Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Architekt wnętrz - konieczny wydatek czy fanaberia ?

Architekt wnętrz : konieczny wydatek czy fanaberia?  

57 użytkowników zagłosowało

1. 1. Architekt wnętrz : konieczny wydatek czy fanaberia?

Recommended Posts

Mam pytanie jak w temacie. Uzasadnijcie proszę swoją opinię.

Ja postanowiłam skorzystać z pomocy architekta wnętrz. Co prawda na razie myślę tylko o zrobieniu "dołu" a poddasze sama, ale nie wiem co się ulęgnie...

Jeśli korzystaliście - ile kosztowała Was taka usługa i w jakim zakresie ?

badi - i dopiero teraz mówisz, że jesteś architektem :o

Ja zamierzam skorzystać z usług architekta (dekoratora) wnętrz.

to mam się szykować :wink:

A czemu nie :D Może pochwalisz się swoimi pracami.

A tak a propos - bardzo fajny masz domek :D Kilka dni temu przeglądałam Twój album i mam pytanko - jakie drewno masz na ewlewacji? Bardzo mnie to interesuje bo w tym roku nasz domek ma się przystroić w drewno a jeszcze nie wiem co wybrać - myślimy, żeby położyć dechy modrzewiowe.

badi - i dopiero teraz mówisz, że jesteś architektem :o

Ja zamierzam skorzystać z usług architekta (dekoratora) wnętrz.

to mam się szykować :wink:

A czemu nie :D Może pochwalisz się swoimi pracami.

A tak a propos - bardzo fajny masz domek :D Kilka dni temu przeglądałam Twój album i mam pytanko - jakie drewno masz na ewlewacji? Bardzo mnie to interesuje bo w tym roku nasz domek ma się przystroić w drewno a jeszcze nie wiem co wybrać - myślimy, żeby położyć dechy modrzewiowe.

Mój dom też moje dzieło :D

Na elewacji dechy sosnowe impregnowane i bejcowane Sadolinem ... na razie OK, ale może być różnie...

Na prezentacje w necie moich projektów na razie nie znalazłam czasu, ale po skończeniu domu nadrobię zaległości . :D :D :D

Ja się zgodziłem na arch. tylko dlatego,że koszt całkowity jego projektu był odejmowany przy realizacji w jego firmie. Jego był też nadzór. Sprawdziłem to dokładnie: pod względem finansowym wyszło na zero, pod względem końcowego efektu to przyznaję szczerze kilku rzeczy bym nie wymyślił i wykonał w ten sposób.

Np. projekt kompletny łazienki ok.8m2 kosztował mnie 500zł, a gdybym to realizował własnym sumptem to na pewno zapłacił bym spokojnie więcej o te 500zł. Pzdr.

Chałupke ! :o chałupiszcze !!! kończę niebawem.....

kilka innych realizacji muszę sfotografować ....

A w kolejce :wink: chyba nie będę miała czasu stać , :wink:

Czekam na fotki :D A mogłabyś cosik szepnąć o kosztach takiego projektu?

Wszystko zależy od zakresu projektu i czy jest to tylko projekt , czy też wyszukiwanie produktów .....