Romano 07.02.2006 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Oto efekt pracy stolarzy od schodów !!!http://83.pl/images/romanop/schowek01.jpghttp://83.pl/images/romanop/schowek02.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 07.02.2006 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 JEST OK a skad jest ten stolarz i koszt?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapsik 07.02.2006 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 ssssssssssuuuuuuuuuuuper !!!!!!!!!!! schody A Fajni fachowcy! ..? a z jakiego drzewa -..? a dąb ,sosna ,...? a lakier na nich to jaki (chodzi o twardość ,ścieralność) ...? a drogo ...? a gwarancję dają....? a z kąd oni...? Pytam jak w kabarecie "Dudek" onegdaj Dziewoński .cyt"...Ajaki ten piiiessss ratlerek czy jajnik....."(dla młodszch wiekiem forumowiczów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 07.02.2006 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Ile wzięli? Podaj namiary, bo też poszukuję schodziarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIO345 07.02.2006 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 no wszystko super , ale poręcz na dole to Ci powinni zrobić w jednym kawałku, a nie łączyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romano 07.02.2006 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Koszt 6800 PLN (towar i robicizna stolarzy) podstopnie to płyta k-g z naciągniety stiukiem (we własnym zakresie) Schody robione rok temu.Stolarze profesjonaliści robią powoli, dokładnie., gwarancja na rok.Drewno dąb, lakier jakiś wodny. Stolarze pochodzą z centarlnej Polski okolice Łowicza Jeśli chodzi o namiary muszę sie spytać wykonawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 07.02.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 ja podstopnice bede robil z paneli podlogowych,jest sporo wzorow i kolorow,mozna zawsze cos dobrac.A ile schodkow masz?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIO345 07.02.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 slawciolprzemyśl czy napewno chcesz mieć podstopnie z paneli..., w połączeniu z drewnem na stopniu może to dość dziwnie wyglądaćprzemyśl sobie coś takiego:stopień a za stopniem coś w rodzaju "niby podstopnia" listwa wysokości około 5 cm wystająca nad stopień.Przy takim rozwiązaniu schody wyglądają dużo lżejhttp://img291.imageshack.us/img291/8646/wizual63gj.jpghttp://img291.imageshack.us/img291/8603/wizual76fb.jpgjednocześnie unikamy brudzenia podstopnia czubkiem butaPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 07.02.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Romano, schody bardzo ładne. Proszę o namiary na wykonawcę, może zrobi coś takze w Szczecinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 08.02.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Nie powiem,bardzo ładne.pierwszy raz widze takie zastosowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIO345 08.02.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 a jeszcze nie dodałem ,że kasy mniej bo nie ma podstopni , no i montaż takich schodów szybki i tani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 09.02.2006 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 a jeszcze nie dodałem ,że kasy mniej bo nie ma podstopni , no i montaż takich schodów szybki i tani to ma byc wycekolowane napewno przed montarzem schodow,jak jest obrobiony stopien pod spodem w czesci wystajacej(widocznej)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 09.02.2006 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Hm, 6800... Jak z Łowicza, to blisko mnie. Jakieś namiary można prosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIO345 09.02.2006 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 generalnie robi się to tak, że przed montażem stopni przykleja się cienką płytę gipsową na podstopień dokładnie w pionie i dokładnie w lini, (odpada pracochłonne szpachlowanie). Po położeniu stopni , od spodu pod stopniem obrabia się całość listwami drewnianymi lub , co miom zdaniem lepiej wygląda szpachlą i akrylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 09.02.2006 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 generalnie robi się to tak, że przed montażem stopni przykleja się cienką płytę gipsową na podstopień dokładnie w pionie i dokładnie w lini, (odpada pracochłonne szpachlowanie). Po położeniu stopni , od spodu pod stopniem obrabia się całość listwami drewnianymi lub , co miom zdaniem lepiej wygląda szpachlą i akrylem mam pytanie zasadnicze,robisz takie schody czy Ci robili?? i koszt schodka (srednio)bez balustrady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARIO345 09.02.2006 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 robię różne schody,( jestem producentem), a jeśli chodzi o ceny to sprawa bardzo indywidualna, zapraszam na swoią stronę www .weger.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 09.02.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 W jaki sposób montowali stopnice do betonu? Bo słyszałem o przynajmniej 3 technologiach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawciol 10.02.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 robię różne schody,( jestem producentem), a jeśli chodzi o ceny to sprawa bardzo indywidualna, zapraszam na swoią stronę www .weger.pl Troszke daleko do mnie,ale oferta jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romano 13.02.2006 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 Witam ponownie Narazie stolarze sa nieuchwytni, jakieś info na namiar będę miał okolo niedzieli W jaki sposób montowali stopnice do betonu? Bo słyszałem o przynajmniej 3 technologiach. Montowali je do "betonu" za pomocą jakiegoś kleju. Wcześniej sugerowali żeby na beton wylać zaprawe samopoziomującą, co też uczyniłem . Mówili że powierzchnia jest wtedy równa nie ma pustych przestrzeni i w użytkowaniu śa cichsze. Sama balustrada była pomysłem moim i żony. Stolarze robili ją pierwszy raz i naprawdę zrobili to bardzo dobrze. Koszt rur z kwasówki to o ile pamietam około 600 PLN i zawarty był w kosztach za całość. Troszeczkę obruszył się pierwszy słupek( na samym dole) ale poprostu cięzko go zakotwiczyć porządnie bez utraty jakieś stylistyki balustrady, poprostu coś trzeba wymyślić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Romano 25.02.2006 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Witam ponownie Oto namiary na stolarzy od schodów: "Drewmax" tel. 603 225128 Kwasówka kupowana w Strobowie k/Skierniewic wiecej na http://www.neumo.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts