jk69 27.02.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Lakk cóż działka, jak działka, jakby była naj to by jej już nie było do kupienia. Kiedy szukałam działki 3 lata temu, takich tabliczek było w okolicy sporo, i działek od koloru do wyboru. A dziś... A ja buduję w Ochojnie właśnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewikS 27.02.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Witam po dłuuugiej przerwie U nas wiosennie i radośnie- rodzina sę powiększyła, budowa zacznie się może nawet za 2 tygodnie... żeby tylko nie zapeszyć Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 27.02.2007 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 jk69 wielkie dzieki i buziaki Jak najszybciej postaram sie tam skontaktowac [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lakk 27.02.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 jk69 to wiem......., że budujesz w Ochojnie. Jak załatwiasz coś w gminie, musisz koło mnie przejeżdżać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Plento 27.02.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Witam, wreszcie podpisalismy umowe z ekipą budowlaną. 48 tyś.zł od ściągniecia humusu po zrobienie dachu wraz z używanymi maszynami. Co Wy na to?? Domek ma 219m kw powierzchni całkowitej. Cena jest dobra, albo naprawdę bardzo dobra Zależy co w niej jest oprócz czystej surowizny (bo definicje podawane przez różne ekipy są różne). Najważniejsze różnice interpretacyjne to: - z zagęszczaniem podsypki podłogi i chudziakiem czy bez ? - z ścianami działowymi, czy tylko nośne ? - z drenażem (jeżeli jest konieczny) czy nie ? - dach z orynnowaniem ? - spawanie elementów głównych zbrojenia fundamentu i dołaczenie do nich uziomu, lub położenie bednarki obwodowej jako uziomu - otynkowanie lub obłożenie wykończeniowe wystających ponad dach fragmentów kominów (inaczej potem jest kłopot z ponownymi obróbkami blacharskimi na połaczeniu komina i pokrycia dachu) pozdr Witam, cena obejmuje-zagęaszczenie podsypki podłogi z chudziakiem,bez scian działowych,drenaż nie konieczny, dach z całkowitym orynnowaniem, spawanie elementów zbrojenia fundamentu. Co do otynkowania lub obłożenie wykończeniowe wystających ponad dach fragmentów kominów to nie wiem ale zwróce uwage pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszojadek 27.02.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 kaszojadek baaaaaaaaaaaardzo dziękuję za świetny kontakt do Pana Leszka - jesteśmy już po słowie ! ceny na ocieplenie poddasza, montaż ścianek GK - nadal poszukuję! Pozdrawiam, Nie ma za co Cieszę się, że fachowiec Ci "spasował". Oferty cenowe na robociznę od sprawdzonych ekip : Ocieplenie dachu nad nieużytkowym poddaszem (wełna 2 warstwy, folia, OSB lub sklejka) 22-28 zł/m2 Ocieplenie dachu użytkowego poddasza (wełna x2, folia, płyty gk, szlif, szpachla) 28-35 zł/m2 pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszojadek 27.02.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Plento, to na obecne warunki i metraż chyba jest przyzwoita cena. Ani za drogo ani za tanio. Ale działówki może ponegocjuj i posprzątanie placu budowy po surowiźnie pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek i Jola 28.02.2007 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 skocz wladysław 603201846 prywatny gosc w obrocie ziemia.ma rozne arealy do sprzedania w roznych czesciach polnocnej strony miasta.zadzwoncie do niego moze ma cos do sprzedania ciekawego.ja kupilem 50 ary w kozierowie za 180 k w calosci budowlane 48 na 100 metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek i Jola 28.02.2007 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 lubi rozlepiac ogloszenia na drzewach i slupach "dzialki budowlane sprzedam' rozlepial w okolicy michalowic batowic owczar kozierowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek i Jola 28.02.2007 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 co do krasienca starego i drogi to: krasieniec jest ok 6 kilometrow dalej w strone iwanowic od kozierowa naramy. do kozierowa jade od 29 listopada dokladnie 13 kilometrow 15 min superodnowiona droga z pieknym asfalcikiem.pozniejsze pare kilometrow to troszke problem.oczywiscie mozna przez michalowice i na iwanowice a potem do krasienca glownymi drogami ale to troszke dalej .reasumujac 3/4 drogi jest super i bez wiekszych problemow ,potem troszke schody ale maja droge robic wiec jest szansa a droge do nas zrobili w poltora miesiaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravik3 28.02.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Do Krasieńca można też inną drogą np. przez Zielonki a poźniej okoliczne wioski (na pewno trasa jest mniej ruchliwa zwłaszcza w godzinach szczytu niż ta warszawska) Ja jeżdzę z Białego Prądnika i z ul. Mackiewicza mam dokładnie 15 km. Ale dróżki kręte i nie jedzie się zbyt szybko. A Kozierów - bardzo ładne miejsce!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravik3 28.02.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Plento ja też jestem na etapie rozglądania się za ekipami i biorąc pod uwagę zakres robót to chyba nie jest zbyt wygórowana cena. Mnie przynajmniej na razie nie udało się znaleźć żadnej tańszej oferty a dom ma 150m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 28.02.2007 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Oferty cenowe na robociznę od sprawdzonych ekip : Ocieplenie dachu nad nieużytkowym poddaszem (wełna 2 warstwy, folia, OSB lub sklejka) 22-28 zł/m2 Ocieplenie dachu użytkowego poddasza (wełna x2, folia, płyty gk, szlif, szpachla) 28-35 zł/m2 pozdr dzięki, wydaję mi się, że to są rozsądne ceny - spotkałam się z takimi co chcą i 50 zł i więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 28.02.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 jk69 to wiem......., że budujesz w Ochojnie. Jak załatwiasz coś w gminie, musisz koło mnie przejeżdżać a wiem, wiem! Przejeżdżam wolno (ograniczenie do 40!) i kontempluję! UG lubię - głównie ze względu na oszałamiający widok z piętra II. Z powodu tych widoków rozważałam kupno działki w Świątnikach (skierowanej na południe oczywiście). ALe jakoś nie wyszło. Zostało Ochojno, z mojej działki widoki znacznie gorsze, za to bliżej do Krakowa. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 28.02.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 U nas (3 km na północ od Krakowa i 2 km od Nowej Huty) sąsiad ma do sprzedania 68 a działkę budowlano-rolną. Zainteresowanym mogę podać tel. na priv. Przed chwilą dzwoniłam i jest aktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
net 28.02.2007 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 hlep! help! krajanie czy ktoś ma/miał do czynienia z ekipą dośiawdczoną w docielpaniu dachów płaskich - konkrentie chodzi mi o ekipę, która kładała w styropapę??? z góry dzięki za wsparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 28.02.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Hej:) Wczoraj z mężulkiem oglądaliśmy przejazdem domki w stanie surowym zamkniętym-jest ich sztuk 4, na działkach po 7 arów, z garażem, na oko mieszkalna pow. jakieś 160m2. W miejscowości kochanów (gmina Zabierzów), ale cena mnie powaliła 550tyś w tym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 28.02.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Do Krasieńca można też inną drogą np. przez Zielonki a poźniej okoliczne wioski (na pewno trasa jest mniej ruchliwa zwłaszcza w godzinach szczytu niż ta warszawska) Ja jeżdzę z Białego Prądnika i z ul. Mackiewicza mam dokładnie 15 km. Ale dróżki kręte i nie jedzie się zbyt szybko. A Kozierów - bardzo ładne miejsce!! widze ravik3 ze ty mieszkasz koło mnie - przynajmniej na razie Białoprądnicka pozdrawia Mackiewicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damiang 28.02.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Witam wszystkich (pod)Krakowian! Czy nie słyszeliście może o jakiejś sensownej działce do sprzedania w okolicach na zachód od Krakowa (Zabierzów, Rudawa, Pisary, Młynka)? Ja już co prawda wybudowałem, ale szukam dla znajomych... Z góry dziękuję za wszelkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
10-tka 28.02.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Sail jak czytam ilu ekipom oddałeś do wyceny projekt to my chyba jesteśmy w takim razie na początku drogi No ja własnie odwrotnie poszukuję firmy, która zajmie się tylko budowaniem a my zajmiemy się dostarczneim materiału. Chociaż nie wiem skąd mój optymizm w kwestii czasu (bo teraz nie mamy go za wiele raczej nic się nie zmieni w najblizszym czasie). Ale za taką opcja przemawiają oczywiscie względy finansowe. Gdybyś miał na zbyciu jakies namiary na sprawdzoną i oczywiście Tobie już "nie potrzebną" ekipę to nie krępuj się Ja jestem na takim samym etapie.Też poszukuję ekipy bez materialu i chętnie skorzystam z czyjegoś polecenia. Szukam też architekta do adaptacji projektu,który poprowadzilby sprawę aż do pozwolenia na budowę najchętniej z gminy Wielka wieś bo zależy mi na czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts