Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ile Wam weszło piasku do budowy stanu surowego? u mnie nie skonczyli parteru a juz wyrobili 10 m3 :/ a pustak 38 p+w wiec nie ma pionowych fug:/

Wapna jedna paleta juz poszla :/

Czy ktos z Was ma brazowa dachowke? zastanawiam sie jaki kolor klinkieru wybrac na kominy ... moze podeslecie swoje zdjecia?:)

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy ktos z Was ma brazowa dachowke? zastanawiam sie jaki kolor klinkieru wybrac na kominy ... moze podeslecie swoje zdjecia?:)

U mnie na dachu brązowa dachówka - kominy z klinkieru - szukam fot ...

- proszę :

http://lh4.ggpht.com/_bGKXksIKvGY/ScFDKo347pI/AAAAAAAAAmE/P631s5hmdBc/s720/PICT5943_1.jpg

Witam mile krakowskie forum :D

Znalazlam fajna dzialke w Michalowicach, ale trzebaby ciagnac do niej media ok. 350 m. :o Mam w zw. z tym pytanie, jak wyglada struktura kosztow 'ciagniecia mediow', za co/komu i ile sie placi, oczywiscie chodzi mi o orientacyjne koszty.

Chcialabym byc przygotowana na walke o odpowiedni upust ceny dzialki. Kilku wlascicieli dzialek wzdluz drogi jest 'chetnych' do wspoludzialu, ale wiadomo, ze nie mozna na tym do konca polegac.

Jesli bylo juz o tym na krakowskim forum, blagam o link, nie wiem jak przewertuje ponad 400 stron.

Dziekuje!

Sylwia.

Hej,

Jestem nju:). Witam wszystkich forumowiczów. Buduję w Krakowie na Starym Bieżanowie, na jesień ekipa wylała fundamenty bez płyty, po świętach startują z resztą. Przeglądnęłam forum w poszukiwaniu cen pompy ciepła - niestety poddałam się przy trzysta-pięćdziesiątej-którejś stronie (znalazłam mało) tym bardziej że to już ceny średnio aktualne.... Czy ktoś może sprawdzał ostatnio? Dostałam wycenę: 70 tysi z pompą, wykopkami i ogrzewaniem podłogowym (pow 190 m2) co Wy na to? dużo?

pozdrawiam

Hej też będziemy ruszać w starym Bieżanowie z budową na wiosnę :)

Będziemy sąsiadami ;]

Witam "Świeżaków" na starym Bieżanowie. Mój dom stoi tu zamieszkany od 2002 roku i jedno jest pewne - Bieżanów is the best!

No jasne :) też bardzo lubię stary Bieżanów :))

U mnie na dachu brązowa dachówka - kominy z klinkieru - szukam fot ...

- proszę :

http://lh4.ggpht.com/_bGKXksIKvGY/ScFDKo347pI/AAAAAAAAAmE/P631s5hmdBc/s720/PICT5943_1.jpg

Przepiekny dom i przepiekne kolory...ach, marzenie.

Polecam "cosmo" z Winenrbergera - ja mam i wszyscy mówią, że kominy są piękne :wink: . Zdjęcie mogę podesłać na priv

Zgadzam się co do kosmo też tą wybrałam dachówkę mam rubin 13 kasztan :)

Witam mile krakowskie forum :D

Znalazlam fajna dzialke w Michalowicach, ale trzebaby ciagnac do niej media ok. 350 m. :o Mam w zw. z tym pytanie, jak wyglada struktura kosztow 'ciagniecia mediow', za co/komu i ile sie placi, oczywiscie chodzi mi o orientacyjne koszty.

Chcialabym byc przygotowana na walke o odpowiedni upust ceny dzialki. Kilku wlascicieli dzialek wzdluz drogi jest 'chetnych' do wspoludzialu, ale wiadomo, ze nie mozna na tym do konca polegac.

Jesli bylo juz o tym na krakowskim forum, blagam o link, nie wiem jak przewertuje ponad 400 stron.

Dziekuje!

Sylwia.

Witam!

Proponuję wziąć pod pachę mapkę i przejść się do branż z tym pytaniem!

Określą mniej więcej co i za ile.

Pozdrawiam

witam,

Może ktoś polecić jakiegoś kierownika budowy?? Jeżeli nikt nie zna ,może ktoś wie gdzie oni "siedzą" , skąd takiego wytrzasnąć - wszak chyba nie jest tak iż budujący z ust do ust przekazują sobie tzw "namiary" na specjaliste.

Robota - Myślenice.

Dzięki

Może tam zadzwonić:

Małopolska Okręgowa Izba Inżynierów Budownictwa w Krakowie

My też mamy brązową dachówkę. Nie pamiętam nazwy klinkieru na kominy, bo to już trochę czasu minęło, ale wygląda tak:

http://pf.labfoto.pl/photos/p/f/8/f80fa46ab3b45de78caa524825869060-1687866.jpg

Polecam "cosmo" z Winenrbergera - ja mam i wszyscy mówią, że kominy są piękne :wink: . Zdjęcie mogę podesłać na priv

Zgadzam się co do kosmo też tą wybrałam dachówkę mam rubin 13 kasztan :)

Ja też mam cosmo. A dachówkę mam MH brązową.

Hej też będziemy ruszać w starym Bieżanowie z budową na wiosnę :)

Będziemy sąsiadami ;]

Witam "Świeżaków" na starym Bieżanowie. Mój dom stoi tu zamieszkany od 2002 roku i jedno jest pewne - Bieżanów is the best!

Witak Krzysiu!!, co ty znowu dom budujesz????. Ten już za mały :o :lol: czy żonie się znudził :p 8) :wink: