Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

10 000zł za wizualizajcę

popi

Recommended Posts

poszukaj na stronach architektów wnętrz. Maks to 200 pln za metr powierzchni. Średna cena to 80-100 pln/metr p.u.

ALe są też "pakiety" np. 500 pln za kuchnie. Ceny stosuje sie do mieszkań. Domy - ceny negocjowalne.

Za 100 pln dostajesz : wizualizacje, dobór kolorów i materiałów, zakup materiałów za ciebie (często, ale nie zawsze), "dostarczenie" sprawdzonych wykonanwców, nadzór na budowie tych wykonanwców i doradztwo. W różnych firmach różnie, ale warto poszukać na necie.

Wszystko zależy co dostajesz za te pieniądze. Czy wiesz co Ci za to gwarantuje ten arfchitekt? Czy kupuje materiały i robi nadzór i daje ekipy czy sam o musisz robić?. Wszystko zależy co zawiera umowa. I wtedy można wywnioskować czy jego praca jest warta tych pieniędzy. Na pewno nie za wizualizację :wink:

W życiu bym nie dała. Ja tam urządzam dom według własnych wyobrażeń i gustów. Taki architekt zrobi po swojemu, do wielu rzeczy Cię przekona a po dwóch latach stwierdzisz, że Ci się nie podoba, że źle się w tym czujesz i połowę pozmieniasz. Lepiej poszperać na internecie, pochodzić po wystawach, studiach, poszukać inspiracji i dobrać do własnego charakteru. Może nawet i spodobałyby mi się kreacje architekta, ale czy dobrze bym się w tym czuła ?

Tez racja, ale ja nie mam zamiaru poddać się zupełnie woli architekta, muszę zaakceptować to co mi sie faktycznie spodoba i będzie miało ponadczasowy charakter, jego wizje gwarantują mi tylko to, o czym marzę: praktyczny i użytkowy dom. Zdaję sobie sprawę, że inspiracje kosztują, dlatego biję sie z myślami podpisać umowę czy nie?

Tez racja, ale ja nie mam zamiaru poddać się zupełnie woli architekta, muszę zaakceptować to co mi sie faktycznie spodoba i będzie miało ponadczasowy charakter, jego wizje gwarantują mi tylko to, o czym marzę: praktyczny i użytkowy dom. Zdaję sobie sprawę, że inspiracje kosztują, dlatego biję sie z myślami podpisać umowę czy nie?

Jeśli architekt est porządny to nie wygląda to tak, że masz ślepo robić co Ci powie. Dotąd pracujecie nad koncepcją aż będzie tak jak TY sobie to wymarzyłeś. Tak to działa.

ja sie w tym tygodniu spotykam z architektem nr.1. Zamierzam sprawdzić kilku - tych, których realizacji mi się spodobały. Ciekawa jestem ich cen. Rozmawiałeś z innymi ?

Ja to mam taką zasadę, że nie naprawiam sama samochodu, nie leczę sobie zębów i nie naprawiam telewizora:) Trzeba dać ludziom pracę - szczególnie jak się na czymś znają :)

Ktoś inny od wnętrz proponował nizszą cenę, ale jego realizacje zupełnie mi nie odpowiadają. Nie mam mozliwości zbyt dużego wyboru , gdyz mieszkamy w małym miasteczku, w dużej odległosci od miast obfitujacych w tego typu usługi,ale oferowana cena mieści się w średnich.