedynie muzyczkę .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azalka 27.07.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 hihihi, Jurand, JAK DOBRZE, ze ja nie bede miec miejsca na takie bajery... Moj maz (moj synek rowniez) by tam na 100% zamieszkali! Cala reszta domu bylaby im niepotrzebna Co jakis czas wynurzalyby sie z podziemi cienkie bladziochy, zielonkawe ufoki - po nowy film... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 27.07.2007 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 hihihi, Jurand, JAK DOBRZE, ze ja nie bede miec miejsca na takie bajery... Moj maz (moj synek rowniez) by tam na 100% zamieszkali! Cala reszta domu bylaby im niepotrzebna Co jakis czas wynurzalyby sie z podziemi cienkie bladziochy, zielonkawe ufoki - po nowy film... Oj no coś Ty. Wystarczy podpiąć internecik i nie będą się wynurzać. Albo zacząć korzystać z VOD. Będziesz miała z nimi spokój na dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 27.07.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Niestety kiedy ruszy u nas światłowód, przerzucimy się na kabel i wtedy będę musiała uczestniczyć w forum lub odrabiać pańszczyznę, w przypadku choroby, opatulona w koce w gabinecie, bo uparłam się właśnie, że sypialnia, to .....sypialnia. Jedno gniazdko więcej by się przydało, w awaryjnych momentach. Oczywiście internetowe, a nie tv. Proponuję inne rozwiązanie. Laptopy są coraz bardziej popularne. Osobiście polecam moim klientom takie rozwiązanie, o ile w domu nie ma jakiegoś zapalonego gracza komputerowego. Kup lapka, zainstaluj w domu bezprzewodowy punkt dostępowy (dziś kupuje się to za grosze) i nie będziesz potrzebować żadnych kabli do neta w sypialni. Co więcej - skorzystasz z neta bez kabla także w salonie, na tarasie czy gdziekolwiek w domku (przy dobrym umiejscowieniu nadajnika). Ja nie mam w ogóle stacjonarnego kompa, tylko laptop. I po tym, co napisałeś już jestem spokojna o swoją przyszłość Z pełną odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że jeśli ktoś nie musi zmieścić czteroosobowej rodziny na 100 metrach, to przy dzisiejszych szaleństwach technicznych powinien pozwolić sobie na pokój poświęcony okablowaniu dla audio video i inny zaciszny kącik na biblioteczkę i biurko czyli miejsce do pracy. Kiedy stawiałam kreski na papierze w naszym projekcie i mówiłam, że tu będzie gabinet, a tu pokój z kanapami i tv, mój mąż stwierdził, że nabieram wielkopańskich nawyków. .......Już zmienił zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 27.07.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Tak czytam i co osoba to inna opinia - oczywiste . Ja w chwili obecnej mam TV w salonie jakies 3-4 m w bok od kominka.... po zimie jestem zdania, że TV należy przestawić/zmienić z sofami - aby sofy były bliżej kominka a TV na przeciwnej ścianie. Dzisiejszy układ TV w salonie jest wygodny - dziecko jest na "widoku" jak ogląda bajkę, babcia nie musi latać- siedzi w bujanym foteliku . ............... ............... Mamy tez tv w sypialni .... czasem - jak mamy czas- oglądamy różne programy - ja na dole, żona na górze .... Ja wychodze z założenia, ze jest czas na tv i jest czas na bara bara - żadne pudło mi nie przeszkodzi . Co do spotkań ze znajomymi w salonie - poprostu nie włączamy Tv choćby błagali na kolanach - jedynie muzyczkę .... Szymeq u nas dokładnie jest tak samo Kup lapka, zainstaluj w domu bezprzewodowy punkt dostępowy (dziś kupuje się to za grosze) i nie będziesz potrzebować żadnych kabli do neta w sypialni Napisz coś więcej o tym punkcie. Ja mam neostradę, czy mogę też z tego Twojego punktu korzystać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 29.07.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Napisz coś więcej o tym punkcie. Ja mam neostradę, czy mogę też z tego Twojego punktu korzystać? Możesz o ile masz modem ze złączem RJ45 (znaczy się Ethernet - wtedy dokupujesz urządzenie, podłączasz, konfigurujesz i korzystasz ) ale na 95% zapewne śmigasz na modemie z USB, zgadłem? Jeśli chodzi o Neo to spróbuj podejść do telepunktu TePsy i pogadaj o wymianie na Liveboxa. Dostaniesz routerek z portem USB, 2xRJ45 (na podłączenie 2 kompów po kablu Ethernetowym - popularnie zwanym "skrętka") oraz co najważniejsze z wbudowanym dostępowym punktem bezprzewodowym. Jeśli w lapku nie masz wbudowanej karty Wi-Fi (choć ostatnio tylko takie są praktycznie dostępne w sklepach) to w zestawie jest karta Wi-Fi na USB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 29.07.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Agdula, oczywiście - kupujesz tzw. accesspoint i już masz interek w całym domu, a także po za nim. Koszt to jakieś 150-200zł. Co do TV w sypialni - dlaczego nikt nie wpadł na wyjście wręcz salomonowe - TV w sypialni tak, ale nie podłączony do anteny - a tylko do DVD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 29.07.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Co do TV w sypialni - dlaczego nikt nie wpadł na wyjście wręcz salomonowe - TV w sypialni tak, ale nie podłączony do anteny - a tylko do DVD. Heh - kwestią czasu byłoby wymuszone podciągnięcie kabla antenowego. Wolę moje rozwiązanie z lapkiem i mobilnym projektorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 29.07.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Jurand79 zgadłeś...mam łącze USB. Ale właśnie byłam się dowiedziałam...że w moim nowym domu ( do którego planuję się przeprowadzić na początku października... nie będę korzystała z neostrady muszę poszukać innego operatora dostaw usług telefonicznych....a co za tym idzie internetu... Jeszcze nie wiem ...co zrobię, żeby mieć sprawny internet.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 30.07.2007 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 teraz niezle juz smigaja iPlusy i tym podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymeq 30.07.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Agdula - miło słyszeć bratnią duszę Ja niestety w domu nie mam internetu ....Na początku byłem w szoku.... jak to 21 wiek a tu neta nie ma... znalzałem jakiegoś "tubylczago" dostawcę radiówki ... jednak sąsiad był 1 - pół roku trwało zanim sąsiad był zadowolony z internetu.... dziś juz mi wisi - czy będzie czy nie .... mam więcej czasu dla domu.... nie musze pracować na necie więc chyba sobie daruję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 30.07.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 teraz niezle juz smigaja iPlusy i tym podobne A coś bliżej? Myślisz o tych przenośnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 30.07.2007 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Agdula - miło słyszeć bratnią duszę Ja niestety w domu nie mam internetu ....Na początku byłem w szoku.... jak to 21 wiek a tu neta nie ma... znalzałem jakiegoś "tubylczago" dostawcę radiówki ... jednak sąsiad był 1 - pół roku trwało zanim sąsiad był zadowolony z internetu.... dziś juz mi wisi - czy będzie czy nie .... mam więcej czasu dla domu.... nie musze pracować na necie więc chyba sobie daruję... Szymeq, ja jednak wolałabym mieć internet... fakt... czasu to kradnie strasznie dużo....ale chcociaż takie podstawowe wieści ze świata poczytac by się przydało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 31.07.2007 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 teraz niezle juz smigaja iPlusy i tym podobne A coś bliżej? Myślisz o tych przenośnych? w pracy uzytkujemy iPlusy do laptopow niejest to moze cud szybkosci ale poklikac na forum odebrac poczte sprawdzic stan konta mozna pewnie na nowym domku tez sie skusze na swoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts