SławekD-żonka 17.02.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Ariakan a zlew jaki masz??? Dobrze widzę że ciemny, bardzo ciemny??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fal 18.02.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 To moja kuchnia: fronty Calvados, frez Portos, blat Niagara http://www.ekmann.republika.pl/gal1_pliki/rem1.jpg http://www.ekmann.republika.pl/gal1_pliki/rem2.jpg http://www.ekmann.republika.pl/gal1_pliki/rem3.jpg Uprzedzając ewentualne uwagi: brak blatu roboczego wyjaśniam, wszystkie potrawy przygotowywane są na stole, ma to niewątpliwą zaletę mozna "zaprzęgnąć" rodzinkę (swoją drogą dzieciaki to lubią, potrawy super smakują gdy robi się je własnoręcznie), (mąż nie narzeka, że cebulka za grubo pokrojona). Sprawa techniczna--- za zmywarką są drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fal 18.02.2006 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Uprzedzając ewentualne uwagi: brak blatu roboczego wyjaśniam, wszystkie potrawy przygotowywane są na stole, ma to niewątpliwą zaletę mozna "zaprzęgnąć" rodzinkę (swoją drogą dzieciaki to lubią, potrawy super smakują gdy robi się je własnoręcznie), (mąż nie narzeka, że cebulka za grubo pokrojona). Sprawa techniczna--- za zmywarką są drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ariakan 20.02.2006 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Tulla jakieś znalazłem ale niestety nieostre SławekD-żonka zlew to czarna granitowa Teka http://image56.webshots.com/56/7/20/59/2065720590079552954igafII_ph.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 20.02.2006 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 SławekD-żonka zlew to czarna granitowa Teka I jak się sprawuje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaja.az 22.02.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Stoję przed wyborem koloru mebli. Chciałabym wybrać venge, wszyscy na około odradzają.....bo niby będzie bardzo ciemno. Zabudowana będzie cała jedna ściana od podłogi po sufit+obok szafki dole bez górnych półek. Sądzę, że to słuszny wybór. Jeżeli masz na myśli venge- bardzo ciemny i rzeczywiście wzorowany na drzewie egzotycznym, a do tego korpusy w wanilii i listwy cokołowe waniliowe właśnie, a blat ciemny orzech klepka, no i chyba jasne ściany- kafle piasek z połyskiem- cudo. Takie zestawienie robi wrażenia. Wiem , bo montujemy taki zestaw w przyszłym tygodniu, polecam i gratuluję dobrego gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 22.02.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Mnie też się wenge bardzo podoba, ale mam kuchnie od północy i trochę się boję, że będzie za ciemno. Taki kolor jak ma Maxtorka jest też śliczny i chyba właśnie taka kuchnię będe miała . Mam pytanie do kaja.az - co to znaczy "blat ciemny orzech klepka"? Fronty ciemne i blat też ciemny? A masz może jakies zdjęcia takiej kuchni? I czy ma jakies znaczenie w jakim kolorze są korpusy, bo ich przecież nie widać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.02.2006 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Soniko forniry wenge sa w kilku odcieniach i niektore wcale nie sa takie ciemne. Tez mam kuchnie od polnocy i wcale nie jest ciemno....... (mam nadzieje, ze jutro w koncu zobacze ostateczny efekt ) Jest tylko jedn problem......... trzeba strasznie uwazac, na fornirze widac kazde zadrapanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mijka 31.03.2006 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Jestem już teraz zakochana w kuchni, która dopiero w całości jutro zostanie zamontowana.. Jest taka jak chciałam i fornirowane meble w kolorze orzech (takie ekraniki jak ma Maxtorka) były doslownie strzałem w 10 -tkę Pięknie zmieniają kolor pod różnym kontem, a w świetle mają nawet jakiś odcień czerwieni.. Teraz trzeba mieć nadzieję, że i w użytkowaniu będą one O.K. Jak mi się uda wkleję za kilka dni zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcychna 04.05.2006 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Bardzo proszę http://img395.imageshack.us/img395/6922/p10105896bm.jpg Witam Bardzo mi sie podobaja Twoje meble ....my mamy meble w salonie w calwadosie....i teraz szukamy mebli kuchennych w tym samym kolorze, jako że kuchnia będzie otwarta na salon. Moje pytanko brzmi....czy to są meble robione na zamówienie?....czy też kupione gotowe do samodzielnego montażu?....możesz podać jakiegoś linka do strony producenta? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek1719499676 06.05.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2006 W kuchni wolę jasne meble. Ciemne mam w salonie. Bardziej podobają mi sie jasne kuchnie i jasne podłogi. Kuchnię mam w kolorze gruszy, tylko boki są ciemne. Można zobaczyć na zdjęciach. Pierwszą kuchnię miałam z ciemnego drewna, drugą kremową. Jasne wydają mi się lżejsze, milsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 07.05.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Cale ciemne tez wydaja mi sie troche za "ciezkie" wiec po wielu dylematach zamowilam jasne korpusy i ciemne fronty, chociaz sporo osob mowilo, ze stosuje sie odwrotnie kolory. Kuchnia zamontowana wczoraj, efekt wizualny bardzo ladny, o praktycznosci wypowiem sie za jakis czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
etrala 15.05.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 efekt wizualny bardzo ladny Może pokażesz jestem bardzo ciekawa, jak masz połączone kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 15.05.2006 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Pokaze za kilka dni jak domyje plytki po fugowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutrzenka 16.05.2006 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 u mnie są fronty czereśnia antyczna i jasne blaty i jestem zadowolona, glazura zbliżona kolorem do blatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniczka 17.05.2006 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Bardzo proszę http://img395.imageshack.us/img395/6922/p10105896bm.jpg Maxtorka ja też mam pytanko czy sa to meble BRW? a jeśli nie to jakiego producenta? i jeżeli to nie tajemnica to jaki jest koszt wykonania takiej kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 17.05.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Moniczko , Kuchnia była robiona na zamówienie w lokalnej firmie ( Bydgoszcz ) . Nie pamiętam dokładnie ale kosztowała coś ok . 12 tys. . Ma szuflady samodomykające się i drzwiczki ze spowalniaczami , tak że nie trzaska się nimi , w narożnikach obrotowe półki , wysuwany podwójny kosz na śmieci . Światełka podszafkowe i nadszafkowe ( tzw. koniki )włączają się na dotyk , co jest wygodne i nie potrzeba dodatkowych włączników . Ale te fronty są bardzo popularne więc myślę że każda firma kuchenna Ci takie meble zrobi . Oprócz BRW wiem że Ikea ma też podobny zestaw . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kukluxik 18.05.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Ja mam ciemną kuchnię już od roku i absolutnie nie żałuję ! A wybór nie był łatwy - z resztą sami wiecie a ja do tego mam jeszcze ogromne problemy decyzyjne hehe więc po prostu odetchnęłam z ulgą kiedy już ją zamówiłam uf...... Oczywiście rodzinka i znajomi odradzali ale doszliśmy z męzem od wniosku że to NAM się ma podobać i koniec ! Tym większa nasza satysfakcja bo kuchnia wyszła naprawde śliczna i ogólnie się bardzo podoba - szczególnie tym którzy odradzali hehe.... Żebym umiała to bym zdiątka wkleiła ale jeszcze sie nie nauczyłam więc tylko opiszę w skrócie : fronty wenge z Lupusa ( najładniejsze jakie spotkałam bo jak wiecie co firma to inny odcień )korpusy ciemny orzech , cokoły i brzegi blatu srebrne, sam blat kremowy delikatnie nakrapiany +taka sama okleina na ścianie między szafkami wiszącymi a blatem. Kuchnia ma dwa ciągi równoległe : jeden usytuowany pod oknem ( wschód) więc tu tylko dolna zabudowa natomiast na drugiej ścianie wiszą "w kupie" 4 prostokątne szafki z mlecznego szkła w cienkich alu ramkach czyli góra lekka i jasna. Wszystko stoi na krem/beż gresie polerowanym więc mebelki ładnie się odcinają. Ściany są też jasne , fragmentami pomalowane na pomarańczowy kolor i takie są też dodatki w kuchni. I wszystko jest bardzo łatwe w urzymaniu - poprzednio miałam jasne meble kuchenne i większość czasu spędzałam na wycieraniu plam - teraz mogę się skupić na gotowaniu nam się bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danap 18.05.2006 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Żebym umiała to bym zdiątka wkleiła ale jeszcze sie nie nauczyłam Koniecznie się naucz, bo opis brzmi nieźle, ale chcę zobaczyć!! Proszę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kukluxik 18.05.2006 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 No postaram się też bym chciała żeby ktoś na nią obiektywnie spojrzał i ocenił , tym bardziej że sama wszystko projektowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts