Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

drzewa stoją. Porwało wiadro ze zgniecionymi puszkami po piwie :wink:

Wygięło brame wjazdową.

Majeczko, to kiedy ten świerk zawadził o sąsiada? :o w weekend?

to świerk moich rodziców, w górach - tam to naprawdę wieje. No a jak jest moich rodziców to właściwie jest mój. 8)

Witajcie,

Renciu, odpukac - ale takiej zimy i jesieni, zebyśmy nie byli u lekarza z naszymi dziećmi to nie pamiętam. Jakiś drobny katar i 1-2 stan podgorączkowy i tyle. A dokładnie rok temu było zapalenie ucha (39-39,6) u jednego i drugiego !! I jakie były wtedy mrozy!!

Nie wiem, może dlatego,ze cały wrzesień-październik dostawali Rutinace ( młodszy w syropie a starszy w tabletkach)?! :o

Witajcie .

Nie wiem czy to tak już jest ,ale dzieci w wieku Waszych pociech z reguły chorują bez przerwy.A jeśli chodzą do przedszkola to właściwie jest to regułą.

Jak moje dzieci były malutkie i chodziły do przedszkola to musiałam się zwolnić z pracy bo ... byłam nieustannie na zwolnieniu lekarskim .

A potem ,już w szkole ,nie chorowały w ogóle .Może raz na dwa lata .

Z waszymi maluchami będzie tak samo .

Choroba dzieci wyzwala w nas ogromne pokłady miłości ,troskliwości i opiekuńczości dlatego ,wyłącznie z tego powodu ,godziłam się na jej istnienie.

Jak moje dzieci były malutkie i chodziły do przedszkola to musiałam się zwolnić z pracy bo ... byłam nieustannie na zwolnieniu lekarskim .

A potem ,już w szkole ,nie chorowały w ogóle .Może raz na dwa lata .

Z waszymi maluchami będzie tak samo .

Choroba dzieci wyzwala w nas ogromne pokłady miłości ,troskliwości i opiekuńczości dlatego ,wyłącznie z tego powodu ,godziłam się na jej istnienie.

Mam nadzieję że do zwolnienia z pracy nie dojdzie :cry: :roll:

Opiekuńczości, troskliwości, miłości!?

Merit sorry ale do tych odczuć nie są potrzebne mi wirusy i bakterie!!!!!!!!

Kocham mojego zbója nad wszystko a na jej choroby jestem wściekła :evil:

I wściekła jestem bo jestem przy tym prawie bezsilna - co dla mnie walecznej baranicy jest nienormalne - uważam, że nie ma sytuacji bez wyjścia!

Poydrowionka

- mój maly zbój odkąd poszła do przedszkola to od pąździernika choruje średnio raz w miesiącu.

Dziś właśnie poszła pierwszy raz po dwoch tygodnia chorowania - ja mam dość.

Witam Wszystkich!

Moje dzieci też chorowały po pójściu do żłobka. Teraz jest duuużo lepiej, chociaż jak słyszę jak kaszlą dzieci w żłobku i przedszkolu to sam się dziwię, że moje się nie rozkładają (akurat teraz pierwszy raz od września :wink: ). Nie wiem też na ile pomogło szczepienie na pneumokoki :roll: , ale polecamy je wszystkim znajomym, których dzieci chodzą do żłobków czy przedszkoli :wink:

Co do wiatru - działka to puste pole, więc nic nie poleciało, a w mieszkaniu zastanawiałem sie kiedy mi dach porwie, bo sypialnie mam na poddaszu i słychać było jak czasem więźba trzeszczy :-?

Witam wszystkich po długiej długiej przerwie.

Domek po wichurze stoi i ma się jak na razie dobrze:)Niestety wciąż coś tam robimy mam nadzieję, że w lecie się wprowadzimy - choć patrząc na tępo fachowców czarno to widzę:(

Na drzwi zewnętrzne czekałam ba tylko 3 miesiące, a miało być max 6 tyg taki drobiazg wrrr, odgrom już mi robią od 3 tygodni:( Na wycenę pieca czekałam najkrócej, ale fachowcy policzyli więcej niż viessmann wycenił - fajowo!

Kominek zakupiony teraz tylko obudowa.

Wyceniono mi ostatnio dość prostą obudowę + ramka aluminiowa za 9000zł więc jednak patrząc na ponoszone koszta będę szukać dalej, albo zabierzemy się za to sami:)

Ogólnie jest ok i już nie mogę się doczekać kawki na tarasie i biegania z córką po trawce:)

Widzę, ze temat zszedł na dzieciaczkowe choroby moja córka też pozaliczała od września troszkę infekcji, ale już jest o wiele lepiej w porównaniu z ubiegłym rokiem i debiutem przedszkolnym.

Dziś właśnie szczepiłam córkę na pneumokoki - chodzi do przedszkola i polecano mi ją zaszczepić

Pozdrawiam

Renciu ,

miałam na myśli dodatkowe ilości odczuć ,choć może nie do końca właściwie , wyjaśniłam co miałam na myśli .

Jako bardzo zapracowana mama (na dwie zmiany ),nie miałam zbyt wiele czasu dla dzieci ,często się mijaliśmy, więc czas choroby -o zgrozo ! - stwarzał możliwość bycia cały czas razem .Ja autentycznie nadrabiałam wtedy zaległości .

I dopiero bardzo poważna choroba syna uświadomiła mi ,że nie tędy droga .Że nie pogodzę pracy z wychowywaniem .

Trzymam kciuki za szybki powrót "zbója" do zdrowia

Hej

Dawno mnie tu nie było ale może ktoś mnie jeszcze pamięta :))

Sprawy papierkowe, praca, dziecko no ia nawet na forum juz nie ma czasu (o praniu sprzątaniu i prasowaniu nie wspominam nawet :))

U mnie wszytko powoli do przodu ale bardzo bardzo powoli.

Ostatnio pisałam chyba o wkopywaniu graniczników.A od tej pory jueszcze troszkę się wydarzyło.

Dzielenie działki bardzo bardzo sie przeciagnęło ale jest już zakończone (w poniedziałek) i prawomocne.

Miedzyczasie dotarł do nas gotowy projekt. złożyłam wnioski o warunki przyłączenia mediów (i czekam na nie) no i co najważniejsze zrobiliśmy drogę dojazdową do domku (którego jeszcze nie ma hi hi ).

Aktualnie czekam na warunki przyłączenia prądu i gazu żeby oddac projekt do adaptacji (umówiony architekt już czeka), przeprowadzam prawnie działkę na siebie (notarialna umowa darwoizny od babci), no i poszukuję ekipy budowlanej.

Dałam projekt jednej ekipie i czekałam na wycenę, spotkałam sie z nim w sobotę i krzyknął 55tyś robocizna stan surowy otwary (dom ma 103m2 użytkowej) a 150tys robocizna z materiałami - nie wiem co wy sądzicie ale mnie gośc poprostu zabił tą ceną.

Dałam więc kolejnemu wykonawcy i czekam w piątem mam dzwonić.

Trzeciego mam w pogotowiu i mam nadzieje ze będa mieli lepsze ceny niż ten pierwszy.

A swoją drogoą jeśli macie kogoś godnego polecenia - najlepiej budującego pod klucz to chetnie przyjmę namiary.

No tak pokrytce to chyba tyle.

Mam zamiar wpadać częściej wiec do sklikania.

Witam serdecznie. Jestem pierwszy raz na forum i od razu mam nieskromne pytanie dotyczące działki budowlanej w okolicy Krakowa, a dokładniej, interesują mnie działki położone w gminach: Mogilany, Świątniki G., Skawina. Może któryś z Waszych sąsiadów czy znajomych chciałby sprzedać takową, niedużą (10-15a). Jako, że jesteśmy z daleka mamy ogólne trudności z wyborem tej odpowiedniej. Powoli zaczynamy być zdesperowani. Nie mieliśmy pojęcia, że będzie tak ciężko.

Będziemy wdzięczni za każde info.

Nie wiem też na ile pomogło szczepienie na pneumokoki :roll: , ale polecamy je wszystkim znajomym, których dzieci chodzą do żłobków czy przedszkoli :wink:

Sail doczytałam się na temat szczepionki przeciw pneumokokom.

Mam jedno pytanie czy Twoje dziciaczki były szczepione szczepionką skoniugowaną o nazwie Prevenar - jeśli tak napisz proszę ile ona kosztuje w krakowskich aptekach - na stronce o szczepionce piszą że jest to koszt rzędu 250 - 350 zł.

Dzięki z góry za info.

Mam jedno pytanie czy Twoje dziciaczki były szczepione szczepionką skoniugowaną o nazwie Prevenar - jeśli tak napisz proszę ile ona kosztuje w krakowskich aptekach - na stronce o szczepionce piszą że jest to koszt rzędu 250 - 350 zł.

Dzięki z góry za info.

Cena jest lekko kosmiczna więc my zaszczepiliśmy szczepionką PNEUMO 23 - koszt ok. 70 zł. Zresztą jak szczepiliśmy syna to tych nowszych i droższych jeszcze nie było.... Jak my się dowiadywaliśmy z myśla o córce to Prevenar kosztował ok. 280 zł. Nie sądze, żeby cena sie zmieniła....

Nie wiem też na ile pomogło szczepienie na pneumokoki :roll: , ale polecamy je wszystkim znajomym, których dzieci chodzą do żłobków czy przedszkoli :wink:

Sail doczytałam się na temat szczepionki przeciw pneumokokom.

Dzięki z góry za info.

Co mówią Wasi lekarze o szczepieniu przeciwko pneumokoki? Mój odradza więc ja na rzie nie zaszczepiłam ale ostatnio jest taka psychoza więc się zastanawiam. Moja Ola ma 3 lata nie chodzi jeszcze do przedszkola.

Moja Ola ma 3 lata nie chodzi jeszcze do przedszkola.

Dlatego odradza - gdyby moja córcia nie chodziła do przedszkola pewnie by nie chorowała a przynajmniej tak było do momentu pójścia do w/w instytucji, i pewnie też bym nie myślała o szczepionce.

Ponieważ od pąździernika choruje średnio co dwa tygodnie, chodzi do przedszkola i jest po przebytym zapaleniu uch środkowego - będę ją chciala w najbliższym czasie zaszczepić - dziś po południu kontaktuję się ze swoją piediatrą - posłucham jeszcze tylko jej opini - jeśli będzie na tak to zaraz tą szczepionkę kupuję i za jakiś tydzień idę szczepić małego zbója - mam tylko cichą nadzieję że do tego czasu nie zlapie kolejnej infekcji.

Cena jest lekko kosmiczna więc my zaszczepiliśmy szczepionką PNEUMO 23 - koszt ok. 70 zł. Zresztą jak szczepiliśmy syna to tych nowszych i droższych jeszcze nie było.... Jak my się dowiadywaliśmy z myśla o córce to Prevenar kosztował ok. 280 zł. Nie sądze, żeby cena sie zmieniła....

rencia - myśmy parę misięcy temu szczepilui córkę i koszt tej szczepionki był mniej więcej w w/w cenie

Dzięki - cena mnie wcale nie przeraża - nie liczyłam wydatków na różne leki - ale od momentu kiedy moje dziecko zaczęło chorować w aptekach zostawiłam już dużo więcej.

Pozdrowionka