NatkaB 08.02.2006 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Po drugim sezonie ogrzewania wygląda to nieciekawie Może macie jakieś sposoby na te smugi? Półki u mnie odpadają - rozważałam, ale kompletnie nie pasują. Malowanie co rok jest uciążliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 08.02.2006 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Nad grzejnikiem musi być coś co skieruje strumień powietrza na pokój. Inaczej zawsze będą smugi. Jeśli nie chcesz półek a grzejnik wisi na ścianie to może uda ci się dostać w sklepie dla plastyków elegancki arkusz przezroczystej grubej folii. Widziałam taki patent jako zabezpieczenie ściany wokół przełączników. Albo może nad grzejnikiem duża fotografia w antyramie lub plakat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 08.02.2006 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Natko,może obuduj kaloryfery, albo zamontuj parapety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 08.02.2006 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Natko, może obuduj kaloryfery, albo zamontuj parapety? niestety obudowa odpada, a grzejniki nie są pod oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 08.02.2006 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Albo może nad grzejnikiem duża fotografia w antyramie lub plakat obrazy przyszły mi na myśl, ale te smugi są najgorsze tuż przy grzejnikach - obrazy byłyby za nisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anka76 08.02.2006 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Natko, może obuduj kaloryfery, albo zamontuj parapety? To nie jest dobre wyjście bo po co kaloryfery jeśli mają być obudowane? To tak jakbyś zamknęła je w szafce, kiedyś tak robiono - sama miałam schowane pod parapetami. Różnice odczuliśmy po wyjęciu ich na zewnątrz - kilka stopni wyższa temperatura w mieszkaniu. W nowym domu mam ten sam problem ze smugami. Już zastanawiałam się nad panelami na ścianie za grzejnikiem lub pomalowaniu ścian w jakieś pasy lub podobne esy floresy tyle że ciemniejsze. Jestem w kropce bo wygląda to naprawde nieciekawie. Może ktoś ma pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 08.02.2006 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Natko, może obuduj kaloryfery, albo zamontuj parapety? niestety obudowa odpada, a grzejniki nie są pod oknami Ja też mam któryś z kaloryferów nie pod oknem, a nad nim mam zamontowany parapet. Myślisz, że u Ciebie nie będzie dobrze wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 08.02.2006 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2006 Ja też mam któryś z kaloryferów nie pod oknem, a nad nim mam zamontowany parapet. Myślisz, że u Ciebie nie będzie dobrze wyglądać? dwa grzejniki, nad ktorym smugi sa najbardziej widoczne są w salonie - żadna półka ani parapet (myslalam nawet o czyms z kamienia..) - nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 09.02.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 No to zostaje przezroczysty arkusz eleganckiego szkła lub folii plastycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 09.02.2006 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 No to zostaje przezroczysty arkusz eleganckiego szkła lub folii plastycznej. i ten arkusz - ten-tego-tam - na ścianę nad grzejnikiem? hmmmmm może wyglądać nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 09.02.2006 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2006 też mam 2 grzejniki w salonie nie pod oknami. Na ścianach wisza obrazy, co kompletnie nie przeszkadza w brudzeniu się sufitów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna.k 13.02.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2006 proponuje pomalowac ferba K-81 ( Cap Arreghiani) farbe można zmywac kiedy się podoba nawet ostrym zmywakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr1. 20.06.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Też mam ten sam problem ze smugami nad grzejnikiem. Wszędzie piszą, że najlepszym sposobem na to jest zamontowanie na tym grzejnikiem jakiejś półki lub parapetu. Chciałbym to rozwiazanie zobaczyć na zdjęciach ale niestety nigdzie na takie zdjęcie nie natrafiłem. Nawet wujek Google nie pomaga. Może ktoś mi pomoże? Mimo wszystko myślę, że dobrym sposobem na to bedzie przykręcenie grzejnika by nie dawał tyle ciepła. Ale coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 20.06.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Nietrudno sobie wyobrazić półkę nad grzejnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr1. 20.06.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Niby nie trudno ale w mojej wyobraźni półka zamontowana tak nisko wygląda jakoś tak dziwacznie. W tym załaczonym zdjęciu wyglada to dość dobrze ale u mnie gdy grzejnik jest zamontowany na środku korytarza czyli w miejscu o dużym nasileniu ruchu to na tak zamontowaną półkę raczej bym już nic nie postawił - ewentualnie rzeczy nie tłukące się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 20.06.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Doskonale że grzejnik wisi w korytarzu,nad półka możesz powiesić lustro,a półka będzie jego przedłużeniem.Nic tam nie musisz stawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr1. 20.06.2012 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Też myślałem aby nad tą półką coś powiesić. Wtedy będzie tak kompletnie Fajnie by było aby rama lustra lub obrazu była w kolorze tej półki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 20.06.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Też myślałem aby nad tą półką coś powiesić. Wtedy będzie tak kompletnie Fajnie by było aby rama lustra lub obrazu była w kolorze tej półki Zamów u szklarza czy stolarza lustro na szerokość grzejnika z odpowiedniej głębokości półką i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 20.06.2012 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Nie zapodałeś foty i trudno się domyślić jak to akurat u Ciebie wygląda,ale np zamiast półki nad grzejnikiem też może być taka szafka na klucze czy inne rzeczy,które porzuca się często w korytarzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr1. 20.06.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Piszę z pracy ale jak będę w domu to postaram się zrobic zdjęcie i tu zamieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts