Agduś 13.10.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Przeczytałam i mam nadzieję że pani geodetka zakończy sprawę - bo zazwyczaj kobiety są bardziej odpowiedzialne - nie prawdaż? Prawdaż (zazwyczaj). A o tamtych panach (zwłaszcza o drugim) mam zamiar jak najszybciej zapomnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy82 13.10.2006 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 witam mam na imie andrzej i wielka ochote na domek w tej okolicy (wegrzce wielkie - link do mapki ponizej) http://maps.google.com/?ie=UTF8&t=h&om=1&z=16&ll=50.013379,20.123048&spn=0.007749,0.017939 wszystkich ktorzy wiedza cos o dostepnych tam dzialkach serddecznie prosze o "cynk" pzdr andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 13.10.2006 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Proszę, oto cynk: http://tiny.pl/rmqw ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merit 13.10.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Witajcie Trochę się za Wami stęskniłam ,patrzę na posty a tu grupa się rozrasta ,Rencia jeszcze w tym roku zacznie budowę Założyłam wątek o ogrzewaniu podłogowym , no i niewypał jak się patrzy.Zamiast mi doradzać ,chłopy się kłócą Mogę się teraz habilitować we wpływie wilgoci na blachę i schnięciu gaci w ponieszczeniu lub ,jak kto woli ,na zewnątrz. A chciałam tylko żeby ktoś doradził czy alergik może mieć ogrzewanie w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merit 13.10.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Witamy Was serdecznie Troche nam zeszło ale lepiej późno niż wcale http://www.freewebs.com/kapustka/andromeda.htm Budujemy w Koźmicach Małych pozdrawiamy Widzę ,że deskowaliście dach i zastanawiam się czy na takim poddaszu może być latem chłodniej niż przy folii .Ja miałam folię i blachę w poprzednim domu ,niestety na poddaszu było latem zbyt ciepło ,jak na mój gust.Nie wiem czy to wina blachy ,folii czy jednego i drugiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 13.10.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Merit, co do dachu, musiałaś mieć po prostu kiepską izolację i ciepło rozgrzanej blachy przechodziło do pomieszczeń. O ogrzewaniu podłogowym nie szukaj daleko: http://www.muratordom.pl/ekspert_budowa.htm?advices=2175,7311 Dla alergików jest wręcz wskazane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merit 14.10.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Merit, co do dachu, musiałaś mieć po prostu kiepską izolację i ciepło rozgrzanej blachy przechodziło do pomieszczeń. O ogrzewaniu podłogowym nie szukaj daleko: http://www.muratordom.pl/ekspert_budowa.htm?advices=2175,7311 Dla alergików jest wręcz wskazane Dzięki Słoneczko .Jesteś jak zwykle niezle zorientowana . Co do dachu ,być może coś zrobiono nie tak .Ale pamiętam ,że była folia i wełna ,na to jeszcze raz folia i płyty k-g .Wtedy znałam się na budowaniu bardzo pobieżnie .Dziś chciałabym być bardziej uśwadomiona ,dlatego budując następny dom nie chciałabym popełnic zbyt wielu błędów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 16.10.2006 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Chyba takie widziałam w Wieliczce na trasie przejazdu busa do Niepołomic. Nie jestem tylko pewna, czy są ciemniejsze czy takie same jak na zdjęciu. Dach wygląda ciekawie! Hej, gdybyś mogła mi napisać jak tam trafić - byłabym ogromnie wdzięczna - podjechałabym sobie i spojrzała! cześć widziałem taką dachówkę przy zjeździe z zakopianki w Myślenicach od strony stacji orlen ok 50 m po prawej stronie Bardzo dziękuję - pojadę zobaczyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 16.10.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Dzięki Słoneczko .Jesteś jak zwykle niezle zorientowana . Co do dachu ,być może coś zrobiono nie tak .Ale pamiętam ,że była folia i wełna ,na to jeszcze raz folia i płyty k-g . Staram się, bo będę budować pierwszy (i ostatni ) dom Przy okazji podłóg, znalazłam cenne informacje o ocieplaniu dachu: http://www.muratordom.pl/6653_4223.htm , ale pewnie Ty też już ten artykuł zauważyłaś w linkach na stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 16.10.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Witajcie, Soniko, to wspólna praca gościa od metalu (szkielet) i deski ( teść ) ZAPRASZAM TEZ (do Albumu) DO ZOBACZENIA EFEKTÓW PIĄTKOWEJ PRACY PRZY SKARPIE (SKALNIAK) JESZCZE WIELE PRZEDE MNA Majka- kilka roslinek i agrowłóknina z Rynku D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 16.10.2006 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Witajcie. Tak jezdzac po miescie nasuwa mi sie refeksja ze w XIII w jak Tatarzy oblegali Krakow to musialo to wygladac podobnie jak oblezenie ronda Mogilskiego przez zmotoryzowanych. Podobnie sie czulem rowniez przekraczajac Wisle - tak chyba musieli czuc sie Rsjanie w 1944. Latwo nie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 16.10.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Pit, a gdzie ty Wisłę przekraczałeś. Ja codziennie na grunwaldzkim i rano do 7.40 da się wytrzymac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 16.10.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Dzisiaj to przez Salwator ale ja jechalem pozniej. Musze sie dzisiaj przebic do Al. Pokoju - mam nadzieje ze w spokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 16.10.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 do Al. Pokoju? to spoko. Objedż flankami ja codziennie musze przetransportowac auto z Meissnera na Starowislną. To jest dopiero ............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bełatka 16.10.2006 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Jak dzisiaj było na Grzegórzeckiej i Dietla dało się przejechać czy tylko tramwaj ? Jutro tam muszę jechać. Ja ok 9.00 zrezygnowałam z ronda Grunwaldzkiego, już od skrętu z Kapelanki był ogromny korek. Zawróciłam i pojechałam nowym mostem na Salwator, tam też był korek, ale do Zielonek jakoś przejechałam. Pochwalcie się ile dziś staliście w korku i gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 16.10.2006 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 nie stałam, przesuwałam się. Bywało gorzej. Z Meissnera do pracy jechałam 25 minut. Ale ja pomykam czasami uliczkami osiedlowymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 17.10.2006 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Udalo mi sie przebic ale np Cystersow juz jest jednokierunkowa. I tak mialem fart, ze z dobrego kierunku wjechalem. Dzisiaj to myknalem busem - bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 17.10.2006 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 A ja jeżdże z Kurdwanowa w okolice Krakchemii i poza małym spowolnieniem przed wjazdem w Powstańców Śląskich przejeżdżam bezproblemowo , z reguły gorzej jest z powrotem, ale też nie jest źle. Czasem bywało gorzej mimo, że nic nie remontowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 17.10.2006 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Witajcie, Sail....Kurdwanów spędziłem tam 10 lat na Kordiana (za Kosciołem) . ale mi się wzieło na wspomnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 17.10.2006 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Piotrek - wiesz ze uczestnictwo we mszy poza kosciolem sie nie liczy. Ale swoja droga 10 lat wytrzymac za Kosciolem i nawe t z ciekawosci nie wejsc do srodka - to trzeba miec charakter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts