jędrzej 13.03.2006 23:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Wracajšc do dzieci... lepiej jest im jednak moim zdaniem kupić telewizor i wskazać drogę, jak z niego korzystać. Wspólne obejrzenie sympatycznej bajki, filmu, programu może być nawet bardziej inspirujšce czasem od niejednej zabawy czy przeczytanej ksišżki. Nie musi, ale może ). Po prostu wszystko z umiarem Pozdrawiam To ładnie brzmi w teorii, ale praktyka mocno zgrzyta. Weźmy dla przykładu kreskówki - jeśli dziecko ma do wyboru: "Pszczółkę Maję", "Snoopiego" oraz "Krowę i kurczaka" (wyjątkowa ohyda) i z jakiejś przyczyny upiera się przy tym ostatnim, mówiąc, że Pszczółka Maja jest głupia - to jakiego argumentu użyć, żeby je przekonać? Zresztą moim zdaniem problem nie leży w tym, że trudno wybrać lepsze programy i przekonać do tego dzieci. Problem jest raczej w tym, że w telewizorze dość znienacka pojawiają się treści i obrazy których nie chcemy - czasem na prawdę nie ma czasu na reakcję (to może być obsceniczna reklama, albo relacja z katastrofy, a czasem trzy zdania jakiegoś głupiego dziennikarza). Zresztą, jak oglądam ostatnio (czasami) telewizję to na prawdę nie widzę powodu żeby ją mieć. Niektórzy pisali tu o kanałach przyrodniczych, ale niech ktoś wskaże choć jeden sensowny program w kanałach ogólnodostępnych (nie mogę mieć kablówki), który uzasadniałby kupienie telewizora i płacenie abonamentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 15.03.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Wiesz, Jedrzej, nie będę ci pisac jakie programy ja uwazam za warte oglądnięcia, bo każdy ma chyba inne zainteresowania i skalę "ważności" przyswajanych informacji. Jesli np. nie interesujesz się literaturą, to moi telwizyjni faworyci nie zainteresują cię Kłamałabym jednak twierdząc, ze oglądam TV tylko ze względu na programy kulturalne, naukowe itp. Nie tylko. Oglądam też to, czego absolutnie nie da sie zaliczyć do kultury wysokiej I moge się otwarcie przyznać, że z trudem zrezygnowałabym z tej godziny relaksu i śmiechu, jaką daje mi serial (jedyny który oglądam), czyli "Gotowe na wszystko". A teraz czekam na ukamieniowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 15.03.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 A teraz czekam na ukamieniowanie ... Kto nigdy nie oglądał TV , niech pierwszy rzuci kamień Ponieważ nie oglądam seriali, więc aż tak mnie nie ciągnie do Tv, bo fajne filmy zawsze można obejrzeć na innych nośnikach. Ale brakuje mi meczy, które oglądaliśmy z kumplami , czasami nabijając się z grających (wpowadzalisy własne komentarze sportowe), czasami wkurzając się a czasami rycząc głośno GOOOOLLLLLLaa nie maa . Jeszcze jednego mi brakuje. Kabaretów A mój ulubiony Ani Mru Mru często pojawia się w Dwójce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jędrzej 15.03.2006 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Paulka No co ty, jak tylko tak. Sam też czasem reklaksuję się przed jakąś głupawką. Żeby Cię pocieszyć, to powiem, że kiedyś z lubością oglądałem Benny Hilla... teraz Ty możesz rzucić kamykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 15.03.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Ok, to dalismy sobie po razie. No, może nie kamieniem...ale chociaż żwirkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 24.05.2006 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Nadal nie mam TV, ale chyba przed mistrzostwami świata się ugnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 24.05.2006 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 ja ogladam tv jakies 10min przed zaśnieciem, dłużej nie wytrzymuje znaczy programy typu Monika Olejnik, Tomasz Lis wytrzymuję całe prawie zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 24.05.2006 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 ja ogladam tv jakies 10min przed zaśnieciem, dłużej nie wytrzymuje Mnie do oglądania TV nie zmusiła nawet 3 miesięczna rekonwalescencja po szpitalu. Wolę oglądać widok z okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 24.05.2006 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 u mnie na wsi, w nocy prawie nic nie widać. Ciemno jak w d...e u murzyna Moj szanowny wyniósł z domu /w posagu rzecz jasna/ umilowanie do brzeczącego tv. Uwielbia też byc kierownikiem pilota. Dobrze, że nasz telewizorek odbiera tylko 4 programy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danap 24.05.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 dlugo nie było, ale juz jest. Czeka na mistrzostwa świata. No i pewnie zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 24.05.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 a ja sobie kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jędrzej 24.05.2006 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 A ja jednak nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 24.05.2006 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 25.05.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 A my ciągle nie mamy... Tzn mamy telewizor, ale on nic nie odbiera, trzeba zawrzeć umowę z jakąś Cyfą+, albo kimś w tym rodzaju. Mąż już 4 miesiąc zamierza to zrobić, ale znając go to jeszcze z rok mam spokój (bo ja nie zamierzam). Mam nadzieję że nie będzie chodził po sąsiadach oglądać mecze (kiedyś czasem chodził do pubu ). Na razie mówi, że nie będzie... Dzieci zimne - mają filmy na płytach, piłką się nie interesują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tekt 25.05.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Kto z Was świadomie nie ma telewizora i dlaczego? Ja nie mam od jakichś 10 lat (zupełnie świadomie - bo to wyżeracz czasu) i całkiem mi (nam) z tym dobrze. Jest więcej czasu na bycie razem, na czytanie książek, na gry i zabawy, na świadome oglądanie filmów (!) na komputerze, itd. Nie to żeby dzieci czasem nie nalegały - ale niezbyt intensywnie, bo swoją porcję odbierają czasami u babci (ale jest to już oglądanie wybiórcze i świadome, a nie wszystko jak leci). No to jak, dużo nas? ja świadomie mam telewizor nawet 3... z nieskrywanym uwielbieniem skaczę po kanałach głównie dla jakiś adultów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 25.05.2006 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Kto z Was świadomie nie ma telewizora i dlaczego? Ja nie mam od jakichś 10 lat (zupełnie świadomie - bo to wyżeracz czasu) i całkiem mi (nam) z tym dobrze. Jest więcej czasu na bycie razem, na czytanie książek, na gry i zabawy, na świadome oglądanie filmów (!) na komputerze, itd. Nie to żeby dzieci czasem nie nalegały - ale niezbyt intensywnie, bo swoją porcję odbierają czasami u babci (ale jest to już oglądanie wybiórcze i świadome, a nie wszystko jak leci). No to jak, dużo nas? Ja tez nie mam i jest mi z tym zajebiscie!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 25.05.2006 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Kto z Was świadomie nie ma telewizora i dlaczego? Ja nie mam od jakichś 10 lat (zupełnie świadomie - bo to wyżeracz czasu) i całkiem mi (nam) z tym dobrze. Jest więcej czasu na bycie razem, na czytanie książek, na gry i zabawy, na świadome oglądanie filmów (!) na komputerze, itd. Nie to żeby dzieci czasem nie nalegały - ale niezbyt intensywnie, bo swoją porcję odbierają czasami u babci (ale jest to już oglądanie wybiórcze i świadome, a nie wszystko jak leci). No to jak, dużo nas? ja świadomie mam telewizor nawet 3... z nieskrywanym uwielbieniem skaczę po kanałach głównie dla jakiś adultów no nareszcie jakaś bratnia dusza na tym forum tylko czy mnie UPC nie rozczaruje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tekt 25.05.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Kto z Was świadomie nie ma telewizora i dlaczego? Ja nie mam od jakichś 10 lat (zupełnie świadomie - bo to wyżeracz czasu) i całkiem mi (nam) z tym dobrze. Jest więcej czasu na bycie razem, na czytanie książek, na gry i zabawy, na świadome oglądanie filmów (!) na komputerze, itd. Nie to żeby dzieci czasem nie nalegały - ale niezbyt intensywnie, bo swoją porcję odbierają czasami u babci (ale jest to już oglądanie wybiórcze i świadome, a nie wszystko jak leci). No to jak, dużo nas? ja świadomie mam telewizor nawet 3... z nieskrywanym uwielbieniem skaczę po kanałach głównie dla jakiś adultów no nareszcie jakaś bratnia dusza na tym forum tylko czy mnie UPC nie rozczaruje ?? upc? ja mówię o kanałach dość prywatnych ... łatwiej o rozczarowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Herne 25.05.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 U nas jest jeden telewizor (Elemis, ale chyba już nie lampowy) bez pilota. Nie potrzebuję lepszego, bo generalnie oglądam tylko publicystykę - Teraz My i Co z tą Polską. I z tymi dwoma programami mam problem z żoną . Bo ją nudzą, cholera. W każdym razie telewizor się nie przegrzewa . Co gorsza, mamy DVD (dostaliśmy), ale nie da się podłączyć do tego telewizora, więc komuś tam je pożyczyliśmy. Czasami na komputerze puszczam córce bajki (ale tylko działa VCD), z tym że rzadko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 25.05.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 Kto z Was świadomie nie ma telewizora i dlaczego? Ja nie mam od jakichś 10 lat (zupełnie świadomie - bo to wyżeracz czasu) i całkiem mi (nam) z tym dobrze. Jest więcej czasu na bycie razem, na czytanie książek, na gry i zabawy, na świadome oglądanie filmów (!) na komputerze, itd. Nie to żeby dzieci czasem nie nalegały - ale niezbyt intensywnie, bo swoją porcję odbierają czasami u babci (ale jest to już oglądanie wybiórcze i świadome, a nie wszystko jak leci). No to jak, dużo nas? ja świadomie mam telewizor nawet 3... z nieskrywanym uwielbieniem skaczę po kanałach głównie dla jakiś adultów no nareszcie jakaś bratnia dusza na tym forum tylko czy mnie UPC nie rozczaruje ?? Bylo tak ? wynajelismy z moim facetem mieszkanie. Moja matka ? a moze byscie sobie telewizor wzieli? My, ze nie, dziekujemy, wolimy wieczorem sobie pogadac przy piwku, herbacie, No, obojetnie. Albo jakas ksiazke przeczytac. Przelknela, ale za kazdym razem jak bylismy u niej to nam ten telewizor wciskala. A fecet, od ktorego wynajmujemy mieszkanie po jakis trzech miesiacach zdziwiony ? A dlaczego wy jeszcze telewizora nie macie??? Moze ja wam jakis stary przywioze?Generalnie uwazaja nas za troche nienormalnych bo nie wiem czy babcia Czesia z M jak i milosc dobrze sie czyje, a jakas serialowa Franka juz wyszla za maz. I ksiazki juz nadrobilam ze te dwa lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts