KrzysiekMarusza 07.02.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2006 A jesteś pewien że potrzebujesz wizualizacji ? Ja nie potrzebowałem i nie narzekam - a tę kasę można spokojnie wydac choćby na poprawę standardu wykończenia (jeśli nie będzie potrzebna wcześniej ) Jeszcze raz przypomnę - na początku budowy (także na etapie projektu) fajnie się kasę wydaje, tylko potem na końcu jej brakuje - wiem po sobie pozdr - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macimarcz 10.02.2006 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Czy Waszym zdaniem 10 000zł dla architekta za wizualizaje i projekt wnętrz w domu 140m2 to dużo czy mało?? Zakładając że architekt w sposób rzetelny wykona zadanie i "ubierze" Twoją wizję w konkretne rozwiązania jest to cena do przyjęcia. Ja mam architekta za 14 kzł dla istniejącego budynku w stanie surowym otwartym, umowa obejmuje: wizualizacje dla 170m2 plus zagospodarowanie dla piwnicy 100m2 i garażu 20 m2 (rzuty), dyspozycje dla wszystkich instalacji (prócz alarmówki), dobór materiałów, ekip (czego nie polecam, lepiej poszukać na własną rękę), 10 wizyt w ramach nadzoru, warszawa. Ponadto mieszkam aktualnie w bloku (sami "zaprojektowaliśmy" co gdzie i z czego) i gdybym miał możliwóść jeszcze raz wybierać to wziąłbym na pewno architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 12.02.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 10.000 - hmmmmwiedziałbym na co to wydać i nie byłaby to wizualizacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 12.02.2006 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Ja juz wybrałam architekta wnętrz - 100 pln za metr użytkowej. Co oznacza jakieś 20.000 (część parteru to mieszkanie dla teściów - a oni jeszcze nie zdecydowali czy sie przeprowadzą więc tylko sprzet i kontakty w ścianach). I myślę, że nie stać mnie na eksperymentowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 15.02.2006 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 Ja juz wybrałam architekta wnętrz - 100 pln za metr użytkowej. Co oznacza jakieś 20.000 (część parteru to mieszkanie dla teściów - a oni jeszcze nie zdecydowali czy sie przeprowadzą więc tylko sprzet i kontakty w ścianach). I myślę, że nie stać mnie na eksperymentowanie a wystarczy chęć zrobienia czegoś i odrobina wyobraźni...... a jaka satysfakcja nie ma nic przyjemniejszego niż realizacja własnych pomysłów we własnym domu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 15.02.2006 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 oczywiście jeśli ktoś nie ma lepszego pomysłu jak wydać 10 czy 20 czy też 50 tysięcy, to oczywiście jego sprawa............ i nic mi do tego....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuza35 17.02.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Ja tam nie wiem, ale dla mnie to największa radość ustawiać sobie, planować rozkład pomieszczeń. Bez tego? Żadna frajda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 17.02.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Ja tam nie wiem, ale dla mnie to największa radość ustawiać sobie, planować rozkład pomieszczeń. Bez tego? Żadna frajda. właśnie ! inaczej czułbym się jak w jakimś hotelu...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuza35 17.02.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 To taki syndrom bogacza, którego już nic nie cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 17.02.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 To taki syndrom bogacza, którego już nic nie cieszy może nie aż tak..... jednym się po prostu chce a innym nie..... są biedni, którym też się nie chce..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 18.02.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 moim zdaniem czy to duzo czy nie to zalezy od tego ile sie zarabia bo jak ktos zarabia 10 kzl w np pol miesiaca to nie jest dla niego duzo i podejrzewam ze nei stanowi to procentowo duzej kwoty w inwestycji natomiast jak ktos zarabia mniej i ta kwota spowoduje podniesienie kwoty raty za dom to juz bym sie zastanowil czy warto zazwyczaj jest tak ze jak sie ma mniej pieniedzy na budow to stara sie jak najwiecej zrobic samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 21.02.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Ja tam nie wiem, ale dla mnie to największa radość ustawiać sobie, planować rozkład pomieszczeń. Bez tego? Żadna frajda. Cała zabawa polega na tym, że to JA decyduję o ustawianiu, planowaniu i atmosferze - architekt ma być świetnym rzemieślnikiem i umieć doprowadzić w salonie np. do odpowiedniej gry świateł. Ja nie wiem jak to zrobić, a pani architekt tu zrobi dziurę w ścianie, tam wstawi luksfery, założy takie a nie inne świetlenie - za to jej płacę, nie za to, żeby mi przekopiowała Gołębiewskiego z Wisły. Mam wrażenie, że dla ludzi totalnie nie umiejących rysować architekt wnętrz jest stworzony. Najpierw i tak rozmawia się przez kilka godzin i to głowa architekta, żeby przenieść tę atmosferę pomieszczenia o której ja mówię na papier a potem do wnętrza. To nie jest pomysł nowobogacich, albo ludzi mających zbyt dużo pieniędzy - raczej nie chcę wywalić pieniędzy na coś z czego nie będę zadowolona... A i jeszcze - trzeba mieć trochę talentu w tym kierunku - ja nie mam. I nie mam czasu latać po sklepach i szukać odpowiednich zasłon,lamp, blatów, kontaktów itp bo pracuję. I jeszcze nie leczę sobie sama zębów i nie naprawiam samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 28.02.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 I jeszcze nie leczę sobie sama zębów i nie naprawiam samochodu akurat w tych przypadkach nawet gdybyś chciała, to nie bardzo mogłabyś się wykazać...... urządzanie wnętrz wymaga trochę chęci i trochę wyobraźni - fakt, że nie wszyscy mają jedno, czy drugie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 28.02.2006 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 A wiecie co jest moim zdaniem najgorsze?Nie 10 czy 20 tys. Najgorsze jest, ze mam paru znajomych, ktorzy wydali taka kase i teraz sa niezadowoleni. Bo troche architekt "rozjechal" sie z zamierzeniami wlascicieli, bo cos jednak wyglada w rzeczysitosci inaczej, bo przez te 2-3 lata budowy zmienila sie moda.itpitd Qdlaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goldi 01.03.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Tak sobie myśle i powiem krótko Cała przyjemność to zaprojekotwać, inaczej mówiąc wymyśleć aranżację wnętrz samemu....my z żoną sami to robimy ( w sensie właśnego domu nie komercyjnie) , i powiem że sprawia to dużo radości. Po co komuś płacić za wymyślenie łazienki, kuchni, salonu.....samemu do roboty....stron www z których można ściągnąć dobre pomysły jest sporo, a i czasopism na rynku nie brakuje. Tylko trzeba trochę czasu....zeszyt, papier milimetrowy i głowę . pozdrawiam i zaczęcam PS. Będę pewnie nie lubiany przez projektantów wnętrz, ale cóż takie życie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts