Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C127 DOM NA ROZDROŻU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 206
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No więc mam podliczone chyba wszystkie rachunki.

Murator stan surowy otwarty podaje 131 300,00 zł netto

nasze wydatki st. surowy otwarty + izolacja zewnętrzna fundamentów 153 389,55 brutto.

w tym:

robocizna 47.098zł

materiały 106. 291,55 zł(jak uważa mój mąż z dużym rabatem na większość materiałów)

do tego doszło nam 11 287,28zł brutto dokumentacje, przyłącze energetyczne, kierownik budowy

Pozdrawiam

Witam

Życie czasem plata różne figle... projekt kupiony, warunki zabudowy są, jest nawet pozwolenia na budowę.... jednak z budową musimy zaczekać rok, może dwa....

Cieszę się, że wątek rośnie. Szczerze powiem zapomniałem nawet, że go założyłem heh...

Myślę,że wszyscy, którzy zdecydowali się na budowe domu na rozdrożu, lub na budowę zdecydują się w przyszłości dokonają dobrego wyboru....

Pozdrawiam wszystkich budowniczych C127...

Powodzenia...

p.s.

no teraz wiedząc, że wątek żyje będe tu zaglądał częsciej

Zabax – serdeczne dzięki za cyferki :D . Nasze przewidywania i kalkulacje są zbieżne do tego co opisałaś. Ciekaw jestem na ile nam się uda zmieścić w tych założeniach :roll: .

Opis jest super. Szczególnie podoba mi się zwrot porównujący „Dom na rozdrożu” do „cacka”.

W sobotę wstawiliśmy okna i aż żal mi serce ściska, że te lukarny rzeczywiście są maleńkie. Nikt nam nie zwrócił wcześniej na to uwagi, ani kierownik budowy, ani budowlańcy a szkoda, bo patrząc teraz widać, że jest możliwość zrobić je troszkę szersze, ale czy to wtedy dobrze by wyglądało?

A co do schodów to rzeczywiście są wąskie - 1 metr. Chcieliśmy w łazience na parterze pod schodami umieścić prysznic i udało się, ale schody wydłużyły się o jeden stopień i teraz są długie i nie za szerokie. Jak do tego dojdą tynki i poręcz to chyba dwie osoby nie mina się swobodnie na schodach. Tyle reflekcji z placu budowy

Pozdrawiam

Witam!

Zazdroszczę Ci Zabax, że już wstawiacie okna. My złożyliśmy wszystko u architekta i czekamy. Jestem ciekawa jakie wstawiliście okna i ile Was wyniosły. Marzą mi się drewniane ale jak to będzie, to się jeszcze zobaczy. Jak będziesz miał nowe fotki to bardzo proszę o przesłanie na mejla. Co do lukarny, to mój architekt też nic nie zauważył, a jestem teraz ciekawa, czy rzeczywiście są takie małe. Mój architekt w ogóle taki niemrawy jest, że szkoda gadać. A może oni tak mają

Pozdrawiam. :D

Witam wszystkich! Dwa dni temu kupilismy C127 i planujemy rozpoczac budowe w tym roku o ile dostaniemy pozwolenie. W tym tygodniu rozmowa z architektem na temat adaptacji.

Zabax, czy ja tez moglabym dostac zdjecia twojego domu w budowie? bardzo mnie interesuje jego wyglad w naturze.

Z gory dziekuje!

Liste zmian jakie planujemy u nas tez zamieszcze dla zainteresowanych :)

Pozdrawiam serdecznie

Zabax gratulacje :) . Jest naprawdę piękny. Nasz będzie w lustrzanym, odbiciu. Właśnie zastanawiamy się nad waszymi uwagami co do okien tarasowych w salonie. Co prawda mamy już zatwierdzony projekt ale to ostatni gwizdek aby jeszcze koncepcyjnie coś pozmieniać. Ekipa wchodzi w maju.

Mamy więc do Was pytanie. O ile zwiększyliście szerokość okien w salonie? Dodaliście element, czy poszerzyliście równo z każdej strony?

Zabax, Ty już widzisz rzeczywiście ile te okna dają Ci światła. Czy uważasz że to wystarczy? Jeżeli masz fotki to prosimy o więcej.

http://img106.imageshack.us/img106/1922/obraz053oa8.jpg

megi67 serdecznie dziękuję za to zdjęcie, ale ono jest już nieaktualne, mamy zdjęcie elewacji ogrodowej z dachem -prześlę mailem. Czy ewentualnie możesz jeszcze to zdjęcie tu zamieścić, a ja obiecuję, że jak tylko znajdę więcej czasu to uważnie przestudiuję link podesłany przez Ciebie - narazie dzieci mam chore i nieprzespaną noc, więc może uda mi się w najbliższy wekend.

Zabax gratulacje :) . Jest naprawdę piękny. Nasz będzie w lustrzanym, odbiciu. Właśnie zastanawiamy się nad waszymi uwagami co do okien tarasowych w salonie. Co prawda mamy już zatwierdzony projekt ale to ostatni gwizdek aby jeszcze koncepcyjnie coś pozmieniać. Ekipa wchodzi w maju.

Mamy więc do Was pytanie. O ile zwiększyliście szerokość okien w salonie? Dodaliście element, czy poszerzyliście równo z każdej strony?

Zabax, Ty już widzisz rzeczywiście ile te okna dają Ci światła. Czy uważasz że to wystarczy? Jeżeli masz fotki to prosimy o więcej.

U nas ściana wypada od południa i przy wymiarze 120x150 (bo taki zastosowaliśmy) jest OK. Słońce z okien ładnie doświetla nawet schody. Okna poszeżyliśmy na zewnątrz zachowując rozstaw między oknami jak w projekcie.

Zabax - gratulacje :D. jest na prawdę sliczny. mam pytanie - takie z placubudowy: jak sądzisz czy istnieje możliwość zrobienia małego pomieszczenia nad kuchnią?? jest tam trochę miejsca z planów wynika, że ok 1,8m. Zastanawiam się czy dawać tam strop a może wyciąć otwór na dodatkową spiżarnię. napisz proszę czy wedłyg Ciebie byłaby taka możliwość???