net 07.02.2006 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 czy macie takie szafki w kuchni? chciałabym mieć takie 60 cm szerokosci szafki górne - tylko z jednym skrzydłem dzwiowym.... czy taka szerokość na jedno skrzydło nie jest za duża????? czy jest to wygodne w uzyciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 07.02.2006 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 czy macie takie szafki w kuchni? chciałabym mieć takie 60 cm szerokosci szafki górne - tylko z jednym skrzydłem dzwiowym.... czy taka szerokość na jedno skrzydło nie jest za duża????? czy jest to wygodne w uzyciu? mam takową pod zlewozmywakiem. Nie mam jej nic do zarzucenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmieszek 08.02.2006 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Szwagier takie ma. Otwierają się dość nietypowo, bo do góry i jest z nich zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
net 08.02.2006 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 no właśnie.... jeżeli są na tyle niskie by otwierać je do góry to jest ok, ale te moje mają być dość wysokie (w środku planuję 3 półki), więc otwieranie do góry raczej odpada.... zastanawia mnie wogóle "machanie" (przy otwieraniu) taką duża powierzchnią..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmieszek 08.02.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 No, ale w sumie 60 to nie jest znów tak bardzo dużo.. nie powinno byc problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 08.02.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Gorna szafka 60' z calym skrzydlem na bocznym zawiasie to wyraznie za duzo i raczej sie takich nie stosuje. Owszem, sa nawet skrzydla 90 i 100cm ale uchylne na gornym zawiasie. Latwo policzyc: promien drzwi 60cm, glebokosc szafki 30,szerokosc blatu 60 a wiec przy otwieraniu krawedz drzwi wystaje poza blat 30cm . To niestety za duzo. Otwierajac drzwiczki musimy odsunac sie o krok do tylu albo wygiac sie , co nie jest specjalnie wygodne i bezpieczne szczegolnie gdy skrzydlo jest otwarte a Ty np. nagle podnosisz cos z podlogi i nadziewasz sie glowa na krawedz drzwiczek . Najlepiej jak drzwiczki nie wystaja po otwarciu szerzej jak blat roboczy. Uwaza sie , ze skrzydlo 45 cm to juz bardzo szeroko a 50... ostatecznosc na odpowiedzialnosc uzytkownika. Ty proponujesz az 60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monig 08.02.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Zgadzam się z przedmówcą. Ja użytkuję 45 otwieraną na bok- podobną 40 cm miałam w poprzednim lokum - bardzo wygodna. 60 bym nie zaryzykowała bo będziesz musiała się odchylać sporo żeby ją otworzyć jest to niewygodne. Odradzam jeśli musi byc duża to max 45 - 5 cm "robi dużą różnicę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roobertt 08.02.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Mam 60 normalnie otwieraną i niema problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 08.02.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 dolne 60tki sa oK. Ale górne odpadają. Za daleko i niewygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roobertt 08.02.2006 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 dolne 60tki sa oK. Ale górne odpadają. Za daleko i niewygodnie. Dla małych osób bo dla wysokich niema problemu łapka długa to i dalej się stoi od szafki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 08.02.2006 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 dolne 60tki sa oK. Ale górne odpadają. Za daleko i niewygodnie. Dla małych osób bo dla wysokich niema problemu łapka długa to i dalej się stoi od szafki czekaj, czekaj.............. jak długa ta łapka? chyba się sama nie rozciąga Małemu to jeszcze te wrota nad głową przelecą, wysokiemu gorzej - rozkwasi nochala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 09.02.2006 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Też mam dwie takie szafki i w ogóle nie widze problemu. Nawet do głowy mi nie przyszło że takie szafki mogą byc dla kogoś uciążliwością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
net 09.02.2006 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 obawiam sie, ża macie rację, że to jast za duże skrzydło.... tym bardziej, ża mam b.b. wąską kuchnię na wizualizacji wyglada to super ale w uzyciu może być kiepsko chętnie wkleiłabym rzut tej sciany, by uzyskać Wasze zdanie na temant jak zmienić projket ale chyba nie umiem ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roobertt 10.02.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 obawiam sie, ża macie rację, że to jast za duże skrzydło.... tym bardziej, ża mam b.b. wąską kuchnię Najlepiej zobacz w sklepie bo Ja niewidze problemu z tą szafką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HM 12.02.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Mam 60-tki dolne, ale górne 35 i 40 -tki (tzn. 80-tka ma 2 drzwi po 40 cm), mam małą kuchnię ok. 8 mkw i 60-tki zabierały by przy otwieraniu za dużo miejsca.Jeśli masz dużą, przestronną kuchnię to spróbuj ale przed kupnem sprawdź funkcjonalność takiej szafki w sklepie (dla mnie 50-tka to MAX). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.02.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 A może zrobić z tego 3 szuflady.Miałam ten dylemat, czy szafka czy szuflada, wybrałam więc obie możliwości, bo mam dwie szafki 60. Teraz wiem, że szuflady chyba wygodniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 12.02.2006 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Przy waskiej kuchni gorne szafki moga byc 50 cm, bo to jest tyle co szafka + blat (po otworzeniu), czyli nie bedzie wystawac za blat ktory i tak zajmuje taka a nie inna ilosc miejsca. Ja mam jedna dolna 60-tke pod zlewozmywak i dwie gorne 60-tki. Tylko ze jedna mam powieszona w rogu L-ki, otwierana na okno to nie ma znaczenia jakie szerokie sa drzwi, a druga mam z przesunieciem 20 cm nad zmywarka. Ta szafka jest otwierana w prawo a ja wyciagam naczynia z lewej strony (po tej stronie mam wiekszosc szafek z garami, szuflady itp) i w drzwiczki po otworzeniu nie mozna sie walnac bo wyciagnieta zmywarka przeszkadza Nie lubie poszatkowanej kuchni, z duza iloscia drzwiczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 12.02.2006 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Mialalm takie .Pasowalo mo to , ale kuchnia byla duza . Dla mnie nie do zaakceptowania sa male drzwiczki , albo podwojne do jednej szafki . W nowym domu beda rowniez 60 z jednymi drzwiczkami. Nie mniej jednak podobno odwrotek ze mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monihab 17.02.2006 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 pewnie ze dobre jest 60 wcałościnie lubie dzielonych- bo poszatkowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 17.02.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Przy waskiej kuchni gorne szafki moga byc 50 cm, bo to jest tyle co szafka + blat (po otworzeniu), czyli nie bedzie wystawac za blat ktory i tak zajmuje taka a nie inna ilosc miejsca. . Hihi. Oczywiscie pod warunkiem , ze gorna szafka ma glebokosc aż 10cm Sprytnie to wyliczylas ,pewnie dla blatu o szer. zaledwie 80cm, jak to w waskiej kuchni . Ale zgadzam sie z Toba i tak co do tych 50cm na szafce gornej do dolnych 60' nie mam uwag. pozdrawiam PS poniewaz nie ma sensu udowadniac wyzszosci swiat Bozego Narodzenia nad swietami Wielkanocy i majac pewnosc , ze stolarz nawet nie mrugnie okiem na takie zamowienie /najwyzej pomysli cos /proponuje zobaczyc jakie max szerokosci rozwieralnych szafek nad blatem proponuja sprawdzeni producenci nowoczesnych mebli i dlaczego? Aha! A propos "poszatkowania".Kochani! Bez urazy, ale to demagogia Dla przecietnego czlowieka podzial na 6 szafek 50centymetrowych nie robi wiekszej roznicy niz 5 szafek 60centymetrowych.Powiem wiecej , czlowiek z reguly nie wyczuwa optycznej roznicy pomiedzy szerokoscia 50 a 60cm jesli nie ma scisle okreslonej skali odniesienia. Polak to jednak przekorna natura i zawsze odbiega od standardu , nawet okreslenie standard woli od okreslenia przecietny, bo to drugie jest dla niego jakies takie pejoratywne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts