Jepil 30.08.2006 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 pewnie, że jestem zainteresowana i z góry dziękuję za przesłanie na priva Sorry chyba zmieniłem Ci płeć, ale nick jest lekko mylący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loppez 01.09.2006 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 nie ma problemu, sporo osób się myli ja jestem loppez, szybka loppez;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jepil 02.10.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Następny etap za nami . Projekt po zmianach czeka wraz z innymi dokumentami na pozwolenie na budowę. Na rysunkach i planach mamy wszystko jak założyliśmy, a jak wyjdzie to zobaczymy na wiosne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loppez 28.10.2006 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 z całego serca życzę powodzenia, my też chyba niedługo kupimy ten projekt( na 99%) i też mamy amiar zacząć wiosną, wczesną, o ile pogoda będzie sprzyjać pozdro loppez - szybka loppez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skose 22.11.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 rozrysowałem projekt Na Rozdrożu na działce w skali 1:1.wg mnie salon jest za mały - bede go rozszerał od o ok 1-1,5m, powieksze jednoczaśnie kuchnie.oczywiście ściana działowa pomiedzy kuchnią, salonem i holem jest do usuniecia - powiększy to optycznie całą przetrzeń.cała reszta jest ok - projekt bardzo mi sie podoba. czy macie inne sugestje? S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skose 22.11.2006 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 wiem ze to jest nowy projekt - ale może ktoś z was zrobił już chociaż fundamenty - mozecie podesłać jakieś foty? S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SobiesławB 22.11.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 projekt generalnie jest ok. jedna tylko podstawowa uwaga- rezygnacja z drzwi pomiedzy mieszkaniem a garazem.Z doświadczenia wiem ze zawsze spaliny przedostaja sie do mieszkania co powoduje nieprzyjemne odczucia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
canna 22.11.2006 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Podoba mi się ten domek http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_biggrin.gifPonieważ Ciebie urzekła wystająca kuchnia, napiszę co ja zmieniłabym, gdybym budowała ten domek:wydaje mi się, że schody są wąskie (podobne domy Muratora tak mają) i niewygodne (jak to zwykle zabiegowe).Wyrównałabym front, zlikwidowała łazienkę w sypialni i małe wc.Łazienkę zrobiłabym kosztem części pomieszczenia nr 10, schody ze spocznikiem i obok wejście do łazienki.Zamknęłabym dostęp z garażu do domu (są tacy, co nie chcą o tym słyszeć http://forum.muratordom.pl/images/smiles/icon_wink.gif , ale to ja tak bym zrobiła).No i przeniosłabym zlew pod drugą ścianę, żeby nie było go widać z salonu.A w ogóle domek jest ok. Radzę obejrzeć zdjęcia w wątku Zręcznego - tam są takie wąskie schody.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomixer 25.11.2006 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Witam wszystkich !!! Właśnie dołączyłem do grona sumpatyków c127.Projekt zamówiony .Planowany początek budowy to wiosna . Zastanawiam się jeszcze nad podpiwniczeniem domu w całości lub częsciowo .Chodzi mi głownie o pomieszczenia na kotłownię ,opał itd. Dużo ludzi mi to właśnie doradza .Wiadomo są to jakieś dodatkowe koszty ,ale coś za coś. Co o tym myślicie ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomixer 25.11.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Witam wszystkich !!! Właśnie dołączyłem do grona sumpatyków c127.Projekt zamówiony .Planowany początek budowy to wiosna . Zastanawiam się jeszcze nad podpiwniczeniem domu w całości lub częsciowo .Chodzi mi głownie o pomieszczenia na kotłownię ,opał itd. Dużo ludzi mi to właśnie doradza .Wiadomo są to jakieś dodatkowe koszty ,ale coś za coś. Co o tym myślicie ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 25.11.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Witam wszystkich serdecznie.Należymy z mężem do sympatyków Domu na rozdrożu. Musimy tylko dostać zgodę Muratora na planowane zmiany w wyglądzie zewnętrznym domu i możemy zakupić projekt. Jest tylko jedno ale ... i to bardzo poważne. Najpierw archeolog musi przeprowadzić na naszej działeczce sondażowe badania archeologiczne, jak nic nie znajdzie to na wiosnę ruszymy z budową.Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 02.12.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Witam wszystkich. Tomixer od Ciebie zależy czy piwnica jest Ci niezbędna. Moim zdaniem jeśli planujesz mieć w domu dwa piece /na paliwa stałe i gaz/ to powinieneś się na nią zdecydować, natomiast jeśli chcesz mieć tylko jeden piec to nie jest ona konieczna. Poza tym jeśli mieszkałeś do tej pory w bloku, to czy korzystałeś z piwnicy i do czego ją wykorzystywałeś. W "Domu na rozdrożu" jest naprawdę bardzo dużo miejsca. Weki, przetrory można trzymać w dość dużej spiżarni, natomiast rowery w pomieszczeniu gospodarczym lub w garażu. Poza tym jest jeszcze ogromne pomieszczenie nad garażem i tylko od Ciebie zależy jaką będzie pełniło funkcję. Asia _____________________________http://projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=348&IdKolekcji=21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maruś i Asia 02.12.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Zapomniałam, jeśli myślisz o piwnicy to moim zdaniem nie jest ona potrzebna pod całym budynkiem, no chyba, że planujesz zrobić tam siłownię czy postawić stół do ping ponga Asia ________________________http://projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=348&IdKolekcji=21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomixer 03.12.2006 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Witam.Po wstępnej rozmowie z architektem dałem sobie spokój z piwnicą.Za to wudłuże graraż i tam będzie kotłownia. Poza tym wszystko zostaje tak jak jest w projekcie.Dzięki za słuszne spostrzeżenia i jeśli macie jeszcze jakieś rady to bardzo chętnie przeczytam.Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi67 17.12.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Zamierzam kupić dom na rozdrożu z muratora. Czy ktoś zbudował już ten dom, jeżeli tak to czy mogłabym prosić o opinie i zdjęcia ? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milena_25 19.12.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Witam serdecznie - Tomixer - pozwolisz, że spytam, czy kotłownie zamierzasz mieć na paliwo stałe (węgiel)? jeśli tak, jakie będą jej wymiary po przedłużeniu garażu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomixer 01.01.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2007 Witam .Sorki ,że tak długo nie odpisywałem ,ale byłem chwilowo nieobecny.Tak dokładnie ,kotłownia będzie na paliwa stałe ,a pomieszczenie po wydłużeniu garażu wynosi 4.8m2 .Myślę ,że to w zupełności wystarczy.Pani architekt już mi to wszystko przerobiła i zobaczymy jak to wyjdzie. POZDRAWIAM I ŻYCZĘ WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM 2007 ROKU [/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi67 14.01.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Witam wszystkich!Chciałabym się dowiedzieć od wszystkich budujących ten dom, jaki mieliście podany kąt nachylenia dachu w warunkach zabudowy? W moich warunkach zabudowy podany jest kąt ( 37- 45 stopni) i właśnie nie wiem czy mogę wybrać ten projekt. A przyznam się szczerze, że jest to mój faworyt na 100 %. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jelik 14.01.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Witam Serdecznie Ciesze się że owy projekt wpadł nie tylko w mój gust.Jak dla mnie jest on bardzo ok.Mam pytanie czy zastanawialiscie sie nad kosztami inwestycyjnymi tego projektu?Jeśli tak to prosiłbym o info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stastny 14.01.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Witam wszystkich! Chciałabym się dowiedzieć od wszystkich budujących ten dom, jaki mieliście podany kąt nachylenia dachu w warunkach zabudowy? W moich warunkach zabudowy podany jest kąt ( 37- 45 stopni) i właśnie nie wiem czy mogę wybrać ten projekt. A przyznam się szczerze, że jest to mój faworyt na 100 %. Pozdrawiam. Witam Myślę, że najlepszym rozwiązaniem jest skonsultować swój wybór z jakims miejscowym w miarę kumatym architektem... sprawdzi czy projekt jest zgodny z warunkami zabudowy i problem się rozwiąże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts