Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto z Was nie ma TV ???

jędrzej

Recommended Posts

• Odpowiedzi 137
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie miałam 7 lat, było cudnie. Najpierw były złote czasy radia, potem internet i filmy na komputerze. Młodsze dziecko myśli, że monitor to to samo co telewizor. Teraz kupiliśmy właściwie telewizor, ale u nas nic nie odbiera, więc to w dalszym ciągu monitor do kina domowego. Oczywiście czasu na oglądanie nie ma nikt oprócz malucha, który ogląda... programy nagrane przez Dziadka z telewizora (bardzo zresztą głupie :roll: ). Żałuję, że mamy, bo komputera sam nie umiał włączyć, a teraz umie.

Odkąd mieszkam z teściową to sie nie moge dopchac do telewizora bo od 9 rano do 22 na okragło leca jakies koszmarne seriale z Argentyny czy Brazyli.A tego mój zołądek nie znosi.W komputerze jest karta telewizyjna to w poniedziałek oglądne w nocy ulubiony program.Niestety internet to większy złodziej czasu.Czasem dzieci sie pytaja ,co robiłam jak byłam mała i nie było komputerów ...odpowiadam ,że świetnie sie bawiłam.Czy Wam tez sie zaczyna wydawać ,że 20 lat temu było fajniej?Czy tylko ja sie starzeje i dziwaczeje?Przeciez teraz tyle udogodnien i super szybki przepływ informacji i ta różnorodnośc rozrywki.....a mnie to nudzi.

Witam,

proszę o dołączenie do klubu. Od pięciu lat nie oglądam telewizji i nie zamierzam mieć tego pudła w nowym domu.

Wiecie co by sie stało gdyby nagle przestały nadawać wszystkie stacje telewizyjne? Była by wojna :evil:

Gdy zmarł Biały Ojciec i przez tydzień w tv nic innego nie było to nagle w parkach i w lesie zrobiło sie tak tłoczno że hohoho.

Telewizji mówię NIE !!!!!

Pozdrawiam "nietelewizyjnych"

Nie mamy telewizora od 7 lat, z wyboru.

Wystarczojąco dużo czasu zabiera mi internet :(

Co do przyklejania nosa do wystaw z odbiornikami - zdecydowanie NIE.

Czasem jestem zmuszona oglądać coś "mimo chodem" u teściów lub rodziców - u nich TV to gra non stop.

Ja nudzę się po 15 minutach. W połowie tych pięknych i super ciekawych seriali to po prostu zaczynam ziewać, a ze dwa razy zasnęłam (powaga).

Może jakby puszczali coś ciekawego...

Czasem jestem zmuszona oglądać coś "mimo chodem" u teściów lub rodziców - u nich TV to gra non stop.

No właśnie dlatego tak długo nie mam TV. Jak zobaczę u kogoś co tam jest, to... robi się słabo i powtarzam never, never... Chociaż ... ostatnio dziecko nie wiedziało za bardzo jak Małysz skacze (tzn. jaką przybiera pozycję na nartach) i zaczęłam się zastanawiać... :roll: