Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ciemne meble kuchenne - czy ktoś żałuje?

Aśka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 106
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A matko - widze że napięcie wzrasta a ja żadnych cudów Wam tu nie wkleję - tak się tylko chciałam pokazać z moją skromniutką , ciemną kuchnią :oops:

Nie mam czasu tego wklejania rozgryzać wiec podejrzałam jak to niektórzy z Was robią i umieściłam je w albumie

http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=50522&q=Nasz%20DOM&k=11

Muszę Wam powiedzieć że kuchnia jest nieustawna : szeroka na 3,20 więc jak na dwa ciągi robocze to trochę za dużo było ale sprawę rozwiązała ta lada odchodząca prostopadle od ciągu z płytą i piekarnikiem.

Może dlatego ze miałam prawie rok na myślenie wybrałam najlepszy wariant ustawienia mebelków i po roku użytkowania niczego bym nie poprawiła.

Pomieszczenie jest otwarte na salon jak widać a poza oknem nad zlewem są jeszcze drzwi balkonowe od strony północnej więc jest stosunkowo jasno.

Tylko delikatnie z krytyką proszę bo już mam tremę :oops: :wink:

Tylko jedno mnie razi to czerwone coś z zielonym kwiatkiem, jedyna rzecz jak dla mnie nie do przyjęcia

Na pierwszy rzut oka na miniatury myślałam, że to jest celowe zaznaczenie na zdjęciach :wink: ale może w realu wygląda to zupełnie inaczej, czasami - by nie napisać często :wink: - zdjęcia nie oddają rzeczywistości :)

Fronty bardzo ciemne, ale kuchnia wydaje się byc bardzo jasna 8)

Buuuu :cry: nie podoba się Wam mój kwiatuszek ? :wink:

No cóż, może rzeczywiście zdięcia nie oddają rzeczywistości - a do kwiatka jestem bardzo przywiązana , jako malunia zaszczepka pojechał ze mną na studia i tak mi towarzyszył i towarzyszy nadal że w ogóle mnie nie razi. Z resztą mój dom tonie w kwiatach - jak dla mnie to naturalna forma ożywiająca to - jakby nie było - surowe wnętrze.

A jeśli chodzi o to coś czerwone :p ( w rzeczywistości to pomarańczowe) - nie wiem czy sama konstrukcja nie wpadła w oko czy kolor się nie spodobał ?

Konstrukcja zbudowana z płyt gips-kartonowych maskuje rurę odchodzącą od pochłaniacza - zamontowane jest w niej dodatkowe oświetlenie.

A kolor - no cóż podoba się nam pomarańczowy - bałam się malować większe powierzchnie ścian, dlatego tylko takie akcenty, w oknach są pomarańczowe rolety i właśnie sobie wypatrzyłam obraz w odcieniach w/w.

Tak czy inaczej bardzo dziękuję za szczere komentarze i obiektywną ocenę :wink:

pozdrawiam

A kolor - no cóż podoba się nam pomarańczowy - bałam się malować większe powierzchnie ścian, dlatego tylko takie akcenty, w oknach są pomarańczowe rolety i właśnie sobie wypatrzyłam obraz w odcieniach w/w.

No i właśnie o to chodzi, na zdjęciach tego nie widać, a w rzeczywistości te dodatki na pewno dopełniają się wzajemnie 8)

• 1 month później...
  • 2 months później...