Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gratuluje Przemo !!! Niech sie mury pna....:)))

Aha, i dobrze ze zawitales bo nam dzielny Małopolski Babiniec wyrasta :) ( i to grupowo ?:))))

A o rownowage w przyrodzie trza dbac :)

Pozdrowionka i dla Babińca i dla Przema

K

No jasne, aczkolwiek fascynuje mnie to ile Pań-inwestorek jest na Forum. Chciałbym żeby moja żonka choć w 10% tak się interesowała budową, o fachowości nawet nie wspominając :wink:

Pozdrawiam

Przemo

Ali, nie wiem czy nie lepszym wyborem jest szambo. Dzisiaj jest mnóstwo preparatów utylizacyjnych, a wywóz nie jest drogi i odbywa się rzadko.

Gdybym miała wybór, wybrałabym jednak szambo.

Mamy kanalizację i za ścieki płacimy dwa razy tyle, co za wodę, która i tak w gminie Zielonki jest chyba najdroższa w kraju.

Zgadzam się w 100% a jeszcze lepiej szambo z oczyszczalnią.

nawiazujac do kominkow to kilka osob odradzalo kominki z DGP na rzecz z plaszczem wodnym. Powod prosty - przy kanalach ujsciowych z goracym powietrzem po roku sa juz czarne smugi wiec co roku malowanko murowane (napomkne ze to opinie osob uzywajacych tego rozwiazania)

Jasne, coś za coś, ja też ten temat wałkuję już od 3 lat (łącznie z reku, ogrzewaniem nadmuchowym itp. itd). Ostatnio nawet u sąsiada widziałem krzyżówkę kominka z płaszczem i DGP, ale ostatecznie stwierdziliśmy że kominek tylko rekreacyjnie (chyba że wyłączą prąd-a wtedy płaszcz to można sobie najwyżej ubrać, chyba że zainwestuje się w generatorek). Jak zacząłem żonce opowiadać obsługi ilu urządzeń będzie musiała się nauczyć, po zobaczeniu jej pełnej politowania miny i usłyszeniu po raz kolejny że jestem gadżeciarzem to odpuściłem... Chociaż może solary na dach? 8) 8) 8) Kto wie? Macie to u siebie?

Pozdrawiam

Przemo

Wieniu,

witam Cię serdecznie na forum i cieszę się bardzo, że się ujawniłaś .

Mam nadzieje, że bedziesz tutaj częstym gościem.

Przykro mi, że nadal walczysz z papierkologią. Myślałam, że już zaczęłaś budowę.

Ja niestety nikogo takiego nie znam, ale może ktoś inny.

Hej ludziska - znacie kogoś od dróg? Pomóżmy Wieni, bardzo proszę!!!!

Pozdrawiam Cię Wieniu bardzo serdecznie i mam nadzieję, że ktoś Ci pomoże.

Witaj Soniko! dziękuję za słowa otuchy i chęć pomocy. Na szczęście Pana projektanta znalazłam i jutro, bądź w piątek ma być projekt- OBY!!!!. Co nie zmienia faktu, że do uzyskania pozwolenia to jeszcze kawał czasu i nerwów. No ale od czego jest forum? Pomożecie....????? a raczej powinnam napisać wspomożecie? dodacie otuchy i wiary, że kiedyś się to uda???

Piotrek1 cieszę się, że mam sąsiada :p .

Pozdrawiam serdecznie GK i wszystkich budujących.

nawiazujac do kominkow to kilka osob odradzalo kominki z DGP na rzecz z plaszczem wodnym. Powod prosty - przy kanalach ujsciowych z goracym powietrzem po roku sa juz czarne smugi wiec co roku malowanko murowane (napomkne ze to opinie osob uzywajacych tego rozwiazania)

Smugi rzeczywiscie sa paskudne i chyba nie da sie przy kominku z DGP ich uniknac...

Ale kominki z plaszczem wodnym tez maja jedna duza wade: wobrazilam sobie kiedys co sie moze stac jak w mrozny zimowy wieczor przy buzujacym wesolo ogniu w kominku braknie pradu... :o

Kominek do UPSa trzeba bedzie podlaczac :lol:

Znajomi mają i jakoś od trzech lat używają ale nie widziałam u nich żadnych smug na ścianach. Może mają jakieś specjalne kratki z jakimiś filtrami :roll:

A odnośnie czy DGP czy płaszcz wodny to pewnie jest tyle opini ilu użytkowników.

Pozdrawionka GK

Pozdrawiam Kobietki Inwestorki :lol:

Ja dzisiaj jestem załamana :( Byłam taka zadowolona, że wczoraj mój mšż odbiera prawomocne pozwolenie ale nic z tego!!!!!!!!!!!!!! Pani w Urzędzie powiedziała, że ktoœ nie odebrał zwtotki w zwišzku z tym od daty zwrotu dodaje 14 dni + 7 dni na ewentualne zażalenia co daje 21 sierpnia. 2 tygodnie w plecy!!!!!!!!!!!!!

A co za tym idzie ekipa trochę wkurzona, po 21 sieprnia trzea jesczze odczekac 7 dni - zgłoszenie rozpoczęcia prac a i kredyt nie zostanie wczesniej uruchomiony.

Nic nie wychodzi :cry:

Witajcie

Joannka

gratulacje. Moze jakies nowe zdjecia?

Witam :)

i dziękuje :)

Co do zdjęć to im bliżej końca budowy tym bardziej nie pamiętam o robieniu zdjęć. Przy zalewaniu fundamentów to wypstrykałam pół kliszy i jeszcze nagraliśmy film na Video a teraz ... :lol:

Rencia - znalazłam kominki Bielecki ale ze Słubic a nie z Bochni...