Agacka1719499039 31.01.2003 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 560 m to zimny kubeł na głowę że nie wspomnę o kropkach,czy ktoś policzył ile ich może być nawet przy doskonałej technice małowania Mc ale z Ciebie ciężko cos wydrzeć! Zapytam wprost kto dał Ci FV z 10 letnią gwarancją - gdzie kupiłeś tą siatkę!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 31.01.2003 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Majka. Dlaczego niewykonalne własnymi rękami. Czas malowania jest przecież nieograniczony. Malowanie "z drugiej" strony siatki jest b. szybkie - uzupełnia się elementy "niezalane" podczas malowania z pierwszej strony siatki. Ja do malowania używam lekko rozcieńczonego "Izolbetu", jest to trwałe i niedrogie. Uzyskuje sie całkiem przyzwoitą czarną barwę siatki.Ten kolor nie przeszkadza ani mnie ani sąsiadom.Ps. Konserwacja ogrodzenia należy do obowiązków właścicieli których posesje to ogrodzenie rozdziela. Czyli w ramach dobrych, sąsiedzkich układów maluje sie tylko część ogrodzenia, resztę maluje sąsiad. Można to zresztą robić wspólnie z małym piwkiem od czasu do czasu dla podtrzymania pogawędki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 31.01.2003 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Maluje się w 2 osoby jednocześnie /rekomendacje takie daje też Muartor/ czyli np. mąż + żona i jazda. Jeśli farba ma odp. konzystencję i robi się to odpowiedni spokojnie i delikatnie, oczko po oczku, to nie ma prawa pryskać. Nikogo nie mam zamiaru przekonywać. Stwierdzam fakt z mojej pozycji. Koniec kropka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 31.01.2003 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Już tłumaczę. Wyszłam z założenia: 1. pracujemy zawodowo /ktoś w końcu musi zarobić na dom/ 2. czas mamy ograniczony 3. malowanie 1 części /pomiędzy słupkami, które oczywiście też trzeba pomalować/ - 30 - 45min 4.Takich części jest 112 x 30min = 56 godz. pracy 5 można malować 8 godz. dziennie, więcej nie wytrzymacie, to wychodzi, że malujecie przez 7 sobót + 1 sobota na malowanie słupków, a to daje 2 miesiące. A inne roboty w domu? A rodzina? dzieci? Taka długość siatki = siatce powlekanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 31.01.2003 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Wlasnie dzieci, zapomnialas o dzieciach - maja 2 miesiace wakacji - dajesz puszke farby, pedzel i oszczedzasz na kosztach wakacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 31.01.2003 10:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Pitbul masz dzieci? Jeśli tak to czy one jeszcze z Tobą chcą rozmawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 31.01.2003 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Pit, Twoje dziecko potrzebuje chyba jeszcze drabiny do malowania siatki A kto ją będzie przestawiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 31.01.2003 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Rachunek jest prosty: skoro czes pieniedzy mam komus zaplacic to nie lepiej zeby dziecko nauczylo sie pracowac (oczywiscie ze mna) a za zaoszczedzone pieniadze kupic lub zorganizowac mu cos ekstra. Oczywiste jest to ze i tak ja zrobie wiekszosc roboty ale nie chodzi o m2 pomalowanej siatki tylko o wyrobienie pewnego nawyku. Majka, wysokosc siatki nie gra roli - po siatce latwiej sie wdrapac niz po drzewie . To jest wolna dewagacja ale w Twoim przypadku kupilbym siatke z plastizolem. Firma Pajeczyna jest przy drodze na Zielonki. Ale kute ogrodzenia czyze stali w roznej formie tez trzeba malowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 31.01.2003 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 W tym wypadku, zgadzam się z Tobą /co mi łatwo nie przychodzi /, dzieci należy wdrażać do różnych prac, one i tak uważają to za świetną zabawę. Ania malowała ze mną drzwi wewnętrzne, Michał pomaga przy majsterkowaniu /rozkręca i przykręca co się da /. Niestety do malowania słupków i siatki używa się farb toksycznych, a wspinanie się po malowanej siatce..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 31.01.2003 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Po prostu proporcjonalnie trzeba kupic wiecej farby i pewne ciuchy przeznaczyc na robocze . Najgorzej bedzie jesli w dzieciach wyrobisz nawyk do tego stopnia ze po sumie w niedziele beda sie chcialy od razu brac do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 31.01.2003 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Zgadzam się z Pitbulem. Moi chłopcy w zamian za nową nagrywarkę pomalowali z jednej strony jakieś 50 m ogrodzenia (pola w ramach wykonane ze spawanych prętów). Z drugiej strony malował sąsiad (za darmo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 31.01.2003 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Wowka ładnie to tak przekupywać dzieci:eek: Doprowadzisz do tego, że za wyrzucenie śmieci będą chciały kasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mc 31.01.2003 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Alez Agacka jesteS dociekliwa.Nie chcialem robic reklamy.Zaklad Prod. Siatki Ogrodz.Psary k/Wroclawia tel 071/387 86 24.Pytalem przed chwila o ceny.siatka o oczkach 5x5 gr drutu 1,8mm,a w otulinie 2,8mm - 4 zl/m2 plus VAT.oczka 5x5 gr drutu 2,1 /3,1/ - 4,50 zl/m2.slupki powlekane dl. 2.0m - 21 zl/szt. + VAT.Zadowolona. Moze cos jeszcze ?Przyjemnego grodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 31.01.2003 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 I ja jetem za wdrażaniem prac w życie dzieciaków, to im zawsze wychodzi na dobre i do tego mniej czasu na zawsze źle kończące się głupie pomysły Czyli reasumując kupić siatke powlekaną w dobrej firmie np.Pajeczyna z 10 letnią gwarancją? Mc bardzo wielkie dzięki teraz jestem dogłębnie poinformowana. Pozdrowionka! [ Ta wiadomość była edytowana przez: Agacka dnia 2003-01-31 13:06 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 31.01.2003 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Majka to nie jest przekupywanie. Nigdy nie mialas doczynienia z systemem motywacyjnym, dookola wszystko na tym bazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 31.01.2003 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Pit szczególnie w pracy są niezawodne systemy motywowania : proszę robić dużo i za darmo a jak się nie podoba to cóż na pani miejsce jest kolejka chętnych, więc i tak robimy pani uprzejmość. Czy taką motywację miałeś na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 31.01.2003 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Ja jestem "człowiekiem starej daty",uważam, że pewne prace wykonuje się bez nagród, uznawania za "krzyż na ziemi" itp. Dzieci dostają prezenty, nie za to, że coś zrobiły, ale za to, że są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.01.2003 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 On 2003-01-31 13:28, Majka wrote: .....Doprowadzisz do tego, że za wyrzucenie śmieci będą chciały kasę ............. ......Dzieci dostają prezenty, nie za to, że coś zrobiły, ale za to, że są No cóż... różne są podejścia do tematu. Dając prezenty tylko za to, że są czy nie można doprowadzić do roszczeniowego sposobu na dalsze życie czyli ..... dawaj matka bo się należy..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 31.01.2003 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 Sorry. to wyżej to jest moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maco 31.01.2003 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2003 mc,w Castoramie widziałem siatkę 5x5 gr drutu 2,7 powlekana pvc w rolkach 1,5m na 25m za 178zł. Wychodzi 4,75 (z VAT) za m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts