Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jest wrocławska, jest warszawska - może w Małopolsce też się paru chętnych znajdzie. Hop,hop - Małopolanie - jest tam kto ?

Po 8 miesiacach szukania znalazlam ladna dzialke w Zabierzowie w okolicy Lesnej Polany. Jestem niepokojaco bliska decyzji na 'tak'. I boje sie tej wielkiej decyzji. Dzialka drogo wychodzi, niestety, bo az 20 arow, w tym tylko 8 budowlanych. Bylam gotowa wydac ok. 250 tys. zl, a tu wiecej jest :o I W zw. z tym decyzja robi sie jeszcze trudniejsza do podjecia!!!

Jeszcze bardziej sie denerwuje...

Zabierzowianie!!! Jak tam sie zyje mieszka mieszczuchowi?? Jestem potwornym mieszczuchem, uwielbiam las, to prawda (dzialka pod SAMYM lasem) ale boje sie odleglosci od Krakowa, no i klimatow malej miesciny, gdzie jest tramwaj????....HELP! Czy dzieci beda mialy kolegow, ja cale dziecinstwo spedzilam na osiedlach, 'pod blokiem' tzw. z setkia dzieciakow... Jak by tu bylo ze szkola?

Oczekuje wsparcia,

I za nie juz teraz dziekuje,

Sylwia.

Ja już częściowo Zabierzów, okolice Młyna, wiec mogę zachęcić od siebie:

Komunikacja do miasta - rewelacja - busy niemalże co kilka minut, do tego MPK, no i PKP - w 15 minut + 5 piechotą i jesteśmy na rynku - z Nowej Huty mogę pmażyć o takim wyniku

Dzieciaki, póki nie dorosną do liceum mogą Krakowa na oczy nie oglądać.

Przedszkole na miejscu, szkoła podstawowa - zdecydowanie nie jest to "wiejscka szkółka", tylko szkoła z 3 klasami na każdym roczniku, funkcjonuje bardzo dobrze - wiem, bo żonaka tam od roku pracuje z maluchami, do tego gimnazjum, szkoła językowa z dobrą opinią, hala sportowa, nowiutka pływalnia do którek koledzy moi z Krakowa dojeżdżają popływać w przyzwoitych warunkach, fantastyczna okolica do rekreacji, wędrówek, jazdy na rowerze, jazdy konnej (polecam stadnine nad kościołem dla dzieciaków i strszych). Wyjazd do Krakowa staje sie przykrym obowiązkiem (przynajmniej narazie dla mnie).

Co do kolegów i koleżanek dla maluchów, to coż - sam sie na wsi wychowałem i różnica tylko taka, że zamiast na betonie przed blokiem buszowaliśmy z kompanią po krzakach i łąkach.

Tak więc, jeżeli tylko Cię stać to kupuj i ciesz się z najfajniejszego miejsca do mieszkania w okolicach Krakowa

Jest wrocławska, jest warszawska - może w Małopolsce też się paru chętnych znajdzie. Hop,hop - Małopolanie - jest tam kto ?

Po 8 miesiacach szukania znalazlam ladna dzialke w Zabierzowie w okolicy Lesnej Polany. Jestem niepokojaco bliska decyzji na 'tak'. I boje sie tej wielkiej decyzji. Dzialka drogo wychodzi, niestety, bo az 20 arow, w tym tylko 8 budowlanych. Bylam gotowa wydac ok. 250 tys. zl, a tu wiecej jest :o I W zw. z tym decyzja robi sie jeszcze trudniejsza do podjecia!!!

Jeszcze bardziej sie denerwuje...

Zabierzowianie!!! Jak tam sie zyje mieszka mieszczuchowi?? Jestem potwornym mieszczuchem, uwielbiam las, to prawda (dzialka pod SAMYM lasem) ale boje sie odleglosci od Krakowa, no i klimatow malej miesciny, gdzie jest tramwaj????....HELP! Czy dzieci beda mialy kolegow, ja cale dziecinstwo spedzilam na osiedlach, 'pod blokiem' tzw. z setkia dzieciakow... Jak by tu bylo ze szkola?

Oczekuje wsparcia,

I za nie juz teraz dziekuje,

Sylwia.

Ja już częściowo Zabierzów, okolice Młyna, wiec mogę zachęcić od siebie:

Komunikacja do miasta - rewelacja - busy niemalże co kilka minut, do tego MPK, no i PKP - w 15 minut + 5 piechotą i jesteśmy na rynku - z Nowej Huty mogę pmażyć o takim wyniku

Dzieciaki, póki nie dorosną do liceum mogą Krakowa na oczy nie oglądać.

Przedszkole na miejscu, szkoła podstawowa - zdecydowanie nie jest to "wiejscka szkółka", tylko szkoła z 3 klasami na każdym roczniku, funkcjonuje bardzo dobrze - wiem, bo żonaka tam od roku pracuje z maluchami, do tego gimnazjum, szkoła językowa z dobrą opinią, hala sportowa, nowiutka pływalnia do którek koledzy moi z Krakowa dojeżdżają popływać w przyzwoitych warunkach, fantastyczna okolica do rekreacji, wędrówek, jazdy na rowerze, jazdy konnej (polecam stadnine nad kościołem dla dzieciaków i strszych). Wyjazd do Krakowa staje sie przykrym obowiązkiem (przynajmniej narazie dla mnie).

Co do kolegów i koleżanek dla maluchów, to coż - sam sie na wsi wychowałem i różnica tylko taka, że zamiast na betonie przed blokiem buszowaliśmy z kompanią po krzakach i łąkach.

Tak więc, jeżeli tylko Cię stać to kupuj i ciesz się z najfajniejszego miejsca do mieszkania w okolicach Krakowa

Bardzo Ci dziekuje, przekonujaco piszesz :) Niestety, z tamtej dzialki z bolem serca zrezygnowalismy, bo bloga cisze lasu zaklocal szum autostrady (dzialka byla pod lasem, i tylko on oddzielal ja od Balic). Przy tych cenach naprawde nie chce zaklocen, no dobra, wiekszych zaklocen. Pewnie zawsze bedzie to 'cos' do zaakceptowania.

Ale z Zabierzowa nie zrezygnowalam absolutnie.

A Wy, Malopolanie, jak dlugo szukaliscie swojej dzialki? Zaczynam sie martwic, ze przekraczam powoli granice przyzwoitosci - szukam juz 8 miesiecy :roll:

A Wy, Malopolanie, jak dlugo szukaliscie swojej dzialki? Zaczynam sie martwic, ze przekraczam powoli granice przyzwoitosci - szukam juz 8 miesiecy :roll:

My szukaliśmy jakoś dobrze ponad rok i też już traciliśmy nadzieję. Ale warto było poczekać. :) Na pewno gdzieś czeka na Was ten kawałek ziemi, to pewnie tylko kwestia czasu, żeby na niego trafić. Powodzenia! :)

(...)

Ja szukałem 2 tygodnie - ale miałem szczęscie - bo znalazłem świeżutką działkę zaraz po podziale - w rejonie który mnie interesował - takoż jeszcze prawie nikt o niej nie wiedział .

No i było to ponad 4 lata temu ...

Hej też będziemy ruszać w starym Bieżanowie z budową na wiosnę :)

Będziemy sąsiadami ;]

Witam "Świeżaków" na starym Bieżanowie. Mój dom stoi tu zamieszkany od 2002 roku i jedno jest pewne - Bieżanów is the best!

Witak Krzysiu!!, co ty znowu dom budujesz????. Ten już za mały :o :lol: czy żonie się znudził :p 8) :wink:

Hello hello,

Piotrek - dom już stał się za mały (dzieci "trochę" urosły) i trochę się znudził (bardziej mnie niż żonie :lol: ). Zeszłej jesieni miałem takie zamysły coby trochę dobudować od zachodniej strony, ale kryzys :evil: mi zweryfikował plany, głównie ze strony finansowej. Więc ograniczę się do zrobienia zadaszenia nad tarasem i wreszcie ułożę kostkę na wjeździe. 8)