lucky1506 20.06.2006 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Jesień 2007 roku to ostateczny i nie przekraczalny termin. Wszystko będzie zależeć od postępu robót wewnątrz domu. Dodatkowym argumentem do przyspieszenia prac jest decyzja o zmianie mojego miejsca pracy. Pierwszy dzień na nowym miejscu to 04 lipiec - zobaczymi, co będzie dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oska 15.07.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Witam !!! Już jest lipiec no i na 100% są postępy na budowie wszystkich budujących. U mnie już jest zalany strop - jestem bardzo dumna. Zdjęcia wstawię jak znikną stemple - bo na razie nic ciekawego nie widać. Czekam na opisy działań i zdjęcia innych budujących wilcze łyko!!!! Nie dajmy umrzeć naszemu wątkowi!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Faraon1 05.08.2006 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Przeglądam forum tylko jak mi czas pozwoli i cieszę się ,że wątek WILKÓW się rozwija.Jak narazie to kończe robić "parter"cały dół jest wykonany w 80% .Obiecałem zdjęcie sorki jeszcze troszkę cierpliwości. Pa Pozdrawiam klan WILKÓW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Faraon1 05.08.2006 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2006 Witam !!! Już jest lipiec no i na 100% są postępy na budowie wszystkich budujących. U mnie już jest zalany strop - jestem bardzo dumna. Oj kiedy to było . To akurat sama przyjemność!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oska 06.08.2006 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Mam prośbę!! Poradzcie mi co mam zrobić!Kupując projekt byłam przekonana że chcę mieć dach pokryty blachodachówką w kolorze miedzi, obecnie zmieniłam zdanie biorąc pod uwagę fakt że cena blachodachówki zmienia się z tygodnia na tydzień, co tydzień są nowe cenniki - a cena niestety nie idzie w dół tylko ciągle w górę. Tak więc zdecydowałam się na krycie dachówką Euronit -mają nowość - powłokę perła, pięknie błyszczy. Ale nie w tym problem- kłopot tkwi w więźbie dachowej. Otóż u nas na podkarpaciu drzewo kupuje się w zimie, koruje , tnie na brusy, składa na przekładki i ono leży sobie do jesieni i czeka aż się z niego zrobi więźbę. tyle że moje dzrewo było przewidziane na krycie blachą a terza jak dach zamiast 1 tony będzie ważył 8 ton to ta lekka więźba tego raczej nie wytrzyma. Co prawda drzewo jest w brusach i zrobienie grubszych krokwi to jeszcze nie problem, ale na więźbę idą takie belki(nie wiem jak się nazywają)które podtrzymują dach, leża na ścianach poddasza i w więźbie pod blachodachówkę mogą być o 4 cm cieńsze niż w więźbie pod dachówkę. Chciałabym je kupić w tartaku ale to drzewo chyba do września nie wyschnie??? Dodatkowo nie wiem czy drzewo które suszy się "samo" na świeżym powietrzu tylko pod daszkiem wytrzyma ciężar dachówki cementowej i się nie powykrzywia. Nie chciałabym rezygnować z dachówki bo mając sypialnie na poddaszu liczę na to ze w takie upały jak obecnie bedzie tam nieco chłodniej. Jak to jest z tym drzewem>> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oska 06.08.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Czy drzewo na więźbę wystarczy że suszy się od lutego do wrześna , czyli około 8 miesięcy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oska 06.08.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Pingwinku ale masz piękny dach- z tego co widze to dachówka?? - ja też wybrałam chyba taki kolor jak ty- klasyczna czerwień, wzór podwójne S.Czym i jaka metodą impregnowałeś drzewo na więźbę? Kupiłeś super wysuszone i już zaimpregnowane? Jakie masz wymiary krokiew , jetek itd. I ostatnie pytanie czy deskowałeś cały dach, bo na zdjęciu tego nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi_ngwinek 09.08.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Tak - dachówka betonowa podwojne S brassawiezbe zamawiala firma ktora mi budowala dom tak ze nie wiem czym i jak bylo impregnowane, na wysuszone wygladaloPod dachowka mam folie wysokoparoprzepuszczalna Divoroll Proco do wymiarow krokwi i jetek to nie pamietam - bede dzis na budowie to pomierze i napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi_ngwinek 10.08.2006 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 krokwie i jetki 16*8 cmkrokiew koszowa 24*16 cmsa jeszcze takie belki 12*12 ktore sa na styku jetki z krokwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oska 10.08.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Pingwinku bardzo ci dziękuję!!! Jak u ciebie idą prace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi_ngwinek 10.08.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 wczoraj zaczeli ocieplac poddaszea pewnie od jutra regipsy beda ukladactroche mam zamieszania na zewnatrz - po ostatnich deszczach woda znalazla sie w piwnicy (okazalo sie ze izolacja pionowa konczyla sie na styku sciany fundamentowej z lawa i tamtedy woda wlewala sie do srodka) teraz maja jeszcze raz wymalowac sciane razem z lawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puszek 15.08.2006 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Witam! Jestem nowym forumowiczem i śledzę budowę tego domku, ponieważ na wiosne 2007r sami będziemy zaczynać budowę, a nasz domek będzie wyglądał tak: http://img131.imageshack.us/img131/1562/zorzagg4.jpg Jest on trochę większy od Wilczego łyka i ma bardzo podobny układ pomieszczeń,trochę na poddaszu są inaczej zaprojektowane ścianki działowe POZDRAWIAM wszystkich budujących Ania następnym razem zamieszczę rzuty parteru i poddasza Co myślicie o tym dmku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi_ngwinek 16.08.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 bardzo fajny ) jakbys mogla to zamiesc rzuty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puszek 16.08.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Coś mi nie wychodzi to wklejanie rzutów,zapisują się tylko litery a nie obrazki ,ale podam link do strony http://www.archeton.pl/index.aspx a projekt nazywa się ZORZA. Postanowiliśmy w tym projekcie połączyć slon z jadalnią i kuchnią, zlikwidowaliśmy ścianę pomiędzy salonem a jadalnią,zlikwidowaliśmy również ścianę pomiędzy holem a jadalnią,jest tylko jeden filar podtrzymujący pomiedzy salonem a jadalnią,stworzyła nam się w ten sposub bardzo duża przestrzeń.Zlikwidowaliśmy również drzwi z holu do kuchni a wtej wnęce będzie szfa z drzwiami przesównymi,ścianę z dzwiami wejściowymi do wc wyrównaliśmy ze ścianą od kotłowni w ten sposób powiększyliśmy troszkę wc,zrobiliśmy drzwi z garażu do kotłowni,zlikwidowaliśmy jedno okno w kuchni(to z boku na ścianie przy jadalni) a w jadalni powiekrzylismy okno i wstawimy tam duzego fiksa,chcemy też doprojektować kominek zawsze marzyliśmy że będziemy mieć dom z kominkiem a tu co zabrakło go w projekcie,zobaczymy co na to architekt powie i jeszcze jeda rzecz mi sie przypomniała poszeżyliśmy garaż o 70 cm w stronę okien. Pozdrawiam Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puszek 16.08.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Witaj pi_ngwinku! Masz bardzo ładny domek,jak ja ci zazdroszczę tak bym chciała być już na tym etapie budowy co ty, i niedługo urządzanie, to jest najprzyjemniejszy etap budowy ale też i bardzo kosztowny A teraz jeszcze pokażę widoki mojego przyszłego domku http://img80.imageshack.us/img80/9333/zorzam1ln6.jpg http://img135.imageshack.us/img135/368/zorzam2ec5.jpg http://img154.imageshack.us/img154/9337/zorzam3aa9.jpg http://img218.imageshack.us/img218/9523/zorzam4lv5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oska 16.08.2006 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Twój projekt Puszku jest podobny do projektu Koliba z tego samego biura projektowego - początkowo chciałam budować ten właśnie domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Faraon1 12.09.2006 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Żadko odwiedzam forum i z przykrością stwierdzam że wilki coś sie opuszczeją w temacie naszego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Faraon1 14.09.2006 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 W nowym Muratorze będzie coś dla Wilków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pi_ngwinek 15.09.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 no wlasniedo mnie pisal jeden z redaktorow Muratorapytal o zmiany w projekcieczyzby sie jakis artykul mial ukazac ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Faraon1 15.09.2006 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 no wlasnie do mnie pisal jeden z redaktorow Muratora pytal o zmiany w projekcie czyzby sie jakis artykul mial ukazac ??? prawdopodobnie w najbliższym i lutowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts