Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam całą Grupę Krakowską :D Od dłuższego już czasu przeglądam to forum i wreszcie postanowiłam się ujawnić. :p :p

My mamy już pozwolenie na budowę i zaczynamy w przyszłym roku.

Będziemy się budować w okolicach Skawiny, więc pozdrawiam wszystkich naszych przyszłych sąsiadów :lol: :wink: :lol: Wszystkim już budującym życzę pięknej pogody jak najdłużej :D

W którym miejscu bedziecie sie budowac ? Długo czekaliscie na pozwolenie na budowę ?

Pytam bo ja tez w okolicach skawiny :)

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam!

Dawno mnie tu nie było, a jak się zjawiam to od razu po prośbie

Zagłosowałam jak narazie mieszkam w Kokotowie więc na wiosnę pochodziłabym z małą na ten plac zabaw - jak go odnowią.

Jest taka akcja organizowana przez firmę DANONE (zgłoszenia do końca roku) na modernizację placu zabaw.

Firma Danone remontuje 10 placów zabaw w Polsce (spośród zgłoszonych) na swój koszt.

Potrzebne jest minimum 50 głosów (zgłoszeń) oddanych na konkretny plac, by była szansa na zakwalifikowanie danego placu.

Wszystkie informacje na stronie Danone http://www.danonki.pl/index_place_zabaw.php?id=czc0bWs5M2JwMjIyNA%3D%3D

Zagłosowałam - mieszkam teraz w Kokotowie więc na wiosnę jak odnowią ten plac to będę tam chodzić z moim małym zbójem.

Majko, bardzo dziękuję za wskazanie "człowieka od kominków".

Wygląda na to, że Forest - Natura jest niesamowicie "pozytywnie zakręcony" w tym temacie.

Zobaczymy jak będzie dalej, ale póki co wzbudził moje duże zaufanie swoim podejściem do tematu.

No i splusował :) bo pochwalił mój komin i zaplanowane położenie kominka, które sami z Żoną wymyśliliśmy...

A cóż może być przyjemniejszego niż pochwały :)

więc jeszcze raz dzięki

pozdrawiam

franzkru: Będziemy budować się w Rzozowie :D . Na pozwolenie czekaliśmy dwa miesiące, ustawowo jest ponoć 65 dni, potem można urząd skarżyć, ale teoria sobie a praktyka sobie.

Gdzie ty się budujesz? :)

Ja buduje się albo raczej chciałbym zacząc na jesień przyszłego roku w Skawinie na ulicy Batalinów Chłopskich (przecznica z ulicy Bukowskiej) więc jak masz jakieś fajne ekipy budowlane z okolicy i możesz podesłać kontakty to bedę bardzo wdzięczny :)

franzkru: Będziemy budować się w Rzozowie :D . Na pozwolenie czekaliśmy dwa miesiące, ustawowo jest ponoć 65 dni, potem można urząd skarżyć, ale teoria sobie a praktyka sobie.

Gdzie ty się budujesz? :)

Hej :)

to akurat troszkę za nami :)

My będziemy się budować w sidzinie, ale blisko drogi na skawinę :)

więc pozdrawiam przyszłych sąsiadów zza rzutu obciążonym beretem :)

Witajcie, w ten mglisty dzień ( co widac poniżej)

pochwalę się nowym ogrodzeniem ( plan na ten rok wykonany!! 8) :p :wink:

http://foto.m.onet.pl/_m/1a5969cbda0636e3d9c8c23bdc07692a,5,19,0.jpg

http://foto.m.onet.pl/_m/816297e1e20cbf245474eb79107b3830,5,19,0.jpg

i nowe sprzety w kuchnii

http://foto.m.onet.pl/_m/52531bb7a52aff8127a6496b864a776e,5,19,0.jpg

Witajcie ,

My zaczynamy dopiero budowe od kwietnia 2007, w Zielonkach i mamy wielką prośbe o polecenie sprawdzonej ekipy budowlanej, kierbuda, etc

Będę zobowiązany za Wasze opinie i kontakty.

W kwestii ekip jestesmy kompletnie "zieloni" :roll:

LuMaNaZo

czyli dom dla 4-ki

Witamy my również budujemy małopolsce oklice Trzebini i sredecznie pozdrawiamy wszystkich forumowiczów z grupy krakowskiej :D :D My obecnie jesteśmy na etapie wykańczania domu ale chyba szybciej sami się wykończymy :wink: :wink: Pozdrowionka

Mamy tylko maciupeńką prośbę do Zbyszka aby i nas umieścił na swojej sławnej już mapce jeżeli potrzebne są jakieś dane to proszę o maila /jest na stopce/ dziękuję :lol: :lol: :lol:

Witajcie ,

My zaczynamy dopiero budowe od kwietnia 2007, w Zielonkach i mamy wielką prośbe o polecenie sprawdzonej ekipy budowlanej, kierbuda, etc

Będę zobowiązany za Wasze opinie i kontakty.

W kwestii ekip jestesmy kompletnie "zieloni"i

Nie to żebym Was straszył :), ale z tego co wiem, znalezienie dobrej ekipy do surowizny, na pierwszą połowę przyszłego roku graniczy praktycznie z cudem.

A jak jeszcze trochę poczekacie, to dopiero 2008 będzie terminem realnym.

Moja ekipa w tej chwili ma wolne terminy dopiero na wiosnę 2008.

Jak nie znajdziecie namiarów na forum, to pozostaje wsiąść w auto i pojeździć po budowach. Może coś traficie. :o

No i jeżeli faktycznie chcecie wystartować wiosną 2007 to już zamawiajcie. materiały.

powodzenia

D

franzkru: Budujesz koło figurki czy dalej? (jadąc od Skawiny) Jeśli chodzi o ekipę budowlaną jesteśmy na etapie dogadywania się jak coś z tego wyjdzie damy namiar. :D

Anoleiz: witam sąsiadów, przejeźdzamy przez Sidzinę często, znam okolice bardzo ładna :p

Piotrek 1 : ogrodzenie jak z filmu "Zaginiony we mgle" :p czyli mało widać (powiedział mój małżonek) :lol: Podobno w Rzozowie są jakieś starsze domy do sprzedania - pytać u sołtysa (może również coś wie o działkach

majamp: pozdrawiamy najbliższych sąsiadów :D :p

:lol: :lol:

Witam

w 2007 zamierzam budować dom w Marszowicach.

Ile was kosztowała adaptacja projekty ?

Własnie stoje przez tym krokiem - jeden z architektów zaproponował mi budowanie z cegły ceramicznej a nie z betonu komorkowego w projekcie jest - bloczki silikatowe SILKA E18 + ocieplenie wełną

- nie wiem czy sugerować sie jego zdaniem?

Zmiana materialu zwieksza koszty adaptacji. ( 2000 - 2500 zł )

Czy ktos z was sie zdecydował na centralny odkurzacz ?

Czy juz przy adaptacji musze podjąc ta decyzje , czy jest mozliwość w pozniejszym czasie zainstalować centralny odkurzacz ( w momencie budowania scian)

pozdrawiam

Cieszę się, że znalazłam sympatycznych prawie sąsiadów, wsparcie będzie potrzebne podczas budowy :)))

Piotrek1: w sidzinie i okolicach jest kilka działek do sprzedania, raczej w standardowych cenach jak na kraków ;), najlepiej jest pojeździć i popytać sąsiadów, czasem na działkach są tablice z numerami telefonów.

Dobra lokalizacja o tyle, że jest już od 20 listopada plan zagospodarowania terenu, więc nie trzeba WZ czy inych papierków itd... a tym samym mniej kłopotów :)

dorkaS witam sąsiadów /my budujemy się w Skotnikach /niestety jaśli chodzi oWZiZT to nienajlepsze wieści ,czekaliśmy prawie rok.Ale może teraz się coś poprawi?

W którym miejscu w skotnikach się budujecie ?

Macie jakis miejscowych fachmanów czy ekipe z zewn ?

Będziemy budować się za szkołą, ale na razie nie mamy żadnej wybranej ekipy ponieważ nie mamy jeszcze skończonych planów . a dopiero za kilka może kilkanaście dni będziemy mieć wszystkie uzgodnienia i złożymy wniosek o pozwolenie na budowę.