boogeyman 08.02.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Adaptuję poddasze. Jakiej firmy wybrać okna połaciowe. Roto, Fakro, Velux. Jakie macie dośwadczenia ? Może jest fachowiec od połaciówek na forum który mi doradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julcik 08.02.2006 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Ja mieszkam 10 miesięcy w nowym domku i jak na razie jestem bardzo zadowolona z Veluxa.Polecam!Odradzam natomiast kupowanie okien w hipermarketach oraz Fakro.Mój mąż rozmawiał z dyrektorem Veluxa ,który właśnie mówił mu o oknach robionych "pod hipermarkety" .Wiem,że ktoś ze znajomych skarżył się na Fakro,ale o co chodziło niestety nie pamiętam.hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 08.02.2006 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Ja mieszkam 10 miesięcy w nowym domku i jak na razie jestem bardzo zadowolona z Veluxa.Polecam! Odradzam natomiast kupowanie okien w hipermarketach oraz Fakro.Mój mąż rozmawiał z dyrektorem Veluxa ,który właśnie mówił mu o oknach robionych "pod hipermarkety" .Wiem,że ktoś ze znajomych skarżył się na Fakro,ale o co chodziło niestety nie pamiętam. hej Po pierwsze, rozmowa z dyrektorem z Veluxa o oknach innych niż Velux nie ma sensu - to chyba oczywiste. Po drugie (w temacie Fakro) każdy ma jakieś tam problemy i jednostkowe przypadki jakichś tam osób nie świadczą o produkcie. Ten wątek nie ma sensu, bo temat poruszany wielokrotnie i każdy chwali to co ma. Jak chcesz dobre okna to rzuć monetą: Velux bądź Fakro. Jak chcesz tańsze i w miarę dobre to Roto. Jak chcesz tanie to marketowe. Jest jeszcze Okpol, co może warto by zbadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tineczka 09.02.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Ja mam Roto i absolutnie odradzam. Wieje od nich strasznie, w czasie mrozów na szybach był po prostu lód. W lecie będziemy je wymieniać na Veluxa. A okna te wstawiane były rok temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boogeyman 09.02.2006 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Dzieki za podpowiedzi . Przeglądając oferty roto i fakro, doszedłem do wniosku, że roto są tańsi jeśli chodzi o "najtańsze okna". A poza tym wiem , że zawsze mozna u sprzedawcy niemarketowego wynegocjować upust nawet o 25 %. suma - sumarum wychodzi, że płacę duzo mniej a mam okna lepsze od najtańszych. Chyba kupię Fakro. Po opiniach czytanych na forum wiem już, że ważne oprócz samych okien jest sposób montażu oraz wentylacja poddasza i ogrzewanie. JEŚLI SIĘ MYLĘ PROSZĘ O PODPOWIEDZI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 09.02.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 Mam Fakro i miałem lekki problem z klamkami, lekko zaśniedziały. Reklamacja została uwzględniona - wymieniono bezproblemowo wszystkie, nawet te do których miałęm wątpliwości czy nie wystarczy ich czymś przetrzeć. Co do OKPOLA. Jakie są - nie wiem, ale przy poszukiwaniu okien otarłem się o nie. Facet wykazywał mi, że są dużo tańsze ale porównywał jakiś goły model. W efekcie poczułem się jakbym rozmawiał z idiotą który powtarza zakuty wierszyk. Może i okno jest OK za to sprzedawca był odstraszający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts