BleX 07.02.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Witam Własnie remontuje mieszkanie które niedawno dostałem. Proszę o poradę, bo w kuchni podłoga zroiona jest z płyt drewnianych. Czy mogę bezpośrednio na nie położyć płytki podłogowe?? Czy raczej powinienem wyłozyć płytakm OSB????Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 07.02.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Bez problemu, są takie gotowe kleje w wiaderkach 1,3 5 i10l bodajże soudal. Tyle że są dość drogie i najlepiej jak masz rówmą powieżchnie bo inaczej pójdziesz z torbami. u siebie przyklejałem do płyt wiórowych i trzyma jak kamień, mimo początkowego sceptycyzmu majstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 07.02.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 a ten klej jest do wewnatrzn czy na zewnatrz tez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrul 07.02.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Oj nie pamiętam. na pewno jest na bazie żywicznej bo śmierdzi tak jak żywica do jachtów, ale tylko do wyschnięcia (tak dla uspokojenia ). Zajedz do sklepu i poczytaj, zresztą pewnie są i innych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 07.02.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 o klejeniu plytek do podlozy drewnianych na forum bylo n razy. no wiec, wszytsko zalezy w jakims stanie jest podloga. Jesli sa deski, i klawiszuja, to koniecznie OSB, i na nie, po zagruntowaniu plytki, klejem dyspersyjnym. ale jest tez inna metoda, a mianowicie jastrych. Tutaj sa dwa glowne typy, na warstwie oddzielajacej, i zwiazany z podloga. O tym co i jak sie robi, poczytaj na stronie http://www.atlas.com.pl i szukaj Atlas SAM. na jastrych kladzie sie juz plytki normalnie, normalnym klejem. Ta metoda jest duzo pewniejsza, i daje mozliwosci wyrownania ew. krzywizn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts