franzkru 27.11.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Witam całą Grupę Krakowską Od dłuższego już czasu przeglądam to forum i wreszcie postanowiłam się ujawnić. My mamy już pozwolenie na budowę i zaczynamy w przyszłym roku. Będziemy się budować w okolicach Skawiny, więc pozdrawiam wszystkich naszych przyszłych sąsiadów Wszystkim już budującym życzę pięknej pogody jak najdłużej W którym miejscu bedziecie sie budowac ? Długo czekaliscie na pozwolenie na budowę ? Pytam bo ja tez w okolicach skawiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Andrzej 27.11.2006 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 franzkru: Będziemy budować się w Rzozowie . Na pozwolenie czekaliśmy dwa miesiące, ustawowo jest ponoć 65 dni, potem można urząd skarżyć, ale teoria sobie a praktyka sobie. Gdzie ty się budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 27.11.2006 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Witam! Dawno mnie tu nie było, a jak się zjawiam to od razu po prośbie Zagłosowałam jak narazie mieszkam w Kokotowie więc na wiosnę pochodziłabym z małą na ten plac zabaw - jak go odnowią. Jest taka akcja organizowana przez firmę DANONE (zgłoszenia do końca roku) na modernizację placu zabaw. Firma Danone remontuje 10 placów zabaw w Polsce (spośród zgłoszonych) na swój koszt. Potrzebne jest minimum 50 głosów (zgłoszeń) oddanych na konkretny plac, by była szansa na zakwalifikowanie danego placu. Wszystkie informacje na stronie Danone http://www.danonki.pl/index_place_zabaw.php?id=czc0bWs5M2JwMjIyNA%3D%3D Zagłosowałam - mieszkam teraz w Kokotowie więc na wiosnę jak odnowią ten plac to będę tam chodzić z moim małym zbójem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszojadek 27.11.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Majko, bardzo dziękuję za wskazanie "człowieka od kominków". Wygląda na to, że Forest - Natura jest niesamowicie "pozytywnie zakręcony" w tym temacie. Zobaczymy jak będzie dalej, ale póki co wzbudził moje duże zaufanie swoim podejściem do tematu. No i splusował bo pochwalił mój komin i zaplanowane położenie kominka, które sami z Żoną wymyśliliśmy... A cóż może być przyjemniejszego niż pochwały więc jeszcze raz dzięki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 28.11.2006 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 franzkru: Będziemy budować się w Rzozowie . Na pozwolenie czekaliśmy dwa miesiące, ustawowo jest ponoć 65 dni, potem można urząd skarżyć, ale teoria sobie a praktyka sobie. Gdzie ty się budujesz? Ja buduje się albo raczej chciałbym zacząc na jesień przyszłego roku w Skawinie na ulicy Batalinów Chłopskich (przecznica z ulicy Bukowskiej) więc jak masz jakieś fajne ekipy budowlane z okolicy i możesz podesłać kontakty to bedę bardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 28.11.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 franzkru: Będziemy budować się w Rzozowie . Na pozwolenie czekaliśmy dwa miesiące, ustawowo jest ponoć 65 dni, potem można urząd skarżyć, ale teoria sobie a praktyka sobie. Gdzie ty się budujesz? Hej to akurat troszkę za nami My będziemy się budować w sidzinie, ale blisko drogi na skawinę więc pozdrawiam przyszłych sąsiadów zza rzutu obciążonym beretem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 28.11.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Witajcie, w ten mglisty dzień ( co widac poniżej) pochwalę się nowym ogrodzeniem ( plan na ten rok wykonany!! http://foto.m.onet.pl/_m/1a5969cbda0636e3d9c8c23bdc07692a,5,19,0.jpg http://foto.m.onet.pl/_m/816297e1e20cbf245474eb79107b3830,5,19,0.jpg i nowe sprzety w kuchnii http://foto.m.onet.pl/_m/52531bb7a52aff8127a6496b864a776e,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 29.11.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Gratuluje, aczkolwiek niewiele widac Realizacja planow w 140 % to jest to co tygrysy lubia najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 29.11.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Pitt, dzięki (tygrysy pochwały tez bardzo lubią) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LuMaNaZo 29.11.2006 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Witajcie , My zaczynamy dopiero budowe od kwietnia 2007, w Zielonkach i mamy wielką prośbe o polecenie sprawdzonej ekipy budowlanej, kierbuda, etc Będę zobowiązany za Wasze opinie i kontakty. W kwestii ekip jestesmy kompletnie "zieloni" LuMaNaZo czyli dom dla 4-ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majamp 29.11.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Witam! To my też się dołączamy do budujących Krakusów Właśnie kupujemy działkę za Skawiną. Gołuchowice - to nasze nowe miejsce na ziemii. Pozdrawiam sąsiadów z Rzozowa i samej Skawiny Maja & company Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gusiek 29.11.2006 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Witamy my również budujemy małopolsce oklice Trzebini i sredecznie pozdrawiamy wszystkich forumowiczów z grupy krakowskiej My obecnie jesteśmy na etapie wykańczania domu ale chyba szybciej sami się wykończymy Pozdrowionka Mamy tylko maciupeńką prośbę do Zbyszka aby i nas umieścił na swojej sławnej już mapce jeżeli potrzebne są jakieś dane to proszę o maila /jest na stopce/ dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszojadek 29.11.2006 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Witajcie , My zaczynamy dopiero budowe od kwietnia 2007, w Zielonkach i mamy wielką prośbe o polecenie sprawdzonej ekipy budowlanej, kierbuda, etc Będę zobowiązany za Wasze opinie i kontakty. W kwestii ekip jestesmy kompletnie "zieloni"i Nie to żebym Was straszył , ale z tego co wiem, znalezienie dobrej ekipy do surowizny, na pierwszą połowę przyszłego roku graniczy praktycznie z cudem. A jak jeszcze trochę poczekacie, to dopiero 2008 będzie terminem realnym. Moja ekipa w tej chwili ma wolne terminy dopiero na wiosnę 2008. Jak nie znajdziecie namiarów na forum, to pozostaje wsiąść w auto i pojeździć po budowach. Może coś traficie. No i jeżeli faktycznie chcecie wystartować wiosną 2007 to już zamawiajcie. materiały. powodzenia D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 30.11.2006 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Witajcie, majapm a mozna ( na priva ) wiedzieć ile płaciłaś za działkę i jaka wielkość. Koleżanka jest zainteresowana w okolicach Skawiny, Skotnik, Kobierzyna kupnem działki budowlanej lub z domem ( stan surowy lub do remontu). jakby ktos coś wiedział to proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Andrzej 30.11.2006 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 franzkru: Budujesz koło figurki czy dalej? (jadąc od Skawiny) Jeśli chodzi o ekipę budowlaną jesteśmy na etapie dogadywania się jak coś z tego wyjdzie damy namiar. Anoleiz: witam sąsiadów, przejeźdzamy przez Sidzinę często, znam okolice bardzo ładna Piotrek 1 : ogrodzenie jak z filmu "Zaginiony we mgle" czyli mało widać (powiedział mój małżonek) Podobno w Rzozowie są jakieś starsze domy do sprzedania - pytać u sołtysa (może również coś wie o działkach majamp: pozdrawiamy najbliższych sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 30.11.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Witam,Gusiek została dodana do mapki GK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pepik 01.12.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Witam w 2007 zamierzam budować dom w Marszowicach.Ile was kosztowała adaptacja projekty ? Własnie stoje przez tym krokiem - jeden z architektów zaproponował mi budowanie z cegły ceramicznej a nie z betonu komorkowego w projekcie jest - bloczki silikatowe SILKA E18 + ocieplenie wełną- nie wiem czy sugerować sie jego zdaniem?Zmiana materialu zwieksza koszty adaptacji. ( 2000 - 2500 zł )Czy ktos z was sie zdecydował na centralny odkurzacz ?Czy juz przy adaptacji musze podjąc ta decyzje , czy jest mozliwość w pozniejszym czasie zainstalować centralny odkurzacz ( w momencie budowania scian)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 01.12.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Cieszę się, że znalazłam sympatycznych prawie sąsiadów, wsparcie będzie potrzebne podczas budowy )) Piotrek1: w sidzinie i okolicach jest kilka działek do sprzedania, raczej w standardowych cenach jak na kraków , najlepiej jest pojeździć i popytać sąsiadów, czasem na działkach są tablice z numerami telefonów. Dobra lokalizacja o tyle, że jest już od 20 listopada plan zagospodarowania terenu, więc nie trzeba WZ czy inych papierków itd... a tym samym mniej kłopotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertto 01.12.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 dorkaS witam sąsiadów /my budujemy się w Skotnikach /niestety jaśli chodzi oWZiZT to nienajlepsze wieści ,czekaliśmy prawie rok.Ale może teraz się coś poprawi? W którym miejscu w skotnikach się budujecie ? Macie jakis miejscowych fachmanów czy ekipe z zewn ? Będziemy budować się za szkołą, ale na razie nie mamy żadnej wybranej ekipy ponieważ nie mamy jeszcze skończonych planów . a dopiero za kilka może kilkanaście dni będziemy mieć wszystkie uzgodnienia i złożymy wniosek o pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertto 01.12.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Zbyszku jak możesz to proszę dopisz mnie do mapki. Oczywiście, a w której części Krakowa się budujesz? Będziemy się budować w Skotnikach za szkołą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts