Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Powiedzcie mi ile płacicie za adaptację projektu, bo mój niby gotowy będzie dopiero na grudzień i 1500 wstępnie usłyszałam cenę za adaptację i zastanawaim czy za 3tys to już bym na zam nie zrobiła - jak myslicie - i może nie trzeba by było tyle czekać??

Za projekt 2600 + 1000 za adptacje.

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Powiedzcie mi ile płacicie za adaptację projektu, bo mój niby gotowy będzie dopiero na grudzień i 1500 wstępnie usłyszałam cenę za adaptację i zastanawaim czy za 3tys to już bym na zam nie zrobiła - jak myslicie - i może nie trzeba by było tyle czekać??

Za projekt 2600 + 1000 za adptacje.

Ja za projekt 1840zł a za adaptacje i zmiany w projekcie 3000 zł :cry:

Jak zwykle jest jakieś ale: doprojektowanie piwnicy jako najdroższe+zmiany mniejsze i poza tym nic mnie nie interesuje - zanosze projekt i odbieram pozwolenie na budowę.

Bez piwnicy i zmian - adaptacja z wszystkimi formalnościami do pozwolenia - 1500 zł - czyli też odebrałbym już pozwolenie - żadnego łażenia po urzędach :wink:

Projekty indywidualne - nie usłyszałem ceny poniżej 6 tyś....

Ja robiłam projekt prawie indywidualnie tzn. moi projektanci opierali się tylko na podstawie szkicu domku który mi się spodobał z innego biura i cały projekt robili od podstaw. Tak jak wyżej napisałam kosztował 2600.

Teraz inny projektant zadaptował mi go do mojej działeczki i też ze wszystkimi formalnościami do pozwolenia za 1000.

Witam wszystkich!

Chciałam się pochwalić, że u mnie, po trzech latam taplania się w "bagnie" krakowskiej biurokracji i papierologii coś drgnęlo, i to ostro na dodatek...

Wczoraj zalali mi ŁAWY. Jestem taka szczęśliwa, jakbym dostała gwiazdkę z nieba. Myślałam, że już nigdy nie doczekam się tej budowy, a tu w zeszłą sobotę tyczenie i wykopki, w środę chudziak a wczoraj ławy. Od poniedziałku zabierają się chłopaki za szalowanie ścian fundamentowych. Ale jazda...

Popytam w gminie albo w GDDKIA - może zwykłemu szaraczkowi też pokażą :wink:

No i popytałem, odwiedziłem GDDKIA i miła Pani nawet dała mi ksero interesujących okolic i na mało dokładnej i czytelnej mapie trasa S7 ma przebiegać jakies 200 metrów od mojej działki....

Mam się cieszyć z mozliwości szybkiego dojazdu do Krakowa, czy płakać? :roll:

No i zgodnie z polską tradycją mogę przedłożyć prywatę nad dobro ogółu, skrzyknąć sąsiadów i oprotestować planowaną trasę :p

W poniedziałek podjadę do gminy - może mają tą drogę w planie zagospodarowania i jakąś dokładniejszą mapkę....

Witaj Lenny ,

jeżeli lubisz wygodę i posiadasz odpowiednie środki finansowe ,zerknij na http://www.parkowe-wzgorze.pl

..... ja tam wole sobie wybudowac i wszystko kontrolowac, widziec co i gdzie mi wsadzaja co zalewają, itp. Za te same pieniadze co na Parkowym bedziesz miec chyba ciut wiecej niz oferuja.....

U mnie juz chudziak wylany, kanaliza i rury doprowadzajace powietrze sa.... jak znajde troche czasu to wsadze fotki.

aka23 - dzieki za info ;)

Gość lenny
Witam!

Lenny zależy co chcesz - z Twojego postu wynikałoby że chcesz kupić domek w zabudowie szeregowej...

nie, nie mysle o domu w zabudowie szeregowej :wink: Chodzilo mi raczej o jakies sasiedztwo domow jednorodzinnych. Nie chcialbym kupic dzialki w szczerym polu bez zadnych sasiadow glownie ze wzgledow bezpieczenstwa ;)

A pytanie odnosnie lokalizacji gdyz chce kupic dzialke w dobrym miejscu, z dobrym i szybkim dojazdem do krakowa... :wink:

Gość lenny
Lenny Niepołomice sa super! (...)

W najbliższej przyszłości powstanie kilka osiedli domków jednorodzinnych (jedno z nich własnie zainicjowaliśmy i czekamy na sąsiadów, którzy pewnie niedługo się pobudują obok). Budują się, lub są planowane osiedla szeregowców - jest w czym wybierać.

czy mozesz orientacyjnie napisac mi ile kosztuje m2/ar dzialki budowlanej w okolicy o ktorej piszesz?

Gość lenny
Witaj Lenny ,

jeżeli lubisz wygodę i posiadasz odpowiednie środki finansowe ,zerknij na http://www.parkowe-wzgorze.pl

za takie pieniadze jak sobie zycza za te domki jestem w stanie wybudowac duzo lepszy dom o architekturze nie wspominajac...Z racji tego, ze jestem budowlancem z wykszt., chce wybudowac sobie dom od fundamentow po wykonczenie zupelnie samodzielnie :wink: bo wiem ze dopilnuje zeby jakosc robot i materialow byla najlepsza :D

My dwa lata temu kupiliśmy 10 a po 5 tys za ar. Była to wtedy działka rolna, ale w terenie przewidzianym w "planowanym planie" zagospodarowania pod zabudowę jednorodzinną. I tak się stało - my nie musieliśmy odrolniac działki. Faktem jest, że na ten plan poczekaliśmy dłuuuugo :evil: . Najważniejsze, że już jest. Wtedy była to działka nieuzbrojona i bez drogi dojazdowej, chociaż teren pod drogę już był wydzielony i należał do gminy.

Podejrzewam, że teraz już ceny działek w tym rejonie są wyższe, bo i droga jest i woda dociągnięta, prąd ma być w tym roku. Przy naszej uliczce były jeszcze trzy niesprzedane działki, ale dwie niedawno oglądali potencjalni nabywcy. Nie wiem, czy nabyli.

Dwa lata temu, nieco dalej, ale jeszcze nie za daleko na dojście z rynku na piechotę, mogliśmy kupić działkę po 4,5 tysiąca za ar. Chyba jeszcze ta pani ma jakieś działki do sprzedania, bo miała dużo ziemi do podzielenia.

Mają powstawać nowe osiedla w okolicach strzelnicy, ale to już trochę dalej. Za to blisko puszczy.

Dużo buduje się też po drugiej stronie obwodnicy, w okolicach ulicy Ples. Nie mam pojęcia, po ile tam są działki. Może zapytaj SYLWKI, ona ma się tam budować.

W bardziej "prestiżowych" lokalizacjach (tzn. tam, gdzie powstają szeregówki) ceny dochodzą do 12 tys za ar. Niby bliżej, ale działki siłą rzeczy mniejsze. Zresztą my mamy jakieś 700 metrów do rynku, więc moim zdaniem daleko to nie jest.

:o To co za drzewa tam przy niej rosną? Widziałam spacerując z psem :o

Idę sobie wzdłuż puszczy od Alei Dębowej aż do strzelnicy i tam dopiero skręcam w prawo w pola. Czy to nie puszcza? Bo strzelnica chyba to jest... Przynajmniej tak mi się zawsze wydawało.

Za strzelnicą, po drugiej stronie na terenach należących do wojska też ma powstać osiedle, ale to chyba pieśń przyszłości, bo tam tereny baaaardzo podmokłe (wiosną woda stoi po pas) i na pewno trzeba meliorować. Wojsko miało zamiar bardzo tanio te działki sprzedawać, ale nie wiem, na czym stanęło.

Karolka nie ma sprawy oto link http://www.domdlaciebie.com.pl/CMS/default/default.html?akcja=szczegoly&id_domku=144&lustro=1

Jejku jestem tak zawalona robotąze nie mam czasu załatwiać spraw związanych z budowa a przydałoby się cholerka.

Jak to wszystko pogodzić dom paca dziecko i jeszcze budowa macie na to jakiś sposób?? HELP

witajcie po moim prawie 2-miesięcznym urlopie od forum. Mam nadzieję że teraz juz będę mógł regularnie zaglądać. W jkazdym razie podczas mojej nieobecności córka zaczęła chodzić do przedszkola.

No i na forum przybyło sporo osób w GK. Nadrobiłem już wszystkie posty od nieobecności.

rencia gratulacje x3 - działki, pracy i stałego bywalca :)

zimę zamierzam przeznaczyć na porzadne planowanie domu, chociaż nie będzie to łatwe ponieważ moja małżonka zawsze musi sobie wszytko "dobrze przemyśleć" (czyt. dłuuugo).

mam dwa pytania:

- co polecacie zrobić w przypadku kiedy ktoś wykopał jeden ze słupków granicznych mojej działki?

- czy w okolicach bibic gm zielonki może mi ktoś polecić kogoś do wykonania mapki działki? ile to powinno kosztować?

trudnosci techniczne usuniete.

drewutnia

http://foto.m.onet.pl/_m/ef2c5a8815c6835a527bb63540721358,5,19,0.jpg

balustrada wreszcie na balkonie !!!

http://foto.m.onet.pl/_m/fd4a44a7bc783ece20a3ce1b77bc7c84,5,19,0.jpg

skarpa-skalniak - poczatki 8) :p

http://foto.m.onet.pl/_m/3dc642c477d608e0f45d58d4e7252c28,5,19,0.jpg

kominek po zmianach ( po roku uzytkowania)

http://foto.m.onet.pl/_m/a32ba47a97ced35617d317df20770338,5,19,0.jpg