rencia 20.04.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Witamy, czy ktoś może mi powiedzieć jak długo robił geodeta mapę syt-wys do projektu, bo Nasz z polecenia, ręczyło za niego kilka osób robi już trzeci miesiąc ....mimo ponagleń, nadal czekamy na termin po Swiętach, miało być po Wielkanocnych..... pozdrawiamy i życzymy sukcesów budowlanych Witam!!! Mapa pod projekt - najszybszy termin dwa tygodnie - do miesiąca czasu. W tej chwili jest straszny nawał robót dlatego geodeci spóźniają się z terminami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naramowicze 20.04.2007 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Witamy i dziękujemy wszystkim za informacje, rozmowa miała miejsce 12.02.07r., geodeta pracuje w Urzedzie Wojewódzkim, pech na starcie inwestycji, mam nadzieję, że dalej będzie lżej. Pozdrawiamy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 20.04.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Kto poznaje?????? Taki mam widoczek z budowy - troszkę zzoomowany http://images20.fotosik.pl/247/7018bf290b583cefmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 20.04.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Firma Betard wykołowała swoich klientów. Zarząd zabronił realizowania zamówień dla klientów z własnym transportem. WRRR I znowu nie mam materiałów na ściany.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 20.04.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 a u nas fundamenty zalane w czwartek wieczor, w sobote izolacja i dalej. Oby tylko obiecane pustaki dowiezli na ten wtorek... Z gorszych wiesci t jesli nie macie jeszcze dachowki to kiepsko wyglada mozliwosc kupna jakiejkolwiek nawet noname - ja z tego wszystkiego dalem sobie spokoj i postanwilismy pokryc blachodachowka za namowa gorali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krakus73 20.04.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Ktos wie moze jak sa otwarte te targi na Klimeckiego?? Bo tez bym sie wybral ale nie mam zamiaru "pocalowac klamki" A moze ktos z Was byl juz na nich?? Warto sie wybrac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek i Jola 20.04.2007 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 wydaje mi sie ze na zdjeciu renci jest kosciół w naramie.ale moze sie myle......... teraz wszystkie dzialki i tereny kojarza mi sie z naramą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naramowicze 21.04.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Rencia, a to widok z naszej działki, chyba będziemy niedalekimi sasiadami, jeśli uporamy się z geodetą.Pozdrawiamy wszystkichhttp://images21.fotosik.pl/199/f234b2e5999cb87bm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajacy 21.04.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Witamy wszystkich !!!!Chcielibyśmy zgłosić swój akces do grupy krakowskiej. Właśnie jesteśmy na etapie składania pozwolenia na budowę, a pragniemy wybudować nasz domek na działce w Koźmicach Wielkich. Nasz działeczka znajduje się tuż oboka stacji benzynowej i wywtórni okien (dawne kółko rolnicze).Jeżeli kotś z was buduje w okolicy prosimy o kontakt, w celu wymiany doświadczeń związanych z materiałami, składami bud., ekipami itp. Pozdrawiamy Jacek Kasia i Ola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 21.04.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Naramowicze, aleście pojechali z tą fotką, aż mi ekranu brakło Wklejcie zamiast tamtej, tę: http://img182.imageshack.us/img182/858/narama2cb0.jpg http://img182.imageshack.us/img182/858/narama2cb0.jpg wtedy strona wróci do normy A co do "uporania się" z geodetą... Rencia jest geodetką. Może do Niej uderzycie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naramowicze 21.04.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 to nasze pierwsze doświadczenia graficzne, no cóż liczyliśmy, że to sprawi, iż znajdziemy się na forumowej mapce, a tu nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 21.04.2007 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Aaa, chcieliście tym zwabić ZbyszkaP? Wystarczy do niego napisać P.W., można też przesłać fotkę działki, albo projektu domu i Zbyszek zawsze wstawia do swojej mapki Póki co, zróbcie tak: w Waszym poście z za dużym zdjęciem jest po prawej stronie na górze okienka przycisk "zmień". Otworzy Wam się tekst, który w ten post wpisaliście. I tam zamiast adresu Waszego olbrzyma, wpiszcie adres zdjęcia, który Wam podałam. I wtedy strona się naprawi. Chyba niepotrzebna jest tu pomoc moderatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 21.04.2007 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Witam. Dawno sie nie odzywalam, bo i nic sie nie dzialo... Ale wreszcie dostalam mapki syt - wys. po 2, 5 miesiecznym oczekiwaniu i ponaglaniu pana geodety , ktorego jak widze, zna wiecej osob na tym forum (pozdrowienia dla Jacka i Joli ). 4 mapki za 700 zl... Duzo to czy malo? Bo wg mnie to mapek malo, kasy duzo... Teraz szukam jakiegos architekta do adaptacji projektu, zastanawiam sie nad A-projektem z Dobrego Pasterza, tylko nie wiem, czy znowu nie bedzie tak jak z panem geodeta. W ogole sie zastanawiam, czy uda mi sie w tym roku dostac pnb, mam klopoty z ksiegami wieczystymi w urzedzie w slomnikach, panie tam pracujace to chyba jakies znajome mojego pana geodety, bo tempo maja...ze.....wziuuuu ponad 3 miesiace nanosza zmiany zwiazane z podzialem dzialki, wiec nadal nie moge stac sie jej pelnoprawna wlascicielka Ale co tam.... Wiosna idzie..... Znalazlam fajny pomysl na moja lazienke... I na schody.... I na kuchnie.... TYLKO KIEDY BEDE MOGLA ZACZAC WPROWADZAC TE POMYSLY W ZYCIE??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 21.04.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Naramowicze Czy wy nie budujecie się niedaleko nas ???? Określcie gdzie dokładnie jest wasza budowa???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKrzysiek 21.04.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Witamy wszystkich !!!! Chcielibyśmy zgłosić swój akces do grupy krakowskiej. Właśnie jesteśmy na etapie składania pozwolenia na budowę, a pragniemy wybudować nasz domek na działce w Koźmicach Wielkich. Jeżeli kotś z was buduje w okolicy prosimy o kontakt, w celu wymiany doświadczeń związanych z materiałami, składami bud., ekipami itp. Pozdrawiamy Jacek Kasia i Ola. Witajcie - Koźmice Wielkie to chyba pod Wieliczką - w zakresie wymiany doświadczeń z bliższymi sąsiadami polecem Grupę Wielicką. Kiedyś w Koźmicach szukałem działki - była super widokowa i super dzuża, nawet z małym stawem, ale ... również z wpisem komorniczym. Pozwolenie w Wieliczce powinno być szybkie i sprawne - jeśli oczywiście nie macie terenów górniczych, osuwiskowych czy archeologicznych ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
montez 22.04.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Witamy wszystkich, reprezentacja południowego-zachodu czyli Skawina zgłasza chęć przystąpienia do klubu krakowskiego. Jesteśmy w drodze do pozwolenia na budowę. Projekt Sosenka z Horyzontu. Przeglądając ostatnie posty postanowiliśmy zaprezentować nasz widok z działki http://img153.imageshack.us/img153/6719/s7000006st0.jpg Pozdrowienia dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BungoI 22.04.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Hej, grupa szukam miejsca gdzie mogłabym zobaczyć alive dachówki PRODACH. Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemi 22.04.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Nie wiem czy mi się uda, ale mój domek na razie jest w tej formie http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=74cea89590a82a45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 23.04.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Sorki że się nie odzywałem odnośnie tych targów ale musiałem wybyć z Krk i teraz pisze z 64°40' N 24°28' E Moim zdaniem to targi w piątek o 14 sprawiały wrażenie marniutkich. Nie wypowiadam się o wszystkich stoiskach ale starałem się porozmawiać z osobami zajmującymi się wentylacją i kominkami. Co do kominków to jeden pan w namiocie stwierdził że kominek tak naprawde to nie potrzebuje powietrza z zewnątrz. Jedynie przez pierwsze 5 minut ma większe zapotrzebowanie a potem to wystarczy dziurka od klucza Hmmmm .... Pani sprzedająca reku MISTRAL gubiła się przy pojęciu GWC a juz o dodatkowym wentylatorze pokonującym opór złoża to nie słyszała. Proponowała mi do domu centralkę MISTRAL 650 ( nawet się nie zapytała o kubaturę ) Pan z rekuperatory.pl nic nie wiedział o konkurencji z krakowskiej firmy ASK ( reku RenoVent ). Zaskoczyła go informacja że ten reku sam reguluje obroty aby utrzymać stały przepływ. Heh moi mili, i jak tu sobie zrobić bardziej skomplikowaną instalację z kominkiem, rekuperatorem,gwc , okapem kuchennym jeżeli spece wydają się nie być specami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 23.04.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Naramowicze, To wygląda jak grunty wsi Owczary! Rencia buduje po lewej stronie widoku z Waszej działki. To tylko rzut beretem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts