szczepek 23.11.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Dzień doberek Czy ktoś z naszej grupy ma doświadczenie w ogrzewaniu domu peletami? ktoś z Was ma taki piec ? ktoś ogrzewa dom peletami? a może ktoś ma kominek - małe zgrabne piecyki za 12000zł z możliwością podpięcia do CO bezpośrednio do układu zamkniętego i nie trzeba murować komina i pełna automatyka. w Polce nie można w ten sposób wpinać się w instalację. Tylko przy pomocy wymiennika ciepła Oprócz tego że nie można, to jeszcze jest to po prostu niebezpieczne. I to chyba jest ważniejsze, niż przepis. Ewentualny wzrost ciśnienia po prostu rozwali układ zamknięty. Instalacja na paliwa stałe musi pracowac w układzie otwartym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 23.11.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 ----Widze, że Admin zmienił kolory. Podzielam pomysł z całego serca. Nawet w ten sposób można wyrazić związek z cierpiącymi w tragedii w "Halembie". Mam bardzo dużo znajomych w branży górniczej - powiem szczerze - odczuwam przygnębienie (złe słowo ale nie umiem inaczej tego opisać). To naprawdę wielka tragedia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zinger75 24.11.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Witam, W sumie mamy już prawie wybrany gotowy projekt (http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/wenecja/), ale rozmawiałem ostatnio z kilkoma znajomymi, którzy tez planują się budować i wszyscy mają zamiar robic indywudiwale projekty. Mówią, że jak sie policzy koszty przeróbek, adaptacji, projektów przylaczeniowych itp, to taki projekt indywidualny wcale duzo drozej nie wychodzi, do tego masz (przynajmniej teoretycznie) dokladnie to czego chciales. No i zaczynam sie lamac. Chcialbym porozmawiac z jakims architektem, zanim ostatecznie podejme decyzje. Mozecie polecic jakiego zaufanego czlowieka, pracownie? Pozdr,Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 24.11.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Ciekawe projekty ma pracownia HG Atelier: http://www.hgatelier.com.pl/ i nawet mieliśmy już zaawansowane rozmowy z właścicielem. Bardzo ładne domy projektuje Boduch na Szewskiej: http://www.projektykatalogowe.pl/. Podobał nam się ten dom: http://www.projektykatalogowe.pl/img/plans/plan0116/view2_l_orig.jpg, ale był dla nas za mały. W międzyczasie ktoś polecił nam inne, tańsze biuro projektowe http://projektygotowe.pl/ i to ono zrobiło nam projekt indywidualny... Jednak odradzam współpracę z nimi! .Spóźnili się o 6 tygodni z projektem, a sam wymagał sporej ilości korekt. Teraz już rozpoczęliśmy budowę, ale wciąż nie możemy się doprosić przeprojektowania balkoników i osadzenia ich w więźbie, aby zlikwidować betonowe podpory, którymi nas uraczyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yolanda62 24.11.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Sloneczko bardzo mi przykro, że akurat Tobie, tak życzliwej i spieszącej z pomocą na Forum, trafili się tacy architektoniczni "fachmani" . A umieszczając zdjęcie z tym rzeczywiście bardzo ładnym projektem domu, znowu bezwiednie mi pomogłaś, bo dostarczyłaś pomysłu na zewnętrzne wykończenie naszego Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertto 25.11.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 dorkaS witam sąsiadów /my budujemy się w Skotnikach /niestety jaśli chodzi oWZiZT to nienajlepsze wieści ,czekaliśmy prawie rok.Ale może teraz się coś poprawi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitkaxyz 25.11.2006 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Budujemy sie w Libertowie. Musimy zalatwic w straostwei jakies odrolnienie bo klasa gruntow 3 , podono czeka sie miesiac, ktos z Was cos wie na ten temat? Pozniej juz wniosek o pozwolenie, wiecie ile czeka sie teraz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemi 25.11.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Ciekawe projekty ma pracownia HG Atelier: http://www.hgatelier.com.pl/ i nawet mieliśmy już zaawansowane rozmowy z właścicielem. Bardzo ładne domy projektuje Boduch na Szewskiej: http://www.projektykatalogowe.pl/. Jeśli ktoś się chce dowiedzieć coś więcej o projektach Pana Boducha zapraszam na priva - ale skoro cos można rzec - ja osobiście będę się trzymał od niego w promieniu kilometra około. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardi 25.11.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Witacie mam prosbe mozecie podac mi namiary na osoby z koparkami szukam na poczatek tygodnia koparki na caly dzien pracy okolice Libertowa , bede wdzieczny za namiary , nie wiem co sie stalo ale wszystkie osoby ktore znam ze maja koparki maja tyle pracy ze moge zapomniec o przyszlym tygodniu Z gory dzieki za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AKSA 26.11.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 WITAMALE mamy piekny dzien!!!! i ponoc caly tydzien ma byc taki...wiec kto ma jeszcze jakies plany budowlane powinien sie cieszyc...My mielismy koparke z okolic Krzeszowic wiec troche daleko do Libertowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 26.11.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Witacie mam prosbe mozecie podac mi namiary na osoby z koparkami Tu chwaliłam naszego pana koparkowego: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=86446&highlight=, ale powtórzę: Mariusz, tel. kom. 602 340 594 Jest precyzyjny jak zegarmistrz Na naszej wąskiej, obsadzonej drzewkami działce, nie zniszczył ani jednego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianka27 26.11.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Witam wszystkich ja z moja druga polowka rowniez mamy zamiar spelnic marzenie o domku w okolicy Krakowa Ale przed nami jeszcze dluga droga ... bo dopiero czekamy na przepisanie dzialeczki ale czas mam nadzieje szybko zleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 26.11.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Witamy !!My bedziemy sie budowac w świątnikach górnych Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 26.11.2006 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 pati25- wysłałem informacje na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Andrzej 26.11.2006 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Witam całą Grupę Krakowską Od dłuższego już czasu przeglądam to forum i wreszcie postanowiłam się ujawnić. My mamy już pozwolenie na budowę i zaczynamy w przyszłym roku. Będziemy się budować w okolicach Skawiny, więc pozdrawiam wszystkich naszych przyszłych sąsiadów Wszystkim już budującym życzę pięknej pogody jak najdłużej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 26.11.2006 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 A ja juz jestem szczesliwa posiadaczka wlasnego pradu!!! Nawet zapomnialam jakie to fajne uczucie tak po prostu zebrac brudne bety i tak po prostu wlaczyc pralke. Niech zyje Enion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 26.11.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 LAKK wysłałam Ci wiadomość tylko nie wiem czy doszła!! Jak nie doszła to daj znac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 26.11.2006 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 pati25 doszła, nawet dwa razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ardi 26.11.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Dziieki wszystkim za namiary na koparke wiekszosc byla zajeta w nadchodzacym tygodniu ale udalo mi sie znalezc jedna osobe co ma okienko w srode tak ze moge leciec dalej z robota i korzystac z ladnej pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 27.11.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 dorkaS witam sąsiadów /my budujemy się w Skotnikach /niestety jaśli chodzi oWZiZT to nienajlepsze wieści ,czekaliśmy prawie rok.Ale może teraz się coś poprawi? W którym miejscu w skotnikach się budujecie ? Macie jakis miejscowych fachmanów czy ekipe z zewn ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts