Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

mam pytanie odnośnie kosztów budowy domku, mianowicie ile to mniej więcej kosztowało Was postawienie go w stanie surowym zamkniętym tzn. okna dach wraz z pokryciem+dociepleniem go (blacha ewentualnie dachówka cement lub ceramiczna).Jeżeli ktoś był by uprzejmy odpowiedzieć to interesuje mnie koszt materiałow jakie poniósł oraz robocizna osobno?!

ewentualnie ile tak +\- może kosztować instalacja grzewcza, kominek z PW+piecyg gazowy z zasobnikiem( podłogówka w łazienkach i kuchni + reszta grzejniki) czyli mniej więcej takie rozwiązanie jak Faraona?

bardzo prosił bym o jakieś wypowiedzi gdyż w niedługim czasie(bynajmniej mam taką nadzieje) zamieżam zabrać się do budowy a kwota jaką będe dysponował ocylować w okolicy 200tyś.

I tak się zastanawiam na co to by mi starczyło..........

dodam że chociaż działkę posiadam:)

• Odpowiedzi 140
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mam pytanie odnośnie kosztów budowy domku, mianowicie ile to mniej więcej kosztowało Was postawienie go w stanie surowym zamkniętym tzn. okna dach wraz z pokryciem+dociepleniem go (blacha ewentualnie dachówka cement lub ceramiczna).Jeżeli ktoś był by uprzejmy odpowiedzieć to interesuje mnie koszt materiałow jakie poniósł oraz robocizna osobno?!

ewentualnie ile tak +\- może kosztować instalacja grzewcza, kominek z PW+piecyg gazowy z zasobnikiem( podłogówka w łazienkach i kuchni + reszta grzejniki) czyli mniej więcej takie rozwiązanie jak Faraona?

bardzo prosił bym o jakieś wypowiedzi gdyż w niedługim czasie(bynajmniej mam taką nadzieje) zamieżam zabrać się do budowy a kwota jaką będe dysponował ocylować w okolicy 200tyś.

I tak się zastanawiam na co to by mi starczyło..........

dodam że chociaż działkę posiadam:)

Hubert!

Ja mam dom w stanie surowym zamkniętym(90000) + instalacja elektryczna (10000) + ocieplenie dachu wełną Knauf -30cm grubości, rygipsy na sufitach na poddaszu (9000) + materiał na elewację, rygipsy na pozostałe ściany, wylany chudziak, podciągnięta woda i gaz = 120 000. Buduję na podkarpaciu.Ściany z białego pustaka(nie wiem jak się nazywa) dach blachodachówka w kolorze miedzi, okna plastiki złoty dąb. W marcu mają mi robić ogrzewanie ( cały parter: podłogówka+ kaloryfery), instalację wodno-kanalizacyjną i gazową wewn. - materiał wyceniony został na 19tys + robocizna 3 tys. Tyle że u mnie nie będzie kominka tylko zamiast garażu mam małą spiżarkę i kotłownię w której będzie piec gazowy z zasobnikiem i piec na drzewo. Według mojego własnego kosztorysu cały koszt inwestycji łącznie z ogrodzeniem (30m) i podjazdem to 270 tys.(działkę też miałam)- choć na początku wierzyłam że zmieszczę się w 200tys.

Pozdrawiam Oska :)

NIE REZYGNUJ

• 6 months później...

pi_ngwinku i Faraonie:

bardzo Was prosze o aktualne zdjecia waszych domków - szczegolnie z wnętrza!!!! :-)

pi_ngwinku: co masz w łazience na poddaszu miedzy scianą przy schodach a kominem? ja buduje smukłego (w.ł. bez garazu) i planuje tam umiescic prysznic. mam nadzieje ze to dobry pomysl. niestety na dole pod schodami juz sie nie zmiescił - wole miec mala zgrabna lazienke dla gosci. w ogóle z tym schodami to ambaras.

jak sobie z nimi poradziliscie?

pstrykne dzisiaj kilka fotek i jutro je zamieszcze na stronie.

Miedzy kominem a sciana mamy ustawiona pralke, ale zaluje ze nie zrobilem tam prysznica. Pod schodami jest faktycznie malo miejsca.

pi_ngwinku:

zapomniałam dodac, ze chyba telepatycznie ale tak samo mamy rozplanowany sedes i bidet w lazience na górze z ta róznica ze ty masz W.Ł. w lustrzanym odbiciu (tak wynika ze zdjec) a ja Smukły c04, no i ja mam jeszcze ta nieszczesna scianke miedzy umywalka a sedesem i w ogóle to na razie tylko tynki :-)

• 1 month później...

http://img230.imageshack.us/img230/3366/budowalv1.jpg

HEJ!!! Mam nadzieję że się uda wkleić kilka fotek z inwestycji która prawie wykończyła inwestora:))) .

tak się zaczęło kwiecień 2006