Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ciemne meble kuchenne - czy ktoś żałuje?

Aśka

Recommended Posts

Nawiązując do wątku o ciemnej podłodze...

Stoję przed wyborem koloru mebli. Chciałabym wybrać venge, wszyscy na około odradzają.....bo niby będzie bardzo ciemno. Zabudowana będzie cała jedna ściana od podłogi po sufit+obok szafki dole bez górnych półek.

Czy ktoś zdecydował się na ciemne meble kuchenne i teraz żałuje?

• Odpowiedzi 106
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Powiem tak: pierwsza kuchnia (taka 10 lat temu) była z ciemnego drewna, nazwałabym to po prostu kasztanowa. Druga dość jasna, może nawet kremowa, następna będzie chyba wiśnia albo znów kasztan. Oboje z mężem uznalismy, że pierwsza kuchnia była bardzo ładna. Fakt, że miała 2 metry bieżące szafek (kuchnia 2,20 x 1,60), ale jak ktoś lubi takie kolory to je po prostu lubi.

Nasze mebelki w kuchni są ciemnorude ( calvados ) i jesteśmy z nich bardzo zadowoleni . Poprzednio mieliśmy jasne i nigdy więcej !

Wenge też mi się podoba ale nasza kuchnia jest od północy i bałam się , że będzie za ciemno .

Pozdrowionka :)

Maxtorka - ja też mam mebelki koloru calvados. Taki sam jest blat. Teraz zastanawiam się czy fronty dać tego samego koloru czy może jasne, bo może wszystko w jednym kolorze to będzie za ciemno?

Witaj Maluszku :)

Myślę , że fronty i blaty powinny się odróżniać . Nasi sąsiedzi mają kuchnię identyczną jak nasza , ale z ciemnymi blatami i wyglada to tak sobie . Sami stwierdzili , że drugi raz wybraliby jaśniejsze .

Widzę , że lubimy podobną kolorystykę :)

Ja zdecydowałam się na orzech patynowany. Wcześniej miałam jasne więc trudno mi było się przyzwyczaić. szukałam jednak rozwiązania klasycznego, ponadczasowego żadnej pogoni za obecną modą, bo meble są drewniane i mają trochę posłużyć. Do tego jasne ściany jasne i blaty no i jasna podłoga. Dodatki może waz zdziwię ale poszłam w czerwony kolor. Bo ta moja kuchnia wydawała mi się trochę smutna. Ja oczywiście miałam wątpliwości ale wszystkim się podoba więc i mi zaczyna podobać się coraz bardziej. Zapomniałam dodać, że kuchnię mam od południa, myślę że gdyby w grę wchodziła inna strona już zastanowiłabym się dłużej nad jej kolorem.

Maxtorko - jak wysyłałam swój post to nie doczytałam wątku do końca :oops: więc nie widziałam Twoich mebelków (super są :D). Masz rację - po obejrzeniu Twoich mebelków raczej fronty moich będą jaśniejsze. To też powinno ładnie wyglądać :D

A propos kolorów - bardzo lubię takie kolorki jak calvados. Dużo tego u mnie w chałupce.

Maxtorko bardzo ładna kuchnia, prawie identyczna jak moja ( u mnie też jasne blaty) :wink:

A czy dobrze widzę, że nie masz parapetu? Ja będę mieć blat "wpuszczony" w okno, czy u Ciebie też tak jest? Bo przyznam, że musieli mnie przekonywać co do tego pomysłu.... No i parapetu mam brak :roll:

Kasiu ,

mój blat sprawuje się bardzo dobrze , nawet przy buraczkach ( a macie zamiar się nimi rzucać ? :wink: ) . Jest w kolorze piaskowym , taki lekko nakrapiany i łatwo się zmywa . Po przeszło roku używania nie zauważyłam żadnych plam , przebarwień ani zarysowań ( a nie jest to żaden kamień tylko płyta laminowana ) .

Maluszku ,

pewnie że jaśniejsze też będą fajne , grunt żeby pasowały do reszty . Jak już będą pochwal się :)