franzkru 11.04.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 I jest RADOŚĆ. We wtorek będe mieć pozwolenie na budowę!!! Jaka tam radość. Siąść i płakać trzeba Dopiero się zaczną problemy .... Ale gratuluję !! Czemu mam płakać ? Nie należe do osób które sie załamują a jak coś to "trza lać i patrzyć czy równo puchnie" Teraz musze materiały zacząc kupować.. Zadam głupie pytanie: ma ktoś namiary na jakieś przyzwoite składy budowlane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbysioR 11.04.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 I jest RADOŚĆ. We wtorek będe mieć pozwolenie na budowę!!! Wniosek był złożony 9 marca wiec minał raptem miesiac (gdyby nie braki to juz 3 kwietnia było by gotowe). Jeszcze tylko 2 tygodnie uprawomocnienia i zaczynam budowę.. tzn zaczynam 15 maja A u mnie też Radość: Dzisiaj po blisko 11miesięcznej batalii podpinają mi licznik i będę miał wlasny prąd !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 11.04.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2008 I jest RADOŚĆ. We wtorek będe mieć pozwolenie na budowę!!! Wniosek był złożony 9 marca wiec minał raptem miesiac (gdyby nie braki to juz 3 kwietnia było by gotowe). Jeszcze tylko 2 tygodnie uprawomocnienia i zaczynam budowę.. tzn zaczynam 15 maja A u mnie też Radość: Dzisiaj po blisko 11miesięcznej batalii podpinają mi licznik i będę miał wlasny prąd !! u mnie z prądem obyło się bez zbędnych nerwów, we wrześniu 2007 podpisałem umowę przyłączeniową, w styczniu się skapnąłem że trzeba projekt na linię zalicznikową i pozwolenie na budowę tego ustrojstwa (to tylko we Wieliczce jest możliwe) i wczoraj podpisałem umowę na dostawę więc w najbliższym czasie mają założyć licznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 13.04.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Witajciemuszę przed posadowieniem budynku wymienić grunt na 200m2 ponad 1,5 metra w głąb. Poszukuję wykonawcy, który wykonuje tego rodzaju prace a najbardziej chodzi mi o zagęszczanie nowego gruntu. Jeżeli ktos ma namiary na wykonawcę, który zrobi to (zagęszczenie) zgodnie ze sztuką to bardzo proszę o namiary. Serdecznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 13.04.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 I jest RADOŚĆ. We wtorek będe mieć pozwolenie na budowę!!! Wniosek był złożony 9 marca wiec minał raptem miesiac (gdyby nie braki to juz 3 kwietnia było by gotowe). Jeszcze tylko 2 tygodnie uprawomocnienia i zaczynam budowę.. tzn zaczynam 15 maja A u mnie też Radość: Dzisiaj po blisko 11miesięcznej batalii podpinają mi licznik i będę miał wlasny prąd !! To gratulacje!! Ja dopiero zacznę kombinować z prądem pewnie za jakiś tydzień a że zaczynam w połowie maja wiec nie zdaze za duzo zrobic. Pozostaje mi albo pozyczyc prad od sasiadow albo kupic agregat (i raczej to drugie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 13.04.2008 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Witam grupę krakowską!! Kochani, mam pytanie - czy ktoś z was wie- gdzie w Krakowie lub okolicach jest producent kafli piecowych? W firmie wrocławskiej zajmującej się montażem i sprzedażą tych kafli powiedziano mi, ze to są kafle z Krakowa. Bardzo bym chciała dotrzeć do producenta i jego cen. Dziękuję za ewentualną pomoc i pozdrawiam serdecznie Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Grzegorz 13.04.2008 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Witaj Natalio, Znalazłam coś takiego http://company.yellowpages.pl/Polska/malopolskie/Krakow/90495/index.html lub stronka tej firmy http://www.kafelart.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Markoebelo 13.04.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Witam, Czy ma ktoś namiary na osobę z uprawnieniami do wykonania projektu rozbudowy sieci energetycznej i lini zalicznikowej. Poszukuję osoby która poprowadzi ten temat do momentu otrzymania pozwolenia na budowę lini energet. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baileys 13.04.2008 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 witam, jako, za ja dopiero zaczynam, moze mi ktos powiedziec ile, w przyblizeniu czeka sie na pozwolenie na budowe w Krakowie, dz. Podgorze. slyszlam niedawno plotki, ze 2.5-3 lata no i skrzydla mi opadaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 13.04.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 witam, jako, za ja dopiero zaczynam, moze mi ktos powiedziec ile, w przyblizeniu czeka sie na pozwolenie na budowe w Krakowie, dz. Podgorze. slyszlam niedawno plotki, ze 2.5-3 lata no i skrzydla mi opadaja Roznie, ale relatywnie dlugo. Z naszego doswiadczenia Wztka 13 mcy, podobno bylo to szybko, teraz zbieramy reszte papierkologii na PnB. Jesli masz Wztke to ponad polowa sukcesu za Toba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baileys 13.04.2008 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Roznie, ale relatywnie dlugo. Z naszego doswiadczenia Wztka 13 mcy, podobno bylo to szybko, teraz zbieramy reszte papierkologii na PnB. Jesli masz Wztke to ponad polowa sukcesu za Toba. nie mam WZ i stoje przed dylematem: -przebudowac dom (glownie dach i gorne pietro) tak jak chce czyli jak sobie wymarzylam ale czekac 3 lata na rozpoczecie robot albo - zrobic zmiany tzw kosmetyczne, ktore wymagaja jedynie zgloszenia na nie PnB ale zrezygnowac z domku moich marzen...(przynajmniej z zewnatrz) mam jeszcze jedno alternatywne rozwiazanie: sprzedac to co mam i kupic mniejszy dom ale o nowoczesnej bryle. problem: szkoda mi obecnej lokalizacji: cicha, spokojna, zielona okolica, 11km do Rynku a stac by mnie bylo na don poza Krakowem - 20km od granicy miasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymon_J 14.04.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 witam, jako, za ja dopiero zaczynam, moze mi ktos powiedziec ile, w przyblizeniu czeka sie na pozwolenie na budowe w Krakowie, dz. Podgorze. slyszlam niedawno plotki, ze 2.5-3 lata no i skrzydla mi opadaja To dalej sluchaj plotek zamiast sie dowiadywac... Juz pisalem z 2 strony wczesniej - pozwolenie na budowe do max. 60 dni od zlozenia kompletnego wniosku. Termin zapisany w Kodeksie Postepowania Administracyjnego. Z WZ-tka czeka sie faktycznie dluzej - informacje o terminie ok. rocznym mysle ze sa zgodne z prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mafimata 14.04.2008 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 witam, jako, za ja dopiero zaczynam, moze mi ktos powiedziec ile, w przyblizeniu czeka sie na pozwolenie na budowe w Krakowie, dz. Podgorze. slyszlam niedawno plotki, ze 2.5-3 lata no i skrzydla mi opadaja To dalej sluchaj plotek zamiast sie dowiadywac... Juz pisalem z 2 strony wczesniej - pozwolenie na budowe do max. 60 dni od zlozenia kompletnego wniosku. Termin zapisany w Kodeksie Postepowania Administracyjnego. Z WZ-tka czeka sie faktycznie dluzej - informacje o terminie ok. rocznym mysle ze sa zgodne z prawda. zgadza się u mnie wiosną 2007 trwało to 43 dni, bylismy w szoku pozytywnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 14.04.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Moi drodzy,mam 2 prośby: potrzebuję namiarów na1) geodetę do wytyczenia działki tuż za Krakowem!! 2) kogoś "studniarza", do wykonania studni (a ściślej: pompy-abisynki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mafimata 14.04.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Moi drodzy, mam 2 prośby: potrzebuję namiarów na 1) geodetę do wytyczenia działki tuż za Krakowem!! 2) kogoś "studniarza", do wykonania studni (a ściślej: pompy-abisynki) polecam geodetę - b. solidny - p. Bogusław tel. 607 79 62 94 ze studnią nie ma doświadczeń pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja W. 14.04.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 A miał ktoś do czynienia z panem Małeckim z Wieliczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 15.04.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witajcie muszę przed posadowieniem budynku wymienić grunt na 200m2 ponad 1,5 metra w głąb. Poszukuję wykonawcy, który wykonuje tego rodzaju prace a najbardziej chodzi mi o zagęszczanie nowego gruntu. Jeżeli ktos ma namiary na wykonawcę, który zrobi to (zagęszczenie) zgodnie ze sztuką to bardzo proszę o namiary. Serdecznie dziękuję Please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irviers 15.04.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witam! Jestem przedstawicielem rodziny tzw córką . Dołączamy do grupy Krakowskiej. Obecnie mieszkamy w mieszkaniu w Krk ale wlasnie konczymy dom 80 km dalej a dokladnie w Rabie Wyżnej Mam nadzieję ze bedziemy mogli skorzystac z rad bardziej doświadczonych od nas ! Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 15.04.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Witam Możecie mi polecić jakiegoś dobrego i taniego kosztorysanta z Krakowa lub okolic ? Czy ktoś z was robił dokładny kosztorys i ile za to płaciliście ? Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frantz 16.04.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Witam,Ponawiam prośbę o namiary na sprawdzoną ekipę od kominków.Czy naprawdę nikt nie jest zadowolony z firmy, która montowała mu kominek? Jeżeli tak - to podajcie proszę choć nazwę.Z góry dziękuję (już trzeci raz, bo trzeci raz prosze o namiar) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts