Faraon1 24.02.2006 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 Faraon1 o to szukanie chodzilo mi o te posty ktoore wkleiles,szczerze mowiac to niewiem co to sa regipsy , a ja tez czekam na tynkowanie wewnatrz, tylko gdzie ta wiosna, znow zaopowiadaja zime na 2 tygodnie Kubolotku regips =plyta gipsowo kartonowe a sypialnie i pokoje na górze mam w skosię więć wykańczam wełną i w regipsie. P.S.Jakie tynki robisz tradycyjne czy gipsowe -i ile płacisz za metr A co do wiosny to też czekam na pogodę i na zakończenie prac elektrycznych. Pozdro http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=48564&k=6&q=slufar&nxt=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubolotek 25.02.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Nie wiedziałam ze na płyty gk tak sie mowi, teraz juz wiem, a tynkowac bedziemy tradycyjnie, a biora 7,5 zł za metr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Faraon1 28.02.2006 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2006 Nie wiedziałam ze na płyty gk tak sie mowi, teraz juz wiem, a tynkowac bedziemy tradycyjnie, a biora 7,5 zł za metr, U mnie za gipsowe 9,50 a materiał knauf 18,30 za worek. nie wiem czy dobra cena ? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stecyk 03.03.2006 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Witam.Jestem nowy na tym forum i mam pare pytań odnosnie tego domku.Wiem że nie jest to temat tego wąta ale jest on często odwiedzany. Jestem zdecydowany na 99% na ten projekt.Chciałem wprowadzic kilka zmian a wiem że też je robiliście. 1. Chcę zamienić strop drewniany na betonowy a to pewnie wymusi podparcia go jakims filarem w saloniei scianą nośna między wiatrołapem, holem a kuchnią. Czy ta zamiana wymaga interwencji u konstruktora(jesli tak, jaki koszt). (prosiłbym o wasze doświadczenia) 2. Zamienić pomieszczenie gosp. z łazienką i pod schodami w tym pomieszczeniu zrobić schody( 80, 90cm.) do garażu a po prawej stronie zostawić miejsce na piec. (wystarczy miejsca?) 3. Podniesc scianke kolankową o jakies 20, 40 cm. (wystarczy??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilk1 04.03.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Projekt dopuszcza zmianę stropu. Ponieważ poszerzyłem bok do ośmiu metrów, nie mogłem zastosować stropu gęsto żebrowego (za duża szerokość budynku przy równoczesnym braku ścian nośnych), zrobiłem strop monolityczny.Jeżeli chcesz dokonać zmiany, uzgodnij najpierw cały zakres możliwych zmian z wybranym architektem (musi posiadać stosowne uprawnienia), opisz je, a potem za pośrednictwem „Muratora” zwróć się o zgodę na zmiany do autora projektu. Bezpłatnie otrzymasz zgodę pisemną, a następnie architekt i starostwo. Za zmiany w projekcie zapłaciłem architektowi około 1200 zł.Ściankę kolankową mam na cztery pustaki, może można by było podnieść o 1 – 2 pustaki ?Opis zmian znajdziesz w temacie, a stan obecny tutaj.http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=47605&grupa=0&kat=2&a=OnetpapaId Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Faraon1 06.04.2006 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2006 Za jakiś czas zapraszam na nowe zdjęcia tego pięknego domuhttp://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=48564&k=6&q=slufar&nxt=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi_ngwinek 11.04.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 a to moje Wilcze Łykohttp://mtomiak.photosite.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucky1506 12.04.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2006 Cze, pi_ngwinek widzę że jesteśmy na podobnym etapie w zaawansowaniu robót. Na jutro mam zamówiony B20 do lania stropu nad parterem (wyjdzie tego chyba około 10 m3) . W hurtowniach i betoniarniach jeszcze względny spokój, dlatego robiąc strop nad garażem w ciągu godziny przyjechały gruszki z innej firmy (w pierwszej ekipie padła pompa). Moi budowlańcy uwijają się niesamowicie (chyba chcą kasy na przed świętami). A tak w ogóle chce w tym roku popędzić z robota (ciekawe co na to kredytujący inwestycje Bank ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi_ngwinek 13.04.2006 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 U nie juz oba stropy zalane - nad garazem w ubieglym tygodniu a nad parterem w poniedzialek zalewali. Teraz maja robic schody wejsciowe i wyjscie z garazu i scianki kolankowe nad garazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucky1506 13.04.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 jaka wysokość będą miały twoje ściany kolankowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucky1506 13.04.2006 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 Ja optuje za rozwiązaniem nad garażem 2xMAX (44cm)+wieniec, nad reszta domu równo po obu stronach 4xMAX +wieniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi_ngwinek 13.04.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2006 wszedzie po 75 cmRobisz jakies zmiany w wygladzie zewnetrznym ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Faraon1 17.04.2006 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Za tydzień nowe zdjęcia naszego "wspólnego" domku ale już w środku PozdroP.S.A może już na zawnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi_ngwinek 12.05.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Nowe fotki - wiezbahttp://mtomiak.photosite.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oska 19.06.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Czy to forum umarło?? Nic się nie dzieje w zadnym WILCZYM ŁYKU???? Ludziska napiszcie coś!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucky1506 20.06.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Oska, to może ja się odezwę. Nasz domek rośnie, choć wiadomo bez poślizgów czasowych się nie obchodzi. Korzystam z kilku brygad, dlatego najpierw wymurowali ściany następnie druga ekipa zrobiła więźbę, a dzisiaj znowu murarze podmurowują co trzeba i za 1,5 tygodnia zaczynam kłaść dachówkę (nareszcie). Skorzystałem z podpowiedzi forum i w projekcie podniosłem ściany kolankowe i jest super, z ostrego dachu też jestem zadowolony, ponieważ w pokojach na poddaszu nie tracimy miejsca.Problemów zawsze jest mnóstwo do rozwiązania a każdy z fachowców ma swoją opinię (oby decyzje przez nas podejmowane okazały się zawsze słuszne - można pomarzyć)Harmonogram prac do końca roku jest rozpisany (oby czasu i kasy starczyło). Pozdro dla Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucky1506 20.06.2006 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Po ostatniej wizycie dekarz zaproponował, żebym dał szersze okna połaciowe niż jest to w projekcie- w pokojach na poddaszu zamiast 66x118 wprowadzić 78x118- w pokoju nad garażem zamiast 78x118 wprowadzić 78x140Czy wy macica to zmienione czy zostaliście przy projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oska 20.06.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Ja niestety jeszcze mam kawałek drogi do wstawiania okien, jestem na etapie fundamentów- wylane, zrobiona izolacja, ocieplone, zasypane. W przyszlym tygodniu przychodzi ekipa i lecą ściany. Juz nie mogę sie doczekać!!!!a wam to zazdroszczę - juz bym chciała urządzać wnętrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucky1506 20.06.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Najtrudniejszym momentem jest rozpoczęcie robót, a później idzie samo. Oska a jakie są twoje plany do zimy, i co najważniejsze kiedy orientacyjnie przewidujesz przeprowadzkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oska 20.06.2006 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 na 100% do zimy dom będzie nakryty, wstawione okna, instalacja elektryczna. Chcielibyśmy się wprowadzić na wiosnę 2007 - mam nadzieję że się uda. a ty?? kiedy zakończenie robót ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts