Majka 09.08.2006 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 jeden kanał dymowy do jednego źródła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.08.2006 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Gratuluje Przemo !!! Niech sie mury pna....)) Aha, i dobrze ze zawitales bo nam dzielny Małopolski Babiniec wyrasta ( i to grupowo ?))) A o rownowage w przyrodzie trza dbac Pozdrowionka i dla Babińca i dla Przema K No jasne, aczkolwiek fascynuje mnie to ile Pań-inwestorek jest na Forum. Chciałbym żeby moja żonka choć w 10% tak się interesowała budową, o fachowości nawet nie wspominając Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.08.2006 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 jeden kanał dymowy do jednego źródła. Dzięki, tak też słyszałem... Qrcze, już i tak mam tych kominów tyle że jaszcze trochę i slalomy będziemy wyczyniać pomiędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 09.08.2006 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Witam cała GK! Widać, że brzydka pogoda wszyscy dzielnie siedzą na forum. Odnośnie kominków - co prawda my jeszcze nic nie stawiamy ale się dowiadujemy - a i dowiedzieliśmy się o kominki: Kominki Bielecki z Bochni - podobno niezłe ceny mają. Pozdrawiam - dumna inwestorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 09.08.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Ali, nie wiem czy nie lepszym wyborem jest szambo. Dzisiaj jest mnóstwo preparatów utylizacyjnych, a wywóz nie jest drogi i odbywa się rzadko. Gdybym miała wybór, wybrałabym jednak szambo. Mamy kanalizację i za ścieki płacimy dwa razy tyle, co za wodę, która i tak w gminie Zielonki jest chyba najdroższa w kraju. Zgadzam się w 100% a jeszcze lepiej szambo z oczyszczalnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus2 09.08.2006 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 nawiazujac do kominkow to kilka osob odradzalo kominki z DGP na rzecz z plaszczem wodnym. Powod prosty - przy kanalach ujsciowych z goracym powietrzem po roku sa juz czarne smugi wiec co roku malowanko murowane (napomkne ze to opinie osob uzywajacych tego rozwiazania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 09.08.2006 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Ali, w sumie płacimy 6,50 za m3, w tym woda 2 zł, a ścieki 4,50! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.08.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 nawiazujac do kominkow to kilka osob odradzalo kominki z DGP na rzecz z plaszczem wodnym. Powod prosty - przy kanalach ujsciowych z goracym powietrzem po roku sa juz czarne smugi wiec co roku malowanko murowane (napomkne ze to opinie osob uzywajacych tego rozwiazania) Jasne, coś za coś, ja też ten temat wałkuję już od 3 lat (łącznie z reku, ogrzewaniem nadmuchowym itp. itd). Ostatnio nawet u sąsiada widziałem krzyżówkę kominka z płaszczem i DGP, ale ostatecznie stwierdziliśmy że kominek tylko rekreacyjnie (chyba że wyłączą prąd-a wtedy płaszcz to można sobie najwyżej ubrać, chyba że zainwestuje się w generatorek). Jak zacząłem żonce opowiadać obsługi ilu urządzeń będzie musiała się nauczyć, po zobaczeniu jej pełnej politowania miny i usłyszeniu po raz kolejny że jestem gadżeciarzem to odpuściłem... Chociaż może solary na dach? Kto wie? Macie to u siebie? Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wienia 09.08.2006 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Wieniu, witam Cię serdecznie na forum i cieszę się bardzo, że się ujawniłaś . Mam nadzieje, że bedziesz tutaj częstym gościem. Przykro mi, że nadal walczysz z papierkologią. Myślałam, że już zaczęłaś budowę. Ja niestety nikogo takiego nie znam, ale może ktoś inny. Hej ludziska - znacie kogoś od dróg? Pomóżmy Wieni, bardzo proszę!!!! Pozdrawiam Cię Wieniu bardzo serdecznie i mam nadzieję, że ktoś Ci pomoże. Witaj Soniko! dziękuję za słowa otuchy i chęć pomocy. Na szczęście Pana projektanta znalazłam i jutro, bądź w piątek ma być projekt- OBY!!!!. Co nie zmienia faktu, że do uzyskania pozwolenia to jeszcze kawał czasu i nerwów. No ale od czego jest forum? Pomożecie....????? a raczej powinnam napisać wspomożecie? dodacie otuchy i wiary, że kiedyś się to uda??? Piotrek1 cieszę się, że mam sąsiada . Pozdrawiam serdecznie GK i wszystkich budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mg 09.08.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 nawiazujac do kominkow to kilka osob odradzalo kominki z DGP na rzecz z plaszczem wodnym. Powod prosty - przy kanalach ujsciowych z goracym powietrzem po roku sa juz czarne smugi wiec co roku malowanko murowane (napomkne ze to opinie osob uzywajacych tego rozwiazania) Smugi rzeczywiscie sa paskudne i chyba nie da sie przy kominku z DGP ich uniknac... Ale kominki z plaszczem wodnym tez maja jedna duza wade: wobrazilam sobie kiedys co sie moze stac jak w mrozny zimowy wieczor przy buzujacym wesolo ogniu w kominku braknie pradu... Kominek do UPSa trzeba bedzie podlaczac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 10.08.2006 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 nawiazujac do kominkow to kilka osob odradzalo kominki z DGP na rzecz z plaszczem wodnym. Powod prosty - przy kanalach ujsciowych z goracym powietrzem po roku sa juz czarne smugi wiec co roku malowanko murowane (napomkne ze to opinie osob uzywajacych tego rozwiazania) Znajomi mają i jakoś od trzech lat używają ale nie widziałam u nich żadnych smug na ścianach. Może mają jakieś specjalne kratki z jakimiś filtrami A odnośnie czy DGP czy płaszcz wodny to pewnie jest tyle opini ilu użytkowników. Pozdrawionka GK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 10.08.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Witajcie Joannka gratulacje. Moze jakies nowe zdjecia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaMaja 10.08.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Pozdrawiam Kobietki Inwestorki Ja dzisiaj jestem załamana Byłam taka zadowolona, że wczoraj mój mšż odbiera prawomocne pozwolenie ale nic z tego!!!!!!!!!!!!!! Pani w Urzędzie powiedziała, że kto nie odebrał zwtotki w zwišzku z tym od daty zwrotu dodaje 14 dni + 7 dni na ewentualne zażalenia co daje 21 sierpnia. 2 tygodnie w plecy!!!!!!!!!!!!! A co za tym idzie ekipa trochę wkurzona, po 21 sieprnia trzea jesczze odczekac 7 dni - zgłoszenie rozpoczęcia prac a i kredyt nie zostanie wczesniej uruchomiony. Nic nie wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 10.08.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Witajcie Joannka gratulacje. Moze jakies nowe zdjecia? Witam i dziękuje Co do zdjęć to im bliżej końca budowy tym bardziej nie pamiętam o robieniu zdjęć. Przy zalewaniu fundamentów to wypstrykałam pół kliszy i jeszcze nagraliśmy film na Video a teraz ... Rencia - znalazłam kominki Bielecki ale ze Słubic a nie z Bochni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 10.08.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Rencia - znalazłam kominki Bielecki ale ze Słubic a nie z Bochni... Może w Słubicach też mają punkt - ja mam wizytówkę i katalog z Bochni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 10.08.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 A możesz mi podać www do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 10.08.2006 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 A możesz mi podać www do nich Niestety nie mam przy sobie wizytówki - ale z tego co kojarzę to chyba mają tylko adres email'owy bez strony internetowej. Jak dotrę do domku to po południu prześlę Ci dane na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 10.08.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 ok dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 10.08.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Joannka, popraw sie.... . Czekamy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 10.08.2006 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Pstryknę coś jak skończą ocieplać bo w tej chwili nasza działka wygląda jak małe pobojowisko Sama jestem ciekawa jak będzie dom wyglądał. Kolor wybraliśmy mniej więcej beżowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts