popi 07.02.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Czy Waszym zdaniem 10 000zł dla architekta za wizualizaje i projekt wnętrz w domu 140m2 to dużo czy mało?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danielek 07.02.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 nie dal bym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicker 07.02.2006 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 o Chryste Panie!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 07.02.2006 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 To jaka jest optymalna cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.02.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 poszukaj na stronach architektów wnętrz. Maks to 200 pln za metr powierzchni. Średna cena to 80-100 pln/metr p.u.ALe są też "pakiety" np. 500 pln za kuchnie. Ceny stosuje sie do mieszkań. Domy - ceny negocjowalne. Za 100 pln dostajesz : wizualizacje, dobór kolorów i materiałów, zakup materiałów za ciebie (często, ale nie zawsze), "dostarczenie" sprawdzonych wykonanwców, nadzór na budowie tych wykonanwców i doradztwo. W różnych firmach różnie, ale warto poszukać na necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 07.02.2006 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 czyli po 200zł/metr2 to na domie 140m2 wychodzi 28 000, więc 10 000 wychodzi ze okazja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.02.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Wszystko zależy co dostajesz za te pieniądze. Czy wiesz co Ci za to gwarantuje ten arfchitekt? Czy kupuje materiały i robi nadzór i daje ekipy czy sam o musisz robić?. Wszystko zależy co zawiera umowa. I wtedy można wywnioskować czy jego praca jest warta tych pieniędzy. Na pewno nie za wizualizację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 07.02.2006 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Umowa, której jeszcze nie podpisałem gwarantuje wizualizację, nadzór autorski, doradztwo materiałów, ekipy wykonawcze( chyba, że mam swoje sprawdzone), źródła zakupu materiałów, szeroka gama do wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 07.02.2006 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 W życiu bym nie dała. Ja tam urządzam dom według własnych wyobrażeń i gustów. Taki architekt zrobi po swojemu, do wielu rzeczy Cię przekona a po dwóch latach stwierdzisz, że Ci się nie podoba, że źle się w tym czujesz i połowę pozmieniasz. Lepiej poszperać na internecie, pochodzić po wystawach, studiach, poszukać inspiracji i dobrać do własnego charakteru. Może nawet i spodobałyby mi się kreacje architekta, ale czy dobrze bym się w tym czuła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 07.02.2006 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Tez racja, ale ja nie mam zamiaru poddać się zupełnie woli architekta, muszę zaakceptować to co mi sie faktycznie spodoba i będzie miało ponadczasowy charakter, jego wizje gwarantują mi tylko to, o czym marzę: praktyczny i użytkowy dom. Zdaję sobie sprawę, że inspiracje kosztują, dlatego biję sie z myślami podpisać umowę czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.02.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Tez racja, ale ja nie mam zamiaru poddać się zupełnie woli architekta, muszę zaakceptować to co mi sie faktycznie spodoba i będzie miało ponadczasowy charakter, jego wizje gwarantują mi tylko to, o czym marzę: praktyczny i użytkowy dom. Zdaję sobie sprawę, że inspiracje kosztują, dlatego biję sie z myślami podpisać umowę czy nie? Jeśli architekt est porządny to nie wygląda to tak, że masz ślepo robić co Ci powie. Dotąd pracujecie nad koncepcją aż będzie tak jak TY sobie to wymarzyłeś. Tak to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.02.2006 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Swoją drogą to ciekawy temat - zawiesze na sondażach - zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 07.02.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 czasami jak zaspie to ogladam taki program (chyba na TVN) o dwoch kobitkach ktore zmieniają mieszkanko nie do poznania mysle ze im bym zapłacił tyle .. ...nie odstepowal bym ich na krok ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 07.02.2006 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Po wstępnych, długich rozmaowach można uznać, że architekt "wyglada" na poważnego, nie narzuca tylko proponuje- my akceptujemy bądź nie- tylko trochę drogo- byłby sprzęt do kuchni/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 07.02.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 ja sie w tym tygodniu spotykam z architektem nr.1. Zamierzam sprawdzić kilku - tych, których realizacji mi się spodobały. Ciekawa jestem ich cen. Rozmawiałeś z innymi ? Ja to mam taką zasadę, że nie naprawiam sama samochodu, nie leczę sobie zębów i nie naprawiam telewizora:) Trzeba dać ludziom pracę - szczególnie jak się na czymś znają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 07.02.2006 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Ktoś inny od wnętrz proponował nizszą cenę, ale jego realizacje zupełnie mi nie odpowiadają. Nie mam mozliwości zbyt dużego wyboru , gdyz mieszkamy w małym miasteczku, w dużej odległosci od miast obfitujacych w tego typu usługi,ale oferowana cena mieści się w średnich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 07.02.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=63186 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 07.02.2006 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 warszawa za daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janussz 07.02.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 Przyjadą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 07.02.2006 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 zobacze jaka dostane umowę. Architekt ma do mnie 30km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts