Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Architekt wnętrz - konieczny wydatek czy fanaberia ?

Architekt wnętrz : konieczny wydatek czy fanaberia?  

57 użytkowników zagłosowało

1. 1. Architekt wnętrz : konieczny wydatek czy fanaberia?

Recommended Posts

• 1 month później...
  • 3 weeks później...

Ja urządzając mieszkanie nie korzytałam z pomocy architekta i wyszło całkiem przyzwoicie, ale przy domu jednak się skusiłam.

Mówiąc szczerze to wina Nefer :lol: tak mi się spodobały projekty w jej domu, że poświęcę trochę kaski na architakta - może nie na cały dom, ale na część dolną - reprezentacyjną.

Ja urządzając mieszkanie nie korzytałam z pomocy architekta i wyszło całkiem przyzwoicie, ale przy domu jednak się skusiłam.

Mówiąc szczerze to wina Nefer :lol: tak mi się spodobały projekty w jej domu, że poświęcę trochę kaski na architakta - może nie na cały dom, ale na część dolną - reprezentacyjną.

Sorry :oops: :oops: :oops: Ale się cieszę - też taki był początkowy plan ( żeby zrobić tylko reprezentacyjną część) ale jakoś się tak porobiło, że to właśnie na górze było więcej zmian :):) A zadowolona jestem z tych zmian jak cholercia :)

Korzystam, ale tylko przy projektowaniu fragmentów domu, konkretnie łazienek. Mam nadzieję, że taka osoba pozwoli mi dorobić się ciekawego, funkcjonalnego projektu, kupić tyle materiału co potrzeba i nie zbankrutować. Poza tym łatwiej się poruszać w gąszczu produktów w towarzystwie osoby, która w tym "siedzi" - mnie już boli głowa ;)

Mam też osobę, która projektuje ogród - tu też wydaje mi się, że fachowiec będzie miał ciekawsze pomysły. Cała reszta to nasze osobiste dzieło :)

Nasze łazienki tj. układ płytek, półeczki i.in. urządził fachowiec- kafelkarz.

Młody, wykształcony chłopak, z dużym doświadczeniem. Potrafił doradzić nie tylko w sprawie łazienek. Kafelki kupowaliśmy korzystając z porad sympatycznej pani z salonu . Sami pewnie zginęlibyśmy w tak bogatej ofercie. Nie jestem przeciwna zatrudnianiu architektów wnętrz . Nie każdy ma czas, nie każdego tez bawi projektowanie od podstaw wystroju domu. Dla mnie, dla nas, to było wyzwanie i niezła zabawa. Teraz wyżywam się w ogrodzie. Wiem, że część roślin trzeba będzie przesadzić, coś pozmieniać . I bardzo dobrze. Nie zanosi sie na nudę.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...

Nie zaznaczyłam żadnej odpowiedzi, ponieważ nie uważam tego za coś koniecznego, a raczej przydatnego.

Sama zastanawiam się na skorzystaniem z usług dekoratora, aczkolwiek posiadam zbiór setek pięknych zdjęć wnętrz, które spokojnie mogłabym wykorzystać jako bazę do realizacji własnego gniazdka.

Amor