megi67 04.02.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 Jak tylko dostanę od męża resztę rachunków to podliczę i podam. Pozdrawiam No to czekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zabax 04.02.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 No więc mam podliczone chyba wszystkie rachunki.Murator stan surowy otwarty podaje 131 300,00 zł nettonasze wydatki st. surowy otwarty + izolacja zewnętrzna fundamentów 153 389,55 brutto. w tym: robocizna 47.098złmateriały 106. 291,55 zł(jak uważa mój mąż z dużym rabatem na większość materiałów) do tego doszło nam 11 287,28zł brutto dokumentacje, przyłącze energetyczne, kierownik budowy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deneka 04.02.2007 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 WitamŻycie czasem plata różne figle... projekt kupiony, warunki zabudowy są, jest nawet pozwolenia na budowę.... jednak z budową musimy zaczekać rok, może dwa....Cieszę się, że wątek rośnie. Szczerze powiem zapomniałem nawet, że go założyłem heh...Myślę,że wszyscy, którzy zdecydowali się na budowe domu na rozdrożu, lub na budowę zdecydują się w przyszłości dokonają dobrego wyboru....Pozdrawiam wszystkich budowniczych C127...Powodzenia...p.s.no teraz wiedząc, że wątek żyje będe tu zaglądał częsciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jepil 05.02.2007 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Zabax – serdeczne dzięki za cyferki . Nasze przewidywania i kalkulacje są zbieżne do tego co opisałaś. Ciekaw jestem na ile nam się uda zmieścić w tych założeniach . Opis jest super. Szczególnie podoba mi się zwrot porównujący „Dom na rozdrożu” do „cacka”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zabax 06.02.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 W sobotę wstawiliśmy okna i aż żal mi serce ściska, że te lukarny rzeczywiście są maleńkie. Nikt nam nie zwrócił wcześniej na to uwagi, ani kierownik budowy, ani budowlańcy a szkoda, bo patrząc teraz widać, że jest możliwość zrobić je troszkę szersze, ale czy to wtedy dobrze by wyglądało?A co do schodów to rzeczywiście są wąskie - 1 metr. Chcieliśmy w łazience na parterze pod schodami umieścić prysznic i udało się, ale schody wydłużyły się o jeden stopień i teraz są długie i nie za szerokie. Jak do tego dojdą tynki i poręcz to chyba dwie osoby nie mina się swobodnie na schodach. Tyle reflekcji z placu budowyPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi67 09.02.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Witam! Zazdroszczę Ci Zabax, że już wstawiacie okna. My złożyliśmy wszystko u architekta i czekamy. Jestem ciekawa jakie wstawiliście okna i ile Was wyniosły. Marzą mi się drewniane ale jak to będzie, to się jeszcze zobaczy. Jak będziesz miał nowe fotki to bardzo proszę o przesłanie na mejla. Co do lukarny, to mój architekt też nic nie zauważył, a jestem teraz ciekawa, czy rzeczywiście są takie małe. Mój architekt w ogóle taki niemrawy jest, że szkoda gadać. A może oni tak mają Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 11.02.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Witam wszystkich! Dwa dni temu kupilismy C127 i planujemy rozpoczac budowe w tym roku o ile dostaniemy pozwolenie. W tym tygodniu rozmowa z architektem na temat adaptacji. Zabax, czy ja tez moglabym dostac zdjecia twojego domu w budowie? bardzo mnie interesuje jego wyglad w naturze. Z gory dziekuje! Liste zmian jakie planujemy u nas tez zamieszcze dla zainteresowanych Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi67 12.02.2007 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witaj Anula w naszym klubie. Z ilości Twoich postów można wywnioskować, że jesteś na forum od dawna i możesz służyć cenną radą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 13.02.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 czy cenna to nie wiem ale postaram sie. To moja druga budowa wiec mozna powiedziec ze jestem doswiadczona przez los Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zabax 17.02.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 A może wy mi pomożecie we wklejeniu zdjęć na stronę? Czy ktoś z Was to potrafi, jeśli tak to wysłałabym nasze zdjęcia na skrzynkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi67 19.02.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 http://img106.imageshack.us/img106/1922/obraz053oa8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi67 19.02.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Ten domek powyżej to domek Zabaxa. Trochę się namęczyłam, ale udało się wkleić. Zabax poczytaj sobie tu http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=55070&highlight=wklejanie+zdj%EA%E6 to może uda Ci się wkleić. Jeśli nie dasz rady , to wyślij mi na majla , a ja wkleję.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 20.02.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Bardzo fajnie wyglada, tez bym chciala byc juz na tym etapie . Ale my dopiero oddalismy projekt do adaptacji. Zmiany beda liczne ale nie dramatyczne. Jak bede miala rysunki to sie podziele. Zabax, gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jepil 20.02.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Zabax gratulacje . Jest naprawdę piękny. Nasz będzie w lustrzanym, odbiciu. Właśnie zastanawiamy się nad waszymi uwagami co do okien tarasowych w salonie. Co prawda mamy już zatwierdzony projekt ale to ostatni gwizdek aby jeszcze koncepcyjnie coś pozmieniać. Ekipa wchodzi w maju. Mamy więc do Was pytanie. O ile zwiększyliście szerokość okien w salonie? Dodaliście element, czy poszerzyliście równo z każdej strony? Zabax, Ty już widzisz rzeczywiście ile te okna dają Ci światła. Czy uważasz że to wystarczy? Jeżeli masz fotki to prosimy o więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zabax 20.02.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 http://img106.imageshack.us/img106/1922/obraz053oa8.jpg megi67 serdecznie dziękuję za to zdjęcie, ale ono jest już nieaktualne, mamy zdjęcie elewacji ogrodowej z dachem -prześlę mailem. Czy ewentualnie możesz jeszcze to zdjęcie tu zamieścić, a ja obiecuję, że jak tylko znajdę więcej czasu to uważnie przestudiuję link podesłany przez Ciebie - narazie dzieci mam chore i nieprzespaną noc, więc może uda mi się w najbliższy wekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zabax 20.02.2007 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Zabax gratulacje . Jest naprawdę piękny. Nasz będzie w lustrzanym, odbiciu. Właśnie zastanawiamy się nad waszymi uwagami co do okien tarasowych w salonie. Co prawda mamy już zatwierdzony projekt ale to ostatni gwizdek aby jeszcze koncepcyjnie coś pozmieniać. Ekipa wchodzi w maju. Mamy więc do Was pytanie. O ile zwiększyliście szerokość okien w salonie? Dodaliście element, czy poszerzyliście równo z każdej strony? Zabax, Ty już widzisz rzeczywiście ile te okna dają Ci światła. Czy uważasz że to wystarczy? Jeżeli masz fotki to prosimy o więcej. U nas ściana wypada od południa i przy wymiarze 120x150 (bo taki zastosowaliśmy) jest OK. Słońce z okien ładnie doświetla nawet schody. Okna poszeżyliśmy na zewnątrz zachowując rozstaw między oknami jak w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi67 21.02.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Na prośbę Zabaxa wklejam jego nowe zdjęcie. Prosiłabym o jeszcze elewację frontową. Zabax , proszę napisz jaką położyliście dachówkę ( kolor i firma )Pozdrawiam.http://img257.imageshack.us/img257/121/imga0376uu3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zabax 21.02.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 dzięki megi67, elewacja frontowa będzie jak tylko położą na niej dachówkę .Wybraliśmy cementową Brassa - brązową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megi67 27.02.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Ale zapanowała cisza. Mam pytanie do wszystkich budujących c 127 . Z jakiego materiału zamierzacie budować, bo zastanawiamy się czy ceramika , a może silka ? Czekam na wasze odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SEAL747 27.02.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Zabax - gratulacje . jest na prawdę sliczny. mam pytanie - takie z placubudowy: jak sądzisz czy istnieje możliwość zrobienia małego pomieszczenia nad kuchnią?? jest tam trochę miejsca z planów wynika, że ok 1,8m. Zastanawiam się czy dawać tam strop a może wyciąć otwór na dodatkową spiżarnię. napisz proszę czy wedłyg Ciebie byłaby taka możliwość??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts