Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

okna połaciowe - jakiej firmy wybrać?

Recommended Posts

Ja mieszkam 10 miesięcy w nowym domku i jak na razie jestem bardzo zadowolona z Veluxa.Polecam!

Odradzam natomiast kupowanie okien w hipermarketach oraz Fakro.Mój mąż

rozmawiał z dyrektorem Veluxa ,który właśnie mówił mu o oknach robionych "pod hipermarkety" .Wiem,że ktoś ze znajomych skarżył się na Fakro,ale o co chodziło niestety nie pamiętam.

hej

Ja mieszkam 10 miesięcy w nowym domku i jak na razie jestem bardzo zadowolona z Veluxa.Polecam!

Odradzam natomiast kupowanie okien w hipermarketach oraz Fakro.Mój mąż

rozmawiał z dyrektorem Veluxa ,który właśnie mówił mu o oknach robionych "pod hipermarkety" .Wiem,że ktoś ze znajomych skarżył się na Fakro,ale o co chodziło niestety nie pamiętam.

hej

Po pierwsze, rozmowa z dyrektorem z Veluxa o oknach innych niż Velux nie ma sensu - to chyba oczywiste.

Po drugie (w temacie Fakro) każdy ma jakieś tam problemy i jednostkowe przypadki jakichś tam osób nie świadczą o produkcie.

Ten wątek nie ma sensu, bo temat poruszany wielokrotnie i każdy chwali to co ma.

Jak chcesz dobre okna to rzuć monetą: Velux bądź Fakro.

Jak chcesz tańsze i w miarę dobre to Roto.

Jak chcesz tanie to marketowe.

Jest jeszcze Okpol, co może warto by zbadać.

Dzieki za podpowiedzi :-). Przeglądając oferty roto i fakro, doszedłem do wniosku, że roto są tańsi jeśli chodzi o "najtańsze okna". A poza tym wiem , że zawsze mozna u sprzedawcy niemarketowego wynegocjować upust nawet o 25 %. suma - sumarum wychodzi, że płacę duzo mniej a mam okna lepsze od najtańszych. Chyba kupię Fakro. Po opiniach czytanych na forum wiem już, że ważne oprócz samych okien jest sposób montażu oraz wentylacja poddasza i ogrzewanie. JEŚLI SIĘ MYLĘ PROSZĘ O PODPOWIEDZI.

Mam Fakro i miałem lekki problem z klamkami, lekko zaśniedziały. Reklamacja została uwzględniona - wymieniono bezproblemowo wszystkie, nawet te do których miałęm wątpliwości czy nie wystarczy ich czymś przetrzeć.

Co do OKPOLA. Jakie są - nie wiem, ale przy poszukiwaniu okien otarłem się o nie. Facet wykazywał mi, że są dużo tańsze ale porównywał jakiś goły model. W efekcie poczułem się jakbym rozmawiał z idiotą który powtarza zakuty wierszyk. Może i okno jest OK za to sprzedawca był odstraszający.