Landrynka 01.02.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Jeśli można, to również chętnie zobaczę nas na mapce Jesteśmy w Sułkowie, na samej górce przy starym boisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jubiler 01.02.2007 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 dorkaS - widzę że będziemy chyba sąsiadami My mamy działke przy ul. Ks. Józefa. w Krakowie Pozdrawiam Ps. Jesli można, to proszę u umieszczenie nas na tej wypaśnej mapce. Kropkę mozna postawić w sąsiedztwie dorkaS (po lewej stornie dorki) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jubiler 01.02.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Witam ponownie, Mam pierwszą konkretną ofertę na wykonanie stanu surowego otwartego.mój projekt to "dom w Aloesie 3" - link: http://www.archon.pl/index.php?act=12&menu_act=1&sid=m44c773bf55bd9Umowa zostałaby podpisana teraz a realizacja ok. czerwca. Wykonawca prawdopodobnie założył wzrost cen do połowy roku. Prace obejmują : - roboty ziemne - fundamenty z bloczków - izolacja i ocieplenie fundamentów - ściany (POROTHERM 25 P+W) - ściany działowe (POROTHERM 11,5 P+W) - dach (dachówka CREATON Brązowa Angobowana) - orynnowanie GALECO - okna połaciowe FAKRO - kominy z klinkieru - instalacja odgromowa - kominy i wentylacja w systemie SCHIEDEL Oferta opiewa na 160 tys. brutto. Jak sądziecie czy to drogo czy rozsądnie ????? Wydaje mi się to rozwiązanie całkiem ok, ponieważ po podpisaniu umowy nie interesuą mnie już żadne wzrosty cen. Teraz i tak nie mogę chomikować materiałów, bo nie mam ich gdzie skladować i nie ma na to funduszy. Proszę o komentarze do tej oferty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 01.02.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Widzę, że jest paru oferentów do mapki GK. Postaram się zaktualizować mapkę w weekend. Umieszczę następujące osoby:climber79 - ???mk1 - Szycejubiler - koło dorkiSLandrynka - Sułków Climber, czy mógłbyś mi przypommnieć, gdzie się budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jubiler 01.02.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Widzę, że jest paru oferentów do mapki GK. Postaram się zaktualizować mapkę w weekend. Umieszczę następujące osoby: climber79 - ??? mk1 - Szyce jubiler - koło dorkiS Landrynka - Sułków zbyszekP - z góry dzieki bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Landrynka 01.02.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 super, nie mogę sie doczekać już zbyszekP: z tego co widziałam, jest opcja zdjęcia przy tej mapce, możesz wziąć dowolne zdjęcie z mojego dziennika budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 01.02.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 OK. Tak też i zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
climber79 01.02.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Poproszę o kropeczkę stykającą sie z kropką szczepka - po jego lewej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 01.02.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 I to życzenie będzie spełnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 01.02.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Się mapka powiększa - sporo osób przybyło i przybywa wciąż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 01.02.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Czyli wszystko zgodnie z naturalną koleją rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 01.02.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Tak patrzac na wizualizacje wklejone do Dzienniczka to mam nastepujace uwagi: 1. Nie podobaja mi sie balustrady, 2. Nie podoba mi sie roznica poziomow pomiedzy podjazdem a podestem schodow wejsciowych (mozna sie zabic). 3. Za niskie kominy i bez ladnego zakonczenia. 4. Koniecznie plotki dachowe nad dachem garazu, wolabym dluzszy okap. 5. Okiennic nie robilbym 6. Na elewacji bocznej nie rozumiem dlaczego z jednej strony pod oknem jest okladzina z plytek klinkierowych a na drugiej nie ma. Zreszta ten sposob wykonczneia nie przekonuje mnie, nie ma konstynuacji na innych elewacjach. 7. Na tarasie wejsciowym nie robilbym barierek. 8. Wolalbym dluzszy okap nad balkonem w szczycie budynku lubb przynajmniej fragmentaryczne wydluzenie gornej czesci. 9. Jetka w szczycie dachu jest za malo ozdobna. Takie wykonczenie mozna zrobic na wiele sposobow. 10. Mozna sie zastanowic czy balkon rowniez nie podeprzec skosnymi mieczami dla ozdoby jak przy wejsciu do budynku. To chyba o moim projekcie a w zasadzie o wizualizacji - jedno mogę tylko powiedzieć , że nie będzie wykończeń z klinkieru bo cały dom będzie z bali drewnianych. Ale dzięki za opinie - nawet tak surowe też są ważne! Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 01.02.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Czyli wszystko zgodnie z naturalną koleją rzeczy. Dawno na forum Cię Zbysiu nie było - ale widać że czytujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 01.02.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Owszem. Zaglądam tu od czasu do czasu, ale u mnie budowanie się już skończyło. Było miło, ale jak pisał poeta "Trzeba z żywymi naprzód iść..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 01.02.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Poproszę o kropeczkę stykającą sie z kropką szczepka - po jego lewej stronie tak, tak to z tym przesunięciem o malutki wektor w lewo to prawda. climber79 , kiedy mnie odwiedzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 01.02.2007 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Mnie tam bardziej zaciekawiło to, że poproszono o kropeczkę stykającą sie z kropką szczepka . Brzmi to romantycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1 02.02.2007 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Widzę, że jest paru oferentów do mapki GK. Postaram się zaktualizować mapkę w weekend. Umieszczę następujące osoby: climber79 - ??? mk1 - Szyce jubiler - koło dorkiS Landrynka - Sułków Climber, czy mógłbyś mi przypommnieć, gdzie się budujesz? Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
climber79 02.02.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Czasem jeżdżę nacieszyć się działką ( i zającem który regularnie na niej stacjonuje ) ale u Ciebie cisza - tak jakbyś nie mieszkał - może jak prace ruszą na wiosnę to będziesz częściej - to będzie większa szansa się spotkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 02.02.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Witam ponownie, Mam pierwszą konkretną ofertę na wykonanie stanu surowego otwartego. mój projekt to "dom w Aloesie 3" - link: [ Oferta opiewa na 160 tys. brutto. Jak sądziecie czy to drogo czy rozsądnie ????? Wydaje mi się to rozwiązanie całkiem ok, ponieważ po podpisaniu umowy nie interesuą mnie już żadne wzrosty cen. Teraz i tak nie mogę chomikować materiałów, bo nie mam ich gdzie skladować i nie ma na to funduszy. Proszę o komentarze do tej oferty Czołem! Moim zdaniem rozsądnie, ale ja jestem na początku drogi. Mój stan surowy otwarty - zadaszony - 160m2 użytkowej, ok. 150m2 zabudowy, ok 290 m2 całkowitej (dorobiłem piwnicę ok 90m2) mam wyceny na 325 tyś. - ale to chyba z Marsa, i na 217 tyś. Szukam dalej i zobaczymy. Budowa z silikatu A może podzielisz się informacją z jaką firmą rozmawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 02.02.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Mnie tam bardziej zaciekawiło to, że poproszono o kropeczkę stykającą sie z kropką szczepka . Brzmi to romantycznie. u mnie tez ten romantyzm wywołał wzruszenie, więc , jako niezbyt gotowy na tak silne wrażenia emocjonalne poprosiłem o odsunięcie o wektorek. Moze być bardzo malutki, ale wektorek . climber - ten zając to stacjonuje u ciebie czy u mnie? chudy jest czy wypasiony? z reguly wpadam na chwiile. mieszkać raczej się jeszcze nie da na wiosnę będa dopiero okna i normalne ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts