kropka995 05.09.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 no to widze, że tu sami moi potencjalni sasiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 05.09.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 rencia działkę mam (a raczej zastanawiam się wciąż na jej zakupem)... Ale ten temat idzie na razie w odstawkę. jak nie ustalę, kto mi wybuduje ten dom to ani projektu ani działki nie będzie Dziwna kolejność... Wg mnie (jeśli się mylę, niech mnie ktoś poprawi), powinno się KUPIĆ działkę i mieć ją na własność. Potem dowiedzieć się, jakie są warunki zagospodarowania terenu, by móc szukać odpowiedniego projektu domu. Gdy ma się projekt, trzeba czekać na wszelkie zezwolenia. I potem dopiero szuka się firmy budowlanej, wysyłając im projekt do wyceny. Wiem już, że firmy budowlane robią wycenę za darmo. Mam ten sam problem, tj. z trafieniem na dobrą brygadę budowlaną, ale ponieważ projektu jeszcze w ręce nie mam, szukam, czekam na informacje o takich brygadach, którym będę mogła przesłać projekt do wyceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 05.09.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Słoneczko w pełni popieram. Ja miałam lać fundament teraz we wrześniu a zeszło i schodzi z całą papierologią tak ,że jestem na etapie kończenia projektu domu a gdzie tam jeszcze do pozwolenia na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 05.09.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Witajcie ! Melduje się po urlopie, szkoda,ze taki krótki KRÓTKI????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PIOTRUŚ - NIE PRZESADZAJ - KTO W TYM KRAJU BĘDZIE ROBIŁ? POZDROWIONKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 05.09.2006 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 rencia działkę mam (a raczej zastanawiam się wciąż na jej zakupem) w okolicy Brzozówki, więc to chyba już Twoje strony. no i może bedziemy sąsiadkami? projekt nie wybrany, bo zawsze jest coś na nie, ale na pewno coś znajdę a jak mi sie nie uda to moze podzielisz sie namiarami na tego Twojego dobrego architekta. Ale ten temat idzie na razie w odstawkę. jak nie ustalę, kto mi wybuduje ten dom to ani projektu ani działki nie będzie Brzozówka to chyba gmina Zielonki? Z tego co mi się wydaje to chyba mają plan zagospodarowania przestrzennego - to dobrze. Zacznij się dowiadywać o tą działkę - weź z urzędu odpis z planu zagosp. przestrzennego - będziesz wiedzieć co tam jest planowane no i oczywiście czy działka znajduje się na terenach budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 05.09.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Witam. Poszukuję sprawdzonej ekipy tynkarzy. Do wykonania są tynki cem-wap. wew. w ilości około 180m2 oraz poprawki tynku zewn (cem-wap.) po ekipie tynkarzy, która uciekła z budowy jak zainkasowała część kasy po wykonaniu tynków zewn. (tam gdzie metry im łatwo poleciały). Przykre to ale prawdziwe. Jeśli ktoś ma kogoś sprawdzonego to bardzo proszę o namiary - budowa w Chrzanowie. ja polecam http://www.stantynk.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropka995 05.09.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 slonecznko ja też popieram to co napisałaś...ale troche boje sie tego wielkiego przedsiewzięcia i może rzeczywiscie moje myśli sięgnęły absurdu ??? ...zaczne jednak "po bożemu", w końcu ktoś kiedyś wybuduje mi ten dom rencia: działkę sprawdziłam na wszystkie możliwe sposoby (jeszcze tylko geolog został - ale i tu nie spodziewam się jakiejś miny). W Urzedzie Gminy byłam, plany zagospodarowania są zatwierdzone i zostaną ogłoszone przez Wójta na początku października. Innymi słowy działka jest "czysta", budowlana w 60% ale to w zupełności mi wystarcza na postawienie domu. Księga wieczysta też OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 05.09.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 slonecznko ja też popieram to co napisałaś...ale troche boje sie tego wielkiego przedsiewzięcia i może rzeczywiscie moje myśli sięgnęły absurdu ??? ...zaczne jednak "po bożemu", w końcu ktoś kiedyś wybuduje mi ten dom rencia: działkę sprawdziłam na wszystkie możliwe sposoby (jeszcze tylko geolog został - ale i tu nie spodziewam się jakiejś miny). W Urzedzie Gminy byłam, plany zagospodarowania są zatwierdzone i zostaną ogłoszone przez Wójta na początku października. Innymi słowy działka jest "czysta", budowlana w 60% ale to w zupełności mi wystarcza na postawienie domu. Księga wieczysta też OK. No to super - teraz tylko negocjować cenę działki - kupić i wybierać projekt. Zamówić mapkę pod projekt u geodety (polecam się) i dążyć sukcesywnie do zdobycia pozwolenia na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjotr 05.09.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Witam. Poszukuję sprawdzonej ekipy tynkarzy. Do wykonania są tynki cem-wap. wew. w ilości około 180m2 oraz poprawki tynku zewn (cem-wap.) po ekipie tynkarzy, która uciekła z budowy jak zainkasowała część kasy po wykonaniu tynków zewn. (tam gdzie metry im łatwo poleciały). Przykre to ale prawdziwe. Jeśli ktoś ma kogoś sprawdzonego to bardzo proszę o namiary - budowa w Chrzanowie. ja polecam http://www.stantynk.com.pl/ A można coś więcej? Polecam bo reklamuję, czy polecam bo znam i faktycznie robią jak należy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 05.09.2006 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Kropka, wejdź na stronę gminy Zielonki: http://www.zielonki.ug.pl/ . W rubryce po lewej stronie jest link "Zagospodarowanie przestrzenne". Tam się zagłęb i ściągnij plik. Potem sobie wydukuj i masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 05.09.2006 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 slonecznko ja też popieram to co napisałaś...ale troche boje sie tego wielkiego przedsiewzięcia i może rzeczywiscie moje myśli sięgnęły absurdu ??? ...zaczne jednak "po bożemu", w końcu ktoś kiedyś wybuduje mi ten dom Hehe, chyba na Księżycu, bo tam też działki nie kupiłaś ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaMaja 05.09.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Kropka - Po pierwsze Witaj na GK.Po drugie - czytałam, że planujesz budowę, możesz wykończyć dom sama, ale ktoś ma postawić ci mury i to w miarę tanio a ponadto bierzesz pod uwagę ytong. To tak jakbym czytała swoje założenia sprzed pół roku - my też zakładaliśmy ytong aby było taniej bo na to nie daje się ocieplenia. Niestety pomimo że mamy nawet taki projekt to budujemy w porothermie. Po odebraniu kilku kosztorysów od firmyktóra buduje nam stan surowy otwarty okazało się, że ytong jest o około 7 tys droższy niż porotherm na samych ścianach. Nie mamy wymyślengo domu - kwadrat 11,5 na 11,5 z garażem. Powierzchnia z garażem 150 m2. Przelicz sobie wybrany projekt w róznych systemach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JustynaMaja 05.09.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Grundig - Witaj! Czytałam o Twoim planie Thermodomu. Moja kuzynka w Kanadzie buduje identyczny dom w takim systemie. Z tego co opowaida to system na ten plus że jest szybki - najpierw warstwowo stawiasz klocki styropianowe z wew zbrojeniem i zalewasz od góry betonem. Minus - tak trochę to jest bunkier betonowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 06.09.2006 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Witam. Poszukuję sprawdzonej ekipy tynkarzy. Do wykonania są tynki cem-wap. wew. w ilości około 180m2 oraz poprawki tynku zewn (cem-wap.) po ekipie tynkarzy, która uciekła z budowy jak zainkasowała część kasy po wykonaniu tynków zewn. (tam gdzie metry im łatwo poleciały). Przykre to ale prawdziwe. Jeśli ktoś ma kogoś sprawdzonego to bardzo proszę o namiary - budowa w Chrzanowie. ja polecam http://www.stantynk.com.pl/ A można coś więcej? Polecam bo reklamuję, czy polecam bo znam i faktycznie robią jak należy? Polecam, bo u nas robili tynki i wszystko było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 06.09.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Witajcie, ładna pogoda zapowiada się do końca tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 06.09.2006 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 witajcie również U nas przyjechały belki na taras, słupy kończą sie obkładać kamieniem. Będzie git. Tylko jeszcze grilla nie wywalczyłam /na tarasie oczywiscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 06.09.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Majka, widzę że masz już kamień, a ja odkryłam super firmę sprzedającą prawdziwy kamień i to blisko Ciebie: http://www.firmafilar.pl/ Na razie kupowaliśmy tam łupek i wapienie do wielkiego akwarium, ale już wiem że będę u nich kupować kamienie potrzebne na wykończenie domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3porzeczki 06.09.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Witam Wszystkich,od niedawna przeglšdam forum z racji rozbudowy domu. Dom typu kostka, dwurodzinny. My mieszkamy na dole (70 m) i dobudowalismy o pol poziomu wyzej jeszcze 60 m (nad zapleczem gospodarczym), ostatecznie bedzie mieszkanko dwupoziomowe, przejscie pomiedzy poziomami przez "stara" lazienke, nowa, duza w nowej czesci, gdzie jest rowniez salon z kominkiem (juupi!), pokojem corki i nasza sypialnia. Mieszkam w Krzeszowicach, przyjmiecie mnie do szacownego grona?Pozdrawki Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 06.09.2006 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Asia, witaj sąsiadko Sloneczko, w tej firmie kupowalismy czerwony piaskowiec do obudowy kominka Ale nie mieli kamienia twardego, jaki potrzebowaliśmy na cokół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3porzeczki 06.09.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 No, witaj Majka! Widziałam Twój domek na mapie, superowy, a gdzie dokładnie jest zlokalizowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts