mario5 07.02.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 (edytowane) A Edytowane 1 Grudnia 2016 przez mario5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 07.02.2006 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Vieśmak ma palnik promiennikowy, natomiast vaillant rurowy. Reszta podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 07.02.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Ok ale co ta róznica ze sobą niesie Technikę niesie, palnik rurowy mają wszyscy, a promiennikowy tylko vieśmak. Promiennikowy jest wydajniejszy (większa emisja promieniowania cieplengo), mniej smrodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 07.02.2006 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 tez zastanawiam sie nad tymi piecami (no może biorę pod uwagę jeszcze wolfa).Czy sporo wyższa cena vessmana warta jest tego rozwiazania w porównaniu z vaillantem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario5 07.02.2006 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 różnicy nie ma vaillant 9500 bez pogodówki viesman 10000 z pogodówką Ceny brutto 22% aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 08.02.2006 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Różnica w cenie może być jak podsumować wszystkie rurki i co-tam-jeszcze-potrzebne, a potem ustalić ile rabatu się dostanie pozdr - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 08.02.2006 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Cenowo faktycznie nie wiele. Ja u siebie mam vieśmaka. Oba kotły dobre, tyle, że każdy co innego preferuje. Na szczęście gaz ten sam w sieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zarluk 08.02.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Z mila checia przylacze sie do tematu i dodam swoje 5 groszy.. Otrzymalem od znajomego instalatora propozycje na de ditricha (jest przedstawicielem wiec poleca... z cała kotłownią, i instalacją+plus grzejniki radsona za prawie 25 tys. ( w tym sam kociol 11000 brutto ) Troszke mnie zszokowalo na poczatek ale zaczlem robic zestawienie no wychodzi cos kolo tego..... Teraz sam juz nie wiem i rozgladam sie tez za Vaillantem Prosze o sugestie no i obserwujemy temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolia 18.02.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 ja tez chętnie poczytam, jak ktoś coś napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mir-mur 04.07.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Po półtora rocznej przerwie podnoszę temat i czekam na opinie osób, którzy mogą coś o tych dwóch kotłach powiedzieć. Bardzo proszę o podanie cen, daty zakupu i obiektywne ocenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 04.07.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2007 Też jestem zainteresowana tematem, więc czekam na opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawwwid 05.07.2007 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 We wszystkuich rankingach niemieckiego rynku grzewczego Viessmann bije Vaillanta na łeb... Firmy te nawet nie konkurują ze sobą. Vaillant oscyluje koło Junkersa a nie Viessmanna. Konkurencją dla Viessmanna jest np. Waihaupt (nie popularny na polskim rynku). Vitodens 333 to naprawdę bardzo dobry kocioł, myśle że na chwilę obecną to najlepszy dostępny kocioł gazowy na rynku, no chyba że jescze Vtodens 343. Troche cennych informacji na stronie kotly.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 05.07.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Na prawdę z kotłami sprawa wygląda tak: viessmann przy 200-ce, vaillant, immergas mają podobny palnik rurowy i wymienniki - więc sprawność i budowa podobna. Jeśli chodzi o vitodensa 300 - to palnik promiennikowy którego nie ma konkurencja i nie ma co porównać. Z tych kotłów to chyba tylko viessmann ma najlepszą automatykę ( mozliwości rozbudowy, funkcjonalność). Jestem za viessmann'em, bo cena wszystkich podobna, a serwis sensowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mir-mur 05.07.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Przeprowadziłem telefoniczną rozmowę z niezależnym sprzedawcą kotłów. Z tego co tłumaczył to;- palnik promiennikowy nie oszczędza naszej energii tylko ochrania środowisko naturalne poprzez mniejszą emisję spalin. Natomiast w Valliancie efekt kondensacji spalin następuje nie tylko przy zasilaniu C.O. ale także podczas poboru c.w.u. Czyli mały plus dla Vaillanta. Co wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 05.07.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 To który wybrać?Vaillanta czy Viessmana?Jaki model kotła byście mi polecili, dom 200 metrów, 2 łazienki, pralnia, częściowo ogrzewanie podłogowe. Do podjęcia decyzji mam około 2 tygodni więc proszę pomóżcie.Ja niestety pomimo prób nie mogę rozgryżć tematu a do tego jestem blondynką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hedom 05.07.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 a moze ktoś ze znawców tematu wypowiedziłby sie na temat takiego kotła: IMMERGAS HERCULES CONDENSING 27 ABT - moc 31,4 kW http://www.mags.pl/?a=product_details&kategoria=&producent=44&podkategoria=&product_id=4916&old_a=pokaz&kl=1&fraza= czy wart jest tych pieniędzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula1978 18.08.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Pytanie do tych co użytkują lub montują te dwa piece jakie problemy ,rady ,porównania,Prosze o poważne odpowiedzi Ja też się dołączam do wątku bo sama ma tenproblem co wybrać -a teraz jest jeszcze promocja do końca roku "promocja liderów" czyli przy zakupie za min 8000 dachu brassa -to jeden kolektor jest za 1 zł- no i z męzem się zastanawiamy co robić?? no i czy brać te kolektory?? Domek nas to 180 m użytkowych- 4 osoby- dół domku ogrzewaniewodne podłogowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arte 19.08.2007 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Jeszcze jako alternatywa do wyżej wymienionych kotłów, jest WOLF CGS-20/160 (lub 24-200). Wbudowany zasobnik warstwowy, rozbudowana dobra elektronika, bardzo dobra cena. Ja po przejrzeniu całej oferty (a brałem pod uwagę wyżej wymienione), wybrałem właśnie ten kocioł. Tydzień temu właśnie został zamontowany. Serwis łatwo dostępny (w każdym razie w Bydgoszczy) i ogólnie kotły mają opinie bardzo mało awaryjnych (podobnie zresztą jak Junkersy). Po rozmowach z kilkoma serwisantami dowiedziałem się, że ogólnie nie lubią Wolfów i Junkersów ze względu na małą awaryjność i nie opłaca im się w związku z tym podpisywać umów na serwisowanie tychże kotłów, dlatego serwis jest firmowy dostępny tylko w większych miastach. Jak przyjdzie sezon grzewczy, to opiszę swoje wrażenia. Za dwa tygodnie zaczynam wygrzewanie posadzek (tam gdzie jest podłogówka). PozdrawiamArte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pan od ciasteczek 19.08.2007 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Mam ten sam dylemat, jeśli dobrze zgłębiłem ulotki to vaillant ma 5 lat gwarancji a viessmann 2. Sąsiad ma swojego vieśka 3 lata i nic się nie dzieje. Skłaniam się ku viessmannowi.Na Allegro można kupić zestawy piec+zasobik+pogodówka w dobrej cenie. Oczywiście wszystko nowe, zafoliowane, na gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.12.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 No i co? Wybrał ktoś tego WOLF-A? Co możecie na jego temat powiedzieć? Czy to dobra firma?W jednym sklepie bardzo go zachwalają, a ja już nicc nie wiem.pozdrawiamjusta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts