musso 26.02.2003 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2003 Pochodzenie towaru można tylko i wyłącznie ustalić na podstawie atestu dopuszczającego dany towar do sprzedaży na rynku polskim. Na poczatku lat 90 prowadziłem hurt. sprzetu AGD i znam wszystkie numery jakie robili finalni dystrybytorzy. Włosi 90% toworu produkują w Azji szczególnie z przeznaczeniem na export. Kraje Beneluksu, Skadynawia i Niemcy w Azji poprzez Irlandię. Wrzystko co powyżej napisałem wcale nie świadczy że towary te są słabej jakości, napewno są lepsze od towarów montowanych z części w kiepskich i nastawionych na szybki zysk tzw. stodołowych firmach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 14.04.2003 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Podtrzymujemy wątek. Dobre bo polskie? Czy kierujecie się polską marką przy wyborze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 14.04.2003 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Kiedy mam do wyboru dwa wyroby podobnej jakości, biorę tańszy. Potem najczęściej okazuje się ,że są to wyroby polskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 14.04.2003 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Kiedy mam do wyboru dwa wyroby podobnej jakości, biorę tańszy. Potem najczęściej okazuje się ,że są to wyroby polskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martin 14.04.2003 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2003 Uważam, że dobrze jest mieć w tym temacie podejście zdroworozsądkowe, tzn. kupować polskie jeżeli produkt zagraniczny jest podobnej jakości i podobnej cenie. Wiem, że w dobie globalizacji ocena co jest polskie, a co nie jest utrudniona. I tak np. kupiłem polskie pustaki, polski cement, polskie drewno, chemię budowlaną. Ale np. dachówka jest już zagraniczna. Przy wielu innych produktach mam wątpliwości co do pochodzenia, ile jest w nim polskie, a ile zagraniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kristof 06.05.2003 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2003 On 2003-02-26 12:35, Jubba wrote: Witam. Ja wychodzę z tego założenia że jeżeli polski materiał budzi u mnie wątpliwości, kupuje niemiecki. Niemiecki mam kominek (Spartherm), dachówkę (Nelskamp), ściany (Ytong), wszystko pozostałe to polskie. Cześć! YTONG jest produkowany w Polsce. Poza tym fabryka w Ostrołęce została trzykrotnie wyróżniona za najlepszą jakość w koncernie! Polska jest the BEST! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greego 06.05.2003 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2003 Polski dom - polskie materiały. Nie widzę zasadności stosowania zagranicznych (nie ma "braku odpowiedników krajowych" - jak w lekach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 06.05.2003 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2003 Szkoda, że nasi politycy promują głównie siebie a nie np. akcje typu ,,Teraz Polska", uważam że producenci powinni reklamować swoje produkty jako ,,wyprodukowane w Polsce"... a my powinniśmy je preferować przy zakupach.Mój dom jak na razie też jest w 100% ,,Polski".....czy jestem fanatykiem?Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sergey 08.05.2003 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 Polskie towary calkiem dobre, nie mam żadnych zastrzeżeń. Na import trzeba uważać, zbyt często Polska traktowana jako dobry rynek dla zbytu różnego szajsu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafi27 08.05.2003 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 Rozgraniczenie na Polskie-nie Polskie jest nie możliwe, dziś w dobie globalizacji i swobnego przepływu kapitału.Technologia zagraniczna - wykonawstwo Polskie. Więc ktoś musi płacić za licencję zagranicznej firmie. Więc co tak na prawdę jest polskie? Podobne różnice pojawiają się w każdej dziedzinie gospodarki. Jestem zwolennikiem kupowania polskich materiałów, ponieważ to osoby takie jak my, indywidualni inwestorzy, pomagają wyjść z zapaści branzy budowlanej. Ile dużych inwestycji jest obecnie realizowanych??? A jak widać idea budowania własnego domku jest coraz bardziej popularna. TERAZ POLSKA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witek34 09.05.2003 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 polskie materiały budowlane genarlnie są OK ale gorszej jakości są materiały instalacyjne i wykończeniowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts