Aśka 08.02.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Nawiązując do wątku o ciemnej podłodze... Stoję przed wyborem koloru mebli. Chciałabym wybrać venge, wszyscy na około odradzają.....bo niby będzie bardzo ciemno. Zabudowana będzie cała jedna ściana od podłogi po sufit+obok szafki dole bez górnych półek. Czy ktoś zdecydował się na ciemne meble kuchenne i teraz żałuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wschodnia 08.02.2006 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Powiem tak: pierwsza kuchnia (taka 10 lat temu) była z ciemnego drewna, nazwałabym to po prostu kasztanowa. Druga dość jasna, może nawet kremowa, następna będzie chyba wiśnia albo znów kasztan. Oboje z mężem uznalismy, że pierwsza kuchnia była bardzo ładna. Fakt, że miała 2 metry bieżące szafek (kuchnia 2,20 x 1,60), ale jak ktoś lubi takie kolory to je po prostu lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alienka 08.02.2006 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Mam palisander i nie zamieniłabym na inne. Moi znajomi mają piękną kuchnię wenge. Zabudowane są trzy ściany, odpowiednio dobrane kolory wnętrz. Kiedy u nich jestem ciągle na nowo tymi meblami się zachwycam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 08.02.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Również wolę w kuchni ciemne- zdecydowanie i takie będę mieć. Teraz mam olchę i myślę, że są za jasne, ale jak je wybierałam po prostu bałam się ciemnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 08.02.2006 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Nigdy nie kupie jasnych, a bron Boze bialych, nie wygladaja moim zdaniem ladnie i zolkna po latach. A utrzymac je w czystosci, to jest dopiero sztuka. Na ciemnych nie widac tak bardzo, co nie znaczy oczywiscie, ze sie nie brudza. Podoba mi sie Palisander Alienki, super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotazab 08.02.2006 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Nigdy nie kupie jasnych, a bron Boze bialych, nie wygladaja moim zdaniem ladnie i zolkna po latach. A utrzymac je w czystosci, to jest dopiero sztuka. Na ciemnych nie widac tak bardzo, co nie znaczy oczywiscie, ze sie nie brudza. Podoba mi sie Palisander Alienki, super!!! Popieram! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 08.02.2006 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Nasze mebelki w kuchni są ciemnorude ( calvados ) i jesteśmy z nich bardzo zadowoleni . Poprzednio mieliśmy jasne i nigdy więcej ! Wenge też mi się podoba ale nasza kuchnia jest od północy i bałam się , że będzie za ciemno . Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leyla 09.02.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Nasze mebelki w kuchni są ciemnorude ( calvados ) i jesteśmy z nich bardzo zadowoleni . Poprzednio mieliśmy jasne i nigdy więcej ! A nam właśnie w piątek montują kuchnię, kolor Calvados Nie mogę się już doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśka 09.02.2006 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Po waszych postach chyba tym razem tupnę nogą i postawię na ciemne , u mnie będzie najprawdopodobniej wenge lub ciemny orzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 09.02.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Ludziska! A wklejcie fotki Waszych pieknych kuchni! Szukam inspiracji, a z tego co piszecie Wasze wyglądają fajnie. Zawsze na "żywe" pomiesczenie inaczej sie patrzy niż na katalogowe.No to, please! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aśka 09.02.2006 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Podpisuję się pod prośbą Moniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 09.02.2006 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Bardzo proszę http://img451.imageshack.us/img451/336/p10107732wa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 09.02.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Nasze mebelki w kuchni są ciemnorude ( calvados ) i jesteśmy z nich bardzo zadowoleni . Poprzednio mieliśmy jasne i nigdy więcej ! Wenge też mi się podoba ale nasza kuchnia jest od północy i bałam się , że będzie za ciemno . Pozdrowionka Maxtorka - ja też mam mebelki koloru calvados. Taki sam jest blat. Teraz zastanawiam się czy fronty dać tego samego koloru czy może jasne, bo może wszystko w jednym kolorze to będzie za ciemno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 09.02.2006 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Witaj Maluszku Myślę , że fronty i blaty powinny się odróżniać . Nasi sąsiedzi mają kuchnię identyczną jak nasza , ale z ciemnymi blatami i wyglada to tak sobie . Sami stwierdzili , że drugi raz wybraliby jaśniejsze . Widzę , że lubimy podobną kolorystykę Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 09.02.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Maxtorka a jak Ci się sprawuje ten jasny blat??? Ja mam zagwozdkę, bo fronty też raczej będą ciemne, ale kiepsko widzę na tym buraczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 09.02.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Ja zdecydowałam się na orzech patynowany. Wcześniej miałam jasne więc trudno mi było się przyzwyczaić. szukałam jednak rozwiązania klasycznego, ponadczasowego żadnej pogoni za obecną modą, bo meble są drewniane i mają trochę posłużyć. Do tego jasne ściany jasne i blaty no i jasna podłoga. Dodatki może waz zdziwię ale poszłam w czerwony kolor. Bo ta moja kuchnia wydawała mi się trochę smutna. Ja oczywiście miałam wątpliwości ale wszystkim się podoba więc i mi zaczyna podobać się coraz bardziej. Zapomniałam dodać, że kuchnię mam od południa, myślę że gdyby w grę wchodziła inna strona już zastanowiłabym się dłużej nad jej kolorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 09.02.2006 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Maxtorko - jak wysyłałam swój post to nie doczytałam wątku do końca więc nie widziałam Twoich mebelków (super są ). Masz rację - po obejrzeniu Twoich mebelków raczej fronty moich będą jaśniejsze. To też powinno ładnie wyglądać A propos kolorów - bardzo lubię takie kolorki jak calvados. Dużo tego u mnie w chałupce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 09.02.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Eluś - jakieś fotki masz? My na 99% też bedziemy mieli patynowane, ale nie drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leyla 09.02.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Maxtorko bardzo ładna kuchnia, prawie identyczna jak moja ( u mnie też jasne blaty) A czy dobrze widzę, że nie masz parapetu? Ja będę mieć blat "wpuszczony" w okno, czy u Ciebie też tak jest? Bo przyznam, że musieli mnie przekonywać co do tego pomysłu.... No i parapetu mam brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 09.02.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Kasiu , mój blat sprawuje się bardzo dobrze , nawet przy buraczkach ( a macie zamiar się nimi rzucać ? ) . Jest w kolorze piaskowym , taki lekko nakrapiany i łatwo się zmywa . Po przeszło roku używania nie zauważyłam żadnych plam , przebarwień ani zarysowań ( a nie jest to żaden kamień tylko płyta laminowana ) . Maluszku , pewnie że jaśniejsze też będą fajne , grunt żeby pasowały do reszty . Jak już będą pochwal się Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts