Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 28,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Majka

3617

• Agacka1719499039

2812

• pitbull

2365

• zbyszekP

1630

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Grupę Krakowską,

Sama już wybudowałam upragniony dom pod Krakowem, w okolicach Michałowic i mieszkam w nim od roku. Teraz zabieramy się za wykańczanie od zewnątrz, tzn. będziemy robic podbitkę.

Czy ktoś wie o jakims miejscu, gdzie można kupić sęsowne, tzn. suche deski czy panele drewniane na podbitkę. Bardzo byłabym wdzięczna za podpowiedż.

Pozdrawiam wszystkich budującuch

a Ty Majka masz chyba jeszcze więcej ode mnie do K-wa, bo Żbik jest w okolicach Krzeszowic, a ja mieszkam pomiędzy zabierzowem, a krzeszowicami 8) no chyba,że nie djeżdzasz do Kraka :wink:

od bramy domu do najdalszej szkoły dzieci = 27km

do granicy miasta 20km.

Rencia a dlaczego nie ma w takim razie śladów Twoich budowlanch poczynań w dzienniku?! :evil: Proszę natychmiast zabierać się do pisania i robienia zdjęć! :)

Wiem Wiem będę musiała przysiąść nad tym.

Zdjęcia oczywiście są tylko trza je zgrać pomniejszyć umieścić gdzieś tam na foto i powklejać linki. :cry:

Wiesz ile to roboty?!!!!

Ale jak tylko troszkę czasu złapię to na pewno powklejam.

Pozdrowionka

Na poludniu od Krakowa jest do sprzedania dzialka (mowila o tym jk69)Jezlei kogos to interesuje to podam tel do goscia-wczoraj bylo jeszcze aktualne :D niestety dla mnie cena za duza -gosc chce 150 tys dzialka ma wymiary 20na 80 i ma juz wz

:o :o :o

kilkaset metrów dalej kupowałam działkę za 3 razy mniej za 1 ar - ponad 2 lata temu... Świat oszalał!!!

O czym świadczy również fakt, że obdzwaniani przeze mnie glazurnicy/fliziarze wolne terminy mają w okolicy mojej emerytury a w wieku jestem bardziej średnim....

Lakk! Pisałeś wcześniej o swoich umiejętnościach fliziarskich (m.in.) - może dasz się namówić?

Witam,

No to ja mogę oznajmić, że wylewki zrobione i schną sobie pod parkiety. Sufity na parterze w 70% skończone. Alarm założony i w gotowości aby poinformować mnie sms-em o intruzach. Sprawy papierkowe zostały już zainicjowane i czekam z niecierpliwością na odpowiedź z gazowni. W sobotę likwidowałem na działce takie wysokie wyschnięte po zimie chwasty. Jeszcze 3 dni potem czułem w kościach to wyrywanie. Zostało jeszcze 25% działki do oczyszczenia ale to sprawa na kolejną sobotę. W przyszłym tygodniu zabieram się za kominek. :)

rencia, my wszystkie materialy na dach kupujemy w Atticu na ul. Zawilej w Krakowie.

A my nadal nie zaczelismy budowy :(.

Wszystko gotowe, dom wytyczony, materialy tez czekaja tylko ze my czekamy na nasza ekipe... :evil:

Ekipa solidna, dlatego na nich sie zdecydowalismy, ale zaczynaja mnie denerwowac z terminowoscia (gdybym ja tak pracowala i dotrzymywala terminow to pewnie juz bym nie pracowala...)

Teraz okazalo sie ze maja jeszcze jedna budowe na rowni z nami i wlasnie u nich zaczeli pierwsi. A mialo byc tak fajnie...

No nic. Musze uzbroic sie w cierpliwosc i tyle! :x

Gdzie w Krakowie najtaniej można kupić kompleksowe pokrycie dachowe - z dachówką cementową albo ceramiczną.

Proszę o szybkie namiary bo zaczynam się budzić z ręcami w nocniku.

Pozdrowionka

Ja w tamtym roku po dłuuugich poszukiwaniach najtaniej materiał na dach Znalazłem w Melle na Radzikowskiego.