Trąbki 04.05.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Czy do tych rynien - mozna dac zółtego peszla owiniętego geowłókniną czy lepiej dać plastikowe rury kanalizacyjne fi 110 ?? a w zejściu się rur przejscie na fi 160? Sprzedam : kształtki wentylacyjne pojedyncze , podwójne i potrójne Leier oraz kształtki kominowe sytemowe Leier odbiór własny - dużo taniej niż "normalnie" Witam, jestem zainteresowany zakupem tych wentylacji ile ich jest jaka cena i gdzie moge je odebrac ?? Prosze o jakies info [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia77 04.05.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Mam do sprzedania stemple po budowie (gmina Kocmyrzów) w ilości i długości: 1 szt. – 5,70 m36 szt. – 3,50 m27 szt. – 2,40 m80 szt. – 2,25 m20 szt. – 1,50 m Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BBernard 04.05.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 ann&tom, Gonzokrak zerknijcie na pocztę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek066 04.05.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Co powiecie na takie ceny:Tynki gipsowe 21zł/m2 wraz z materiałemWylewki: 5+5 40zł/m2 10+5 43zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rychuka 05.05.2010 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Witam. Niebawem rozpoczniemy budowę - na północ od Krakowa, gmina Iwanowice. Aktualnie poszukuje kierownika budowy oraz koparki która wykona półkę na dom. Koparka musi być solidna bo będzie sporo ziemi do przepchnięcia . Z góry dziękuje za wszelkie namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 05.05.2010 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 sprawdź sobie białą listę wykonawców - tam będzie dużo kontaktów wybierzesz najlepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olakajo 07.05.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2010 Mam do sprzedania stemple po budowie (gmina Kocmyrzów) w ilości i długości: 1 szt. – 5,70 m 36 szt. – 3,50 m 27 szt. – 2,40 m 80 szt. – 2,25 m 20 szt. – 1,50 m Pozdrawiam w jakiej cenie? deski szalunkowe też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelwik 08.05.2010 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Sprzedam stemple, deski, paletę P25W, pustaki wentylacyjne, drut ogrodzeniowy ooo to się dobrze składa bo ja właśnie szukam stempli, desek, szalunków itp... możesz mi napisać ile i za ile liczę na dobrą cenę aaa i jeszcze jedno - szukam używanego blaszaka i używanej betoniarki - ma może ktoś na sprzedaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bauch 08.05.2010 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 ooo to się dobrze składa bo ja właśnie szukam stempli, desek, szalunków itp... możesz mi napisać ile i za ile liczę na dobrą cenę aaa i jeszcze jedno - szukam używanego blaszaka i używanej betoniarki - ma może ktoś na sprzedaż? Ja mam do sprzedania stemple o długości ok. 245 i 265 cm - po ok. 200 sztuk. Jeżeli jesteś zainteresowany, proszę o kontakt na prywatna skrzynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 09.05.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Basiu, widziałam zdjęcie kapitalnych desek elewacyjnych w dzienniku Moni i Marka: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?104759-Dworek-i-ogr%C3%B3d-r%C3%B3%C5%BCany-Moni/page11 wypatrzonych w Castoramie. Dzięki Sloneczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepik 09.05.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Witam Chciałbym odprowadzić wodę z rynien do rowu melioracyjnego znajdującego się na mojej działce. Mam pytanie dotyczące formalności jakie trzeba załatwić, żeby nikt później się nie doczepił. Może ktoś wie jak to się załatwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BBernard 09.05.2010 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Witam, Poratujcie mnie przed rozmową z budowlańcami:). Ile pod Krakowem płaci sie za robociznę SSO + dach blachodachówka, 250m2 (w tym garaż).Jake są widełki? ile płaciliście, ile to tanio a ile drogo:)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanPaniSmith 09.05.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 średnio chyba ok 50 000zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gonzokrak 09.05.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2010 Witam, Poratujcie mnie przed rozmową z budowlańcami:). Ile pod Krakowem płaci sie za robociznę SSO + dach blachodachówka, 250m2 (w tym garaż). Jake są widełki? ile płaciliście, ile to tanio a ile drogo:)? To zależy od skomplikowania projektu i bryły dachu ja za 156m pow. użytkowej miałem oferty na poziomie 40-60tyś. zł prosty dwuspadowy dach(dachówka ceramiczna), z tym że te tańsze były z robocizną na skróty (fundament bez szalowania). Myślę że 50-60tyś zł za dobrą ekipę nie będzie wygórowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wujjek 10.05.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Co powiecie na takie ceny: Tynki gipsowe 21zł/m2 wraz z materiałem Wylewki: 5+5 40zł/m2 10+5 43zł/m2 Tynki spoko,za gipsowe cena jest 20-21 zl, a wylewki "chodzą" za 36 zl (5+5) -z materiałem oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
murapofis 10.05.2010 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Witam Przyjmę ziemię - gm. Zielonki, Trojanowice.Ew. czy ktoś wie gdzie można tanio ziemie kupic (nie zależy mi na jakości - ma ona służyć tylko do wyrównania terenu) Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeti 10.05.2010 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 murapofis: Mam sporo ziemi do oddania ale niestety na południu Krakowa (Kostrze). Mam załatwione wywrotki, które mają mi przywozić żwir (duużo zwiru). Może udałoby się to tak zgrać, żeby wywoziły od razu ziemię do Ciebie. Wtedy zapewniam załadunek gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdbuli 10.05.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Witajcie jak ktoś ma namiary na sprawdzony punkt w którym mogę się zaopatrzyć w więźbę dachową na cały dach proszę o podesłanie mi namiarów na priv.Czy warto kupić drzewo impregnowane???Czy raczej bawić się samemu chociaż dekarz stwierdził że to nieopłacalne ze względu na ilość drzewa który będzie mi potrzebny Na pewno sprawdzę namiary podane na białej liście.Remontuje dom w powiecie myślenickim ale to małe znaczenie (przypuszczam).Korzystając z waszej pomocy wybrałem skład w którym kupię wszystkie elementy dachowe tzn.dachówkę,akcesoria,orynnowanie. http://www.dach-styl.com.pl, jednak opłaca się podejść na skład z inną wyceną z innej firmy, są w stanie obniżyć cene i to znacznie w stosunku do swojej poprzedniej propozycji.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BBernard 10.05.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Gonzokrak, Pan&PaniSmith dzieki. Negocjacje się udały:))). Dziś pierwszy dzień budowy, wykopali dziury pod fundament.I mam teraz całą listę życzeń do wykupienia. Wiec moje pytanie do Wegrzcowców, Zielonkowców, Michałowicowców:))) gdzie kupowaliście:-pustaki betnowowe na ławy fundementowe-cement-piasek-jaką wybraliście betoniarnie I jeszcze o beton na fundament zapytam. Budowlaniec mi powiedział ze wejdzie 30-40 kubików i że betoniarka ma jezdzic aż zaleje wszystko.To co z betonem który zostanie w ostatniej gruszcze, moja strata czy betoniarnia to odliczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeti 10.05.2010 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 BBernard: Co do ilości betonu. Nie słyszałem o przypadku, żeby betoniarnia zabrała pozostałą część betonu i odliczyła od kosztów:) Najlepiej jest:- spróbować oszacować jak najdokładniej ile będzie potrzebne,- znaleźć betoniarnię która dowozi też małe ilości (np 2 kubiki)- przygotować wykop pod: ogrodzenie/dodatkowe fundamenty/podjazd etc.- jak braknie: domówić, jak za dużo, wlać w wykop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts