Tazar 30.01.2003 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 Cześć - przeczytałem w lutowym Muratorze dodatek o termokominkach. Autor pisze w nim iż są one w stanie ogrzać dom o kubaturze 400 m3. Mój dom(parterowy z poddaszem mieszkalnym) według projektu ma 131m2 powierzcni użytkowej (186 całkowitej). Jak zatem obliczyć kubaturę "grzewczą domu", tzn czy mam liczyć powierzchnię użytkową razy wysokośc, czy całkowitą? [ Ta wiadomość była edytowana przez: Tazar dnia 2003-01-30 08:08 ] [ Ta wiadomość była edytowana przez: Tazar dnia 2003-01-30 08:08 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek.w 07.03.2003 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2003 Proszę rzucić okiem na stronę http://www.makroterm.pl po przesłaniu projektu obliczą moc kominka i zaproponują schemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 10.03.2003 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Chcesz miec kominek jako jedyne zrodlo ciepla ? Pomyslales o wtawaniu w nocy zima w celu doladowania drewna albo o wyziebionym domu po powrocie z ferii ? D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.05.2003 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2003 Drogi Krzysiu W. Reprezentujący firmę Makroterm, dawno nie spotkałem się z tak nachalną i odpychającą reklamą własnego wyrobu, jak realizowana przez ciebie na tym forum. Twoje Turbokominki to badziewie nie warte złamanego grosza. Najpierw czekałem 4 m-ce na dostawę, później miałem w salonie dmuchawę od miałówki a teraz wydmuchnęło uszczelkę i mam malowanie całego domu. A o serwisie i gwarancji nawet nie ma co pomażyć. Żałuje jak jasna cholera, że nie kupiłem innego kominka z płaszczem wodnym jakiegoś renomowanego producenta (np.CTM). Jak tak dalej pójdzie makroterm przed następną zimą będzie na złomie.Ludzie nie dajcie się naciągnąć na tą strychninę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Leszek Krakus 17.08.2003 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2003 Tak te Makrotermy to jakieś badziewie napędzane wentylatorem od miałówki a estetyka ciupaga ciosana. Ceny kosmiczne ,wcale niewirze że to małe coś da ciepło na cały dom 200m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts