Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Niestety ,ani wpis KB ani projektanta nie pomogą - zmiana kubatury to zmiana istotna, nowe pozwolenie - to - oficjalnie :x

Ludzie tak robią ale się nie przyznają, ważne aby wysokość całkowia się nie zmieniła albo niewiele się zmieniła. :wink:

Witajcie,

poszukuję solidnej ekipy do remontu mieszkania w kamienicy. Do zrobienia full. Przebudowa ścian, wymiana podłogi, flizy w kuchni i łazience, malowanko.

Jakoś nie znajduję chętnych na tą robótkę:(

:cry:

Z góry dzięki za namiary.

:)

Pytałam "moich": Krzysztof Romanek 887 872 413 , ale mogliby się podjąć dopiero w jesieni (październik-listopad). Jeśli Ci to pasuje, to porozmawiaj z szefem ekipy i zaklep sobie termin.

a ja z innej beczki. CO można zrobić z sianem którego nie chce się na działce?

Najlepiej spalić.

Chociaż ja go położyłem w rogu działki i po roku nie ma po nim śladu. A było tego z 2-3m3.

nie mogę spalić bo to działka w mieście. Od razu jest straż miejska i dają mandaty :(

HEJ

Szybkie pytanko : chcę podnieść ścianę kolankową o 30 cm.Czy w tym wypadku wystarczy wpis kier.bud.do dziennika czy muszę biec do architekta,i on to wpisuje do projektu.

Nie pytaj na forum, tylko gadaj z kier-budem. On wie najlepiej ;)[/quot

Pytałem,pytałem.Powiedział że teraz to już za późno.Ale ja jestem jak niewierny Tomasz-lubię mieć potwierdzenie z różnych źródeł.Poza tym mam trochę utrudniony kontakt z KB-nie ma mnie w PL ,dlatego tez jak mam jakieś wątpliwości i pytania to zdaję się również na pomoc Szanownych Forumowiczów :D

budujesz zza granicy?

No....tak sie złożyło.Ktoś musi zarobic te pustaki,kominy,dachówki...itp,itp.

Mam dobrą ekipę,która wykonuje mi stan surowy (od fundamentów az po dach),korzystam z oferty jednego składu( z wyjątkiem dachówki)Tzn majstrowie sami sobie zamawiają towar,ojciec ich "pilnuje",w piątek dostaję przeskanowaną fakturę (porównuję ją z WZtkami) i przesyłam przelew.Oczywiście ceny na materiały mam ustalone wcześniej.Jak już "osiągnę "stan surowy to opiszę krok po kroku co mnie spotkało po drodze ,na kogo można liczyć a na kogo nie (mam na myśli składy budowlane,pomoc różnych przedst.techn,itd,itd).Ostatni raz byłem w PL kilka tyg.temu.Wtedy tylko były wylane ławy.A teraz ....widać na zdjęciach:)Zresztą chyba nie jestem tutaj sam który tak buduje.

.Poza tym mam trochę utrudniony kontakt z KB-nie ma mnie w PL :D

Witaj w klubie "emigrantów" :)

Polski,jestem ciekaw jak Ty sobie radzisz?Moze masz to lepiej wszystko zorganizowane?Jezeli tak to opisz na PRIV

Ja miałem i w sumie nadal mam jedną ekipe budowlaną która sama wszystko robiła Załatwiałem wszystko telefonicznie Ekipa zaufana i to "majster" wymyślał różne ciekawe propozycje jak coś zmienić czy poprawić

Przy ocieplaniu domu powiedzialem zeby to on zrobil jakieś ładne obwódki w okół okien i nad łukami Jak zobaczyłem zdjęcia któe mi własnie majster przesłał to szczena mi opadła Nie wiem jak wam ale mi sie strasznie podoba :)

Stronka do :mojej: ekipy http://www.mosk-bud.za.pl/#15

Dopisuję się do klubu. ZAGRANICZNYCH

Witaj mozna wiedzieć gdzie jesteście na emigracji ?? :)

ja Włochy http://images2.fotosik.pl/98/88053e5ebc63ef77.gif

podziwiam was panowie. To jest tak trudne, że nawet nie bardzo potrafię sobie to wyobrazić..

Hmm....nikt nie mówił ze będzie łatwo:) Moje zdanie jest takie, że jak się buduje dom,to to, czy jestes na miejscu czy tez gdzieś w świecie da się to zrobić . Musisz mieć tylko zaufanie dla ekipy budującej( no i oczywiscie kasę )Traktuję ich z szacunkiem,czasem jakieś piwko ojciec im podrzuci,o wodzie do picia nie wspominając.Jeżeli będziesz ok dla nich ,to oni będą ok dla Ciebie.Szacunek to podstawa.Podobnie jest ze składem z którym współpracuję .Pełne doradztwo i profesjonalizm.Ale to temat na "czarną i białą listę"

Trzymam za wszystkich kciuki, bez wyjątku,żeby mogli sobie wystawić ten wymarzony DOM,bo wszyscy wiemy ile to kosztuje wysiłku,stresu,o pieniądzach nie wspominając

Pozdrawiam z IRL