Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam

mam na imie andrzej i wielka ochote na domek w tej okolicy (wegrzce wielkie - link do mapki ponizej)

http://maps.google.com/?ie=UTF8&t=h&om=1&z=16&ll=50.013379,20.123048&spn=0.007749,0.017939

wszystkich ktorzy wiedza cos o dostepnych tam dzialkach serddecznie prosze o "cynk"

pzdr andrzej

Witajcie

Trochę się za Wami stęskniłam ,patrzę na posty a tu grupa się rozrasta ,Rencia jeszcze w tym roku zacznie budowę :D

Założyłam wątek o ogrzewaniu podłogowym , no i niewypał jak się patrzy.Zamiast mi doradzać ,chłopy się kłócą :evil:

Mogę się teraz habilitować we wpływie wilgoci na blachę i schnięciu gaci w ponieszczeniu lub ,jak kto woli ,na zewnątrz. :o

A chciałam tylko żeby ktoś doradził czy alergik może mieć ogrzewanie w domu :oops:

Witamy Was serdecznie

Troche nam zeszło ale lepiej późno niż wcale

http://www.freewebs.com/kapustka/andromeda.htm

Budujemy w Koźmicach Małych

pozdrawiamy

Widzę ,że deskowaliście dach i zastanawiam się czy na takim poddaszu może być latem chłodniej niż przy folii .Ja miałam folię i blachę w poprzednim domu ,niestety na poddaszu było latem zbyt ciepło ,jak na mój gust.Nie wiem czy to wina blachy ,folii czy jednego i drugiego ?

Merit, co do dachu, musiałaś mieć po prostu kiepską izolację i ciepło rozgrzanej blachy przechodziło do pomieszczeń.

O ogrzewaniu podłogowym nie szukaj daleko: http://www.muratordom.pl/ekspert_budowa.htm?advices=2175,7311

Dla alergików jest wręcz wskazane :)

Dzięki Słoneczko .Jesteś jak zwykle niezle zorientowana . :D

Co do dachu ,być może coś zrobiono nie tak .Ale pamiętam ,że była folia i wełna ,na to jeszcze raz folia i płyty k-g .Wtedy znałam się na budowaniu bardzo pobieżnie .Dziś chciałabym być bardziej uśwadomiona ,dlatego budując następny dom nie chciałabym popełnic zbyt wielu błędów .

Chyba takie widziałam w Wieliczce na trasie przejazdu busa do Niepołomic. Nie jestem tylko pewna, czy są ciemniejsze czy takie same jak na zdjęciu. Dach wygląda ciekawie!

Hej,

gdybyś mogła mi napisać jak tam trafić - byłabym ogromnie wdzięczna - podjechałabym sobie i spojrzała!

cześć widziałem taką dachówkę przy zjeździe z zakopianki w Myślenicach od strony stacji orlen ok 50 m po prawej stronie

Bardzo dziękuję - pojadę zobaczyć!

Dzięki Słoneczko .Jesteś jak zwykle niezle zorientowana . :D

Co do dachu ,być może coś zrobiono nie tak .Ale pamiętam ,że była folia i wełna ,na to jeszcze raz folia i płyty k-g .

Staram się, bo będę budować pierwszy (i ostatni ;)) dom :)

Przy okazji podłóg, znalazłam cenne informacje o ocieplaniu dachu: http://www.muratordom.pl/6653_4223.htm , ale pewnie Ty też już ten artykuł zauważyłaś w linkach na stronie :)

Jak dzisiaj było na Grzegórzeckiej i Dietla dało się przejechać czy tylko tramwaj ? Jutro tam muszę jechać.:cry: :cry: :cry:

Ja ok 9.00 zrezygnowałam z ronda Grunwaldzkiego, już od skrętu z Kapelanki był ogromny korek. Zawróciłam i pojechałam nowym mostem na Salwator, tam też był korek, ale do Zielonek jakoś przejechałam.

Pochwalcie się ile dziś staliście w korku i gdzie.