OczkoM 16.02.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Kaszojadek Czytalam, ze masz juz podlaczona ochrone. Masz namiar na jakas sprawdzona firme? Szukam, bo mam jeszcze golutkie mury i mogliby sobie rozprowadzic instalacje. Ktos mial mi podeslac ale chyba zapomnial Pozdr all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariku 16.02.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Ludzie jak ja się cieszę. Przed chwilą odebrałem uprawomocnione pozwolenie na budowę. Niecałe DWA lata i już mam !!! hmmm....a my czekaliśmy jeden miesiąc i jeden tydzień - w tym okres świąteczno noworoczny , a może to właśnie przez ten noworoczny nastrój urzędników pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 16.02.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 A ja dzis dostalam warunki przylacza od enionu, zaledwie w miesiac po zlozeniu wniosku Smieszna mialam za to przygode z geodeta. W biurze projektowym, w ktorym kupowalam projekt, mileli umowic mnie ze swoim geodeta (mapka do celow projektowych), mial do mnie zadzwonic w ciagu tygodnia, zostawilam swoje namiary. Minal miesiac, nie odezwal sie, wiec zamowilam innego - zwyczajnie. A tu nagle ktos lazi po mojej dzialce i mierzy. Okazuje sie, ze ten pierwszy - bez mojej wiedzy i bez zadnego wczesniejszego kontaktu. Glupia sytuacja - no ale musialam go splawic, bo z tym drugim umowiona juz jestem na 100% Tyle ze na te mapke mam czekac co najmniej miesiac. Wydaje mi sie, ze troche dlugo... Jak Wam sie wydaje? Ile to u Was trwalo? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszojadek 16.02.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 u mnie mapa była chyba w tydzieńpozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszojadek 16.02.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Kaszojadek Czytalam, ze masz juz podlaczona ochrone. Masz namiar na jakas sprawdzona firme? Szukam, bo mam jeszcze golutkie mury i mogliby sobie rozprowadzic instalacje. Ktos mial mi podeslac ale chyba zapomnial Pozdr all Firmę od ochrony, czy od alarmu ? U mnie elektryk położył wszystko, łącznie z kabelkami do alarmu. Potem polecił alarmiarzy (faktycznie łebskich), którzy już niewiele mieli do roboty jeżeli idzie o kładzenie kabli, a zajęli się montażem alarmu i jego programowaniem. Ale kable też kładą Mogę wysłać Ci namiary. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertto 17.02.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Witam wszystkich i już piszę sprostowanie.Dwa lata to czas jaki minął od czasu kiedy staliśmy się właścicielami naszej działki i jednocześnie złożyliśmy o WZIZT /dostaliśmy je po 11,5 miesiącach/ a póżniej załatwianie wymogów wzt-ki i na końcu czekanie na pozwolenie.Samo pozwolenie wydano nam w 1,5 miesiąca.Kaszojadek ma chyba trochę racji z tymi brakami bo nasz architekt mówił mi że był w geodezji bo urzędniczka prowadząca naszą sprawę dzwoniła do niego i On coś tam na miejscu poprawiał/podobno drobnostka?/ Przepraszam że wczoraj napisałem tak niejasno ale to z powodu emocji.Najważniejsze że już mamy pozwolenie /wg.mnie dwa lata to bardzo dużo straconego czasu/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszojadek 17.02.2007 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Najważniejsze że już masz to pozwolenie. Potem jest tylko fajniej, chociaż wielokrotnie w nocy budziłem się z przerażeniem, że nie sprawdziłem czegoś na budowie i pewnie jest zchrzanione. Dylematy pt wełna, czy styropian, maks czy niemaks, ocieplenia 8 cm czy 10 cm, itp. też spędzają sen z powiek Z drugiej strony jak miałem wylaną płytę podczas największych upałów i 3-4 razy dziennie jeździłem ją polewać żeby nie spękała, to było po prostu cudnie :) A takich chwil jest bardzo dużo i nawet zwykłe sprzątanie gruzu we własnym domu to radocha, mimo że nie masz na to czasu a na drugi dzień nie możesz się ruszać a trzeba iść do pracy. Jeszcze jakby człowiek miał drukarnię banknotów , to budowa domu byłaby czystą przyjemnością... pozdr PS. Prawdą jest, że w gminach gdzie nie ma planu zagospodarowania przestrzennego, uzyskanie wuzetki to często kilkanaście miesięcy czekania. I zdaje się (ale może się mylę), że teraz jest tak, że jak kupujesz działkę z wuzetką, to i tak musisz dostać nową, bo stara jest przypisana do właściciela a nie do działki. A jeszcze 2 lata temu nie było z tym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 17.02.2007 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Kaszojadek Czytalam, ze masz juz podlaczona ochrone. Masz namiar na jakas sprawdzona firme? Szukam, bo mam jeszcze golutkie mury i mogliby sobie rozprowadzic instalacje. Ktos mial mi podeslac ale chyba zapomnial Pozdr all zapomnieć nie zapomiałem masz namiar na privie - wysłałem ci namiar jednak tylko na jedego - na 100 % pewnego. nie jest taki strasznie drogi , a nstalacją bedzie na pewno działac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xanka 17.02.2007 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Tyle ze na te mapke mam czekac co najmniej miesiac. Wydaje mi sie, ze troche dlugo... Jak Wam sie wydaje? Ile to u Was trwalo? My też coś koło miesiąca czekaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefiryn 17.02.2007 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Projekt masz tu:http://tiny.pl/cgxw Jednak wprowadziłem pewne poprawki: wymiary o 1m większe oraz okna od Pd. (to ta część z wykuszem) też będą normalnych wymiarów. No i zamiast pustaków będą silikaty. Ponieważ mam wjazd od południa, nie chciałem żeby dom miał wejście od południa więc wybrałem projekt z wejściem od wschodu. ( nie od frontu ale z boku). Moim zdaniem nie marnujemy wtedy słonecznej ściany na wejście i przedpokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 17.02.2007 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Zefiryn, mam do Ciebie prośbę Wpisz zamiast tego długiego adresu, ten: http://tiny.pl/cgxw , wtedy strona wróci do normy. Pod tym krótkim adresem kryje się ten Twój, zbyt długi. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1 18.02.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 My też mamy wjazd od południa. Bardzo ładny my myślimy nad Domem pod pistacja z archonu z paroma poprawkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zefiryn 18.02.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Projekt masz tu: http://tiny.pl/cgxw Jednak wprowadziłem pewne poprawki: wymiary o 1m większe oraz okna od Pd. (to ta część z wykuszem) też będą normalnych wymiarów. No i zamiast pustaków będą silikaty. Ponieważ mam wjazd od południa, nie chciałem żeby dom miał wejście od południa więc wybrałem projekt z wejściem od wschodu. ( nie od frontu ale z boku). Moim zdaniem nie marnujemy wtedy słonecznej ściany na wejście i przedpokój. My też mamy wjazd od południa. Bardzo ładny my myślimy nad Domem pod pistacja z archonu z paroma poprawkami Jest dużo projektów z wejściem od Pd. bo nie ma działek idealnych Projekt pod pistacją ma dobry rozkład pomieszczeń. Moje zastrzeżenie budzą: 1. za mały wiatrołap 2. wąskie schody i na dodatek zabiegowe 3 Zlewozywak w kuchi za daleko od pionu. Poza tym kuchenka wychodzi strasznie mała, gdzie się zmieszczą szafki wiszące jak jest tyle okien ? Przepraszam że wrzucam swoje 3 grosze ale nad swoim projektem przesiedziałem długie godziny nad komputerem i zacząłem projektowanie od kuchni, bo tam się najdłużej siedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mk1 18.02.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Zefiryn : Bardzo dobrze kazda rada sie przyda. Co do kuchni jest mała masz racje i na pewno zlikwiduje spiżarkę żeby można było więcej szafek zrobić. Co do schodów cały czas nad nimi myślę u mojego brata (ma projekt eko z mtm style) są zabiegowe i nie sa wcale takie niewygodne. Zasatnawiam się czy je przerobić tak jak parę osób które go budują. Zdziwiłeś mnie z tym wiatrołapem 5 m za mały? A widziałeś realnie taki wiatrołap mnie się wydaje że 5 m to w sam raz.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 18.02.2007 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Eh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 18.02.2007 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Eh... Też mnie to, Co Ciebie denerwuje, ale nie znałem przyczyny. a "Firefox" nie ma, tak jak "Opera" , opcji "dopasuj do szerokości". Ostatnio coś mi Operę wywala, przeglądam w Firefoxie i muszę przewijać strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 18.02.2007 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Teraz już musztarda po obiedzie, bo w cytatach jest powtarzany ten za długi link... A wystarczyło poczytać nie tylko siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 18.02.2007 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Czy tak będzie tylko na tej stronie, czy do końca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 18.02.2007 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Tak już będzie do końca tej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 19.02.2007 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 To trzeba szybko naprodukować postów do końca strony i będzie spokój... noo chyba że ktoś znów rzuci cytatem [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts