lakk 20.02.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 A "zapachowych" walorów nie ma? W której to części Mogilan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 20.02.2007 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Helenka, a tak szukałaś? http://tiny.pl/ctlw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helenka123 20.02.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 A "zapachowych" walorów nie ma? nie wiem, nie czułam, ale sprawdzę dokładnie. Działka jest w okolicy jak się jedzie na świątniki górne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helenka123 20.02.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Helenka, a tak szukałaś? http://tiny.pl/ctlw Tak, ale gratka zawsze miała ceny z nieba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 20.02.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Helenka, a tak szukałaś? http://tiny.pl/ctlw Tak, ale gratka zawsze miała ceny z nieba Nie zawsze Myśmy dzięki niej dokonali zamiany mieszkania w bloku na domek z ogrodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mg 20.02.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 A "zapachowych" walorów nie ma? nie wiem, nie czułam, ale sprawdzę dokładnie. Działka jest w okolicy jak się jedzie na świątniki górne Sprawdz i sasiadow koniecznie popytaj. W Konarach jest urocza ferma kurza ktora przy wschodnim wietrze moze i Twoja okolice zasmrodzic... Ja sie o malo w takie sasiedztwo nie wpakowalam (posrednik jakos zapomnial wspomniec o takim drobiazgu... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mirek 20.02.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Witam i proszę o umieszczenie mnie (nas) na mapce. Przesławice, gm.KoniuszaDzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mirek 20.02.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Czy w grupie Krakowskiej jest ktoś, kto ma ziemię w okolicach Koniuszy?Mamy problem - działka( przy drodze asfaltowej) leży w strefie częściowej ochrony konserwatorskiej (nie ma szans na przekwalifikowanie?), częściowe są to tereny rolne o znaczeniu krajobrazowym (ZR-K).Czy ktoś z Was, drodzy forumowicze miał ten problem?Jak się go pozbyć??? tzn. jak przekształcić to cudo? Dzięki, czekam z niecierpliwościąIwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 20.02.2007 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 W Konarach jest nie ferma kurza, tylko świniarnia z 1500 szlachetnymi dostawcami schabu, a smród jest niemiłosierny, nawet drzewa usychają (wiem, bo sadziłem tam drzewa), a działki w tej okolicy po "okazyjnej" cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 21.02.2007 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Gdzie najtańsze szafy typu Komandor, Stanley w Krakowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 21.02.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Gdzie najtańsze szafy typu Komandor, Stanley w Krakowie? Aspi, a musisz mieć z tych w/ w firm? Ja nie tak dawno temu właśnie się tym tematem interesowałam i zdecydowałam się w końcu na firmę, która mi robiła kuchnię, bo nie dość, że byli ZDECYDOWANIE tańsi to jeszcze mam dokładnie to co chciałam. Mam szafy z plecami, bokami, podłogą i sufitem, za cenę samych boków i frontów ze Stanleya czy Komandora. Aha - w "mojej" firmie szafy ze szklanymi frontami wypadały drożej. Polecam http://www.twojstyl.net/ zrobili na mnie najlepsze wrażenie jeśli chodzi o Stanleye czy Komandory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Plento 21.02.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam, wreszcie podpisalismy umowe z ekipą budowlaną.48 tyś.zł od ściągniecia humusu po zrobienie dachu wraz z używanymi maszynami. Co Wy na to?? Domek ma 219m kw powierzchni całkowitej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 21.02.2007 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam, wreszcie podpisalismy umowe z ekipą budowlaną. 48 tyś.zł od ściągniecia humusu po zrobienie dachu wraz z używanymi maszynami. Co Wy na to?? Domek ma 219m kw powierzchni całkowitej. kwota zachęcająca Na podzamczu budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suire 21.02.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam i proszę o umieszczenie mnie (nas) na mapce. Przesławice, gm.Koniusza Dzięki. Ja tez mam prosbe o dolaczenie mnie do mapki . Wieliczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 21.02.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam Podgladam was czasem choc o budowie na razie moge zapomniec-ciezko znalezc jakas normalna dzialke w przyzwoitej cenie bedac na dodatek daleko od Krakowa Wlasnie przeczytalam posta helenki odnosnie dzilalki.Wg mnie cena jest bardzo duza jak na dzialke o szerokosci 18 metrow-to juz jakies ograniczenie z projektem. Rzeczywiscie sprawdz sobie dokladnie te miejscowosc i sasiedztwo bo ja kilka lat temu "wkopałam" sie w taka dzielke ktora jak sie pozniej okazalo znajdowala sie w miejscowosci gdzie co drugi gospodarz mial kurnik-smrod na wiosne niesamowity.Na dodatek sasiad tej dzialki ma zaklad rozbiorki miesa. Szczescie w nieszczesciu ze chcial go teraz rozbudowac(dostajac pieniadze z UE) i odkupil ja od nas za smieszne pieniadze (12 ar budowlanego za 20 tys za calosc) Coz lepsze to niz kiwac sie z ta dzialka do konca zycia a jakos nie mialam smialosci dac ogloszenia o sprzedazy takiego pasztecika Teraz jeszcze tylko bede czekac na wezwanie z gminy bo podobno jak nie bylo planu zagospodarowania to wszystkie dzialki automatycznie byly rolne (mimo ze ja ja kupowalam jako budowlana)i teraz jak wszedl nowy plan maja mi niby prawo wrabac oplate planistyczna-czyli wyceniaja dzialki wg siebie i mam zaplacic podatek od ich wartosci.Moze sie okazac ze rabna mi z 15 tys podatku-ale sie nie dam bede udawadniac ze dzialk nie byla tyle warta Zycze szzcescia wszystkim poszukujacym swojego skrawka ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mg 21.02.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 W Konarach jest nie ferma kurza, tylko świniarnia z 1500 szlachetnymi dostawcami schabu, a smród jest niemiłosierny, nawet drzewa usychają (wiem, bo sadziłem tam drzewa), a działki w tej okolicy po "okazyjnej" cenie Wcale ta dzialka w ktora o malo sie nie wpakowalam nie byla taka tania... Raczej normalna, a w dni niesmrodliwe (bo tak akurat trafilam) bylo tam przeuroczo A swiniarnia to w sumie lepiej niz ferma kurza bo przynajmniej zagrozenia ptasia grypa nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktomasz 21.02.2007 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam wszystkich. Równiez chciałbym się przyłączyć do Waszej grupy. Jednak narazie jestem na etapie poszukiwania działeczki. Może ktoś ma namiary na działkę ok 1000 m2 za rozsądne pieniądze. Dziękuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszojadek 21.02.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Witam, wreszcie podpisalismy umowe z ekipą budowlaną. 48 tyś.zł od ściągniecia humusu po zrobienie dachu wraz z używanymi maszynami. Co Wy na to?? Domek ma 219m kw powierzchni całkowitej. Cena jest dobra, albo naprawdę bardzo dobra Zależy co w niej jest oprócz czystej surowizny (bo definicje podawane przez różne ekipy są różne). Najważniejsze różnice interpretacyjne to: - z zagęszczaniem podsypki podłogi i chudziakiem czy bez ? - z ścianami działowymi, czy tylko nośne ? - z drenażem (jeżeli jest konieczny) czy nie ? - dach z orynnowaniem ? - spawanie elementów głównych zbrojenia fundamentu i dołaczenie do nich uziomu, lub położenie bednarki obwodowej jako uziomu - otynkowanie lub obłożenie wykończeniowe wystających ponad dach fragmentów kominów (inaczej potem jest kłopot z ponownymi obróbkami blacharskimi na połaczeniu komina i pokrycia dachu) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helenka123 21.02.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 no i pupa blada Pan nie chce mi sprzedać tej działki no i całe szukanie od początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 21.02.2007 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Co za gosc?Najpierw daje ogloszenie a potem jak znajdzie sie chetny nie chce sprzedac dzialki?O jesssssssuu. Ale nie lam sie na pewno cos znajdziesz zwlaszcza ze mozesz przeznaczyc taka kwote na dzialeczke.Ja mam duzo mniejsze fundusze i nie trace nadziei Szkoda ze nie ma watku dzialki pod Krakowem(jest dzialki okolice Wroclawia) gdzie ludzie sobie podaja rozne info gdzie i po ile mozna kupic grunt. Moze helenka to nie byla jednakl ta dzialka dla Ciebie?tak sobie pomysl i gklowa do gory-jeszcze wiele dzialek czeka na nowych wlascicieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts